Webshop en gezin, is dat goed te combineren ?

Leuk om eens te mogen schrijven voor deze sympathieke site! En interessant om eens de balans op te maken van je werkende leven vóór en tijdens het hebben van kinderen. Met name in de combinatie van webshop en gezin. Ik ben moeder van drie kinderen, twee jongens en een meisje. Mijn Spaanse man is kapitein en mijn oudste kind is nog in Spanje geboren, maar toen hij 4 maanden oud was zijn we teruggekeerd naar Nederland vanwege het werk van mijn man. Er viel me tijdens het shoppen voor de baby al een verschil op tussen baby- en kinderkleding uit Nederland en Spanje.

webshop en gezin

Webshop en gezin, combi Spanje en Nederland

Ik had een erg leuke parttime baan bij een hogeschool in de culturele sector, maar ons leven veranderde flink toen we hoorden dat ik zwanger was van een tweeling. Ik zou drie kids onder de twee jaar hebben! Dat betekende verhuizen, dag leuke baan, en hup schouders eronder en kinderen verzorgen. Na een pittige maand of tien merkte ik dat er plek was voor een nieuwe uitdaging. Buitenshuis werken was logistiek gezien helaas nog niet mogelijk, wat voor een bezige bij als ik niet eenvoudig te accepteren was. Maar tijdens familiebezoek in Spanje viel ik als een blok voor de hippe kinderkleding daar, en bedacht het concept om kinderkleding en babykleding van Spaanse merken online te verkopen. En daar werd de combi webshop en gezin voor mij ‘geboren’.

Via de webshop verkoop ik collecties kinderkleding en babykleding van kwaliteitsmerken en hippe accessoires. Bij hippe accessoires kun je zoal denken aan leuke baby slabbetjes en knuffeldoekjes, maar ook haaraccessoires voor meisjes. Sommige Spaanse merken zijn (nog) minder bekend in Nederland, maar verkopen internationaal erg goed en zijn vaak te vinden in toonaangevende warenhuizen wereldwijd. Dit houdt mede in dat de Spaanse merkkleding is aangepast aan de internationale markt en niet kleiner valt dan de kleding die we gewend zijn. Dat misverstand ruim ik graag even uit de weg. De Spaanse merken die ik uitzoek produceren duurzaam of ambachtelijk, milieuvriendelijk en met respect voor de mens tijdens het productieproces. Samen met de creatieve ontwerpen, onverwoestbare prints en stoffen en originele details maakt Spaanse kinderkleding een uniek product.

Balans werk en gezinsleven, door webshop en gezin

Ik werk gemiddeld de uren van een fulltime werkweek aan de webshop. De online verkoop loopt al aardig, maar de verkoop aan bekenden loopt zeer goed. De fleurige stoffen en kleuren zijn ‘live’ nog aantrekkelijker en ook vinden ze vaak een origineel kraamcadeau tussen de baby-accessoires. Verder wil ik graag de website blijven verbeteren en is het de bedoeling elk seizoen een aantal nieuwe Spaanse merken toe te voegen. Plannen genoeg, maar daardoor is het weleens een opgave de balans te vinden tussen werk en gezinsleven.

De kids worden soms ziek als je er net alleen voor staat en dan kan je niet zo veel werken als nodig is op dat moment. En zorgen dat het huishouden blijft draaien en alle boodschappen op tijd op hun plek liggen, naast je werkuren, blijft een uitdaging. Gelukkig kan ik bouwen op een geweldige creche, een flexibele oppas en natuurlijk de papa zelf als hij zijn vakantie met ons doorbrengt. De grootste meevaller van thuis werken is dat je met je tijden kunt schuiven, waardoor je je redelijk kunt aanpassen aan alle activiteiten van een gezin. Ik hoop dat mijn kids later terugkijken op een fijne jeugd waarbij mama misschien wel vaak achter de computer zat, maar ook veel bij ze kon zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven