Webshop te koop, het is tijd om een andere weg in te slaan. Rentenieren?

Webshop te koop. Het is definitief. Nu pas écht voor mijn gevoel. En dat komt omdat ik gisteren deze nieuwsbrief stuurde naar de klanten van Zazou:

Tijd voor een oude nieuwe uitdaging

Al even spookt het door mijn hoofd. Al 2 jaar als ik eerlijk ben. Het wordt tijd voor een oude maar toch ook nieuwe uitdaging. Diegene van jullie die me wat langer kennen weten misschien dat ik naast Zazou ook eigenaar ben van de website MamsatWork.nl.

Sterker nog; door deze website ben ik ondernemer geworden.

Daarna kwam Zazou op mijn pad en ben ik stevig verankerd geraakt in de kinderkleding. Met liefde en plezier heb ik Zazou opgebouwd tot een enorm goedlopende webshop, met een uitstekende service en een fantastisch kinderkleding assortiment.

En eerlijk is eerlijk, daar ben ik best een beetje trots op én dankbaar voor. Het is niet veel ondernemers gegeven om gelijk vanaf dag één ieder jaar met succes de omzet te verdubbelen, zeker niet in de afgelopen jaren.

Uiteraard had ik dit nooit zonder jullie kunnen bereiken, ook daar ben ik dankbaar voor. In de afgelopen jaren heb ik veel geleerd en ontzettend genoten van alles wat er te doen was en de contacten die gelegd zijn.

Toch is er een maar, en die voelen jullie ongetwijfeld aankomen 😉 .

Er is gebrek aan tijd. Het wordt tijd om te kiezen. En ik kies voor datgene waar mijn hart ligt… bloggen.

De knoop doorgehakt

In de afgelopen paar maanden heb ik dan ook definitief de knoop doorgehakt om te stoppen met Zazou zodat ik me kan focussen op mijn website en alles daaromheen. Bijkomend voordeel is dat ik dan meer tijd over hou voor mijn gezin en mijn familie. Ik ben niet langer meer de vrouw die het vlees snijdt zeg maar 😉 .

Webshop te koop

Zazou staat te koop. Komt er een geïnteresseerde… dan ga ik daarmee in gesprek en blijft Zazou wellicht bestaan. Komt er niemand… dan stop ik toch 😉 . Misschien raar, om zo’n goedlopende webshop te koop te zetten of ‘de nek om te draaien’, vandaar ook dat ik er lang over nagedacht heb. Maar ik maak de keuze écht voor mezelf en mijn gezin.

Uiteraard blijven we voorlopig nog gewoon ‘open’ want er zijn nog oude collecties beschikbaar die je nu voor een mooie prijsje kan ‘meenemen’.
Zolang Zazou nog ‘open’ is, kan je ons gewoon op de normale manier bereiken, net als altijd. Ook zal onze service zoals jullie van ons gewend zijn gewoon doorgaan.

Het enige wat er op dit moment veranderd is dat er geen nieuwe collecties meer komen.

Bedankt!

Ik wil jullie bedanken voor jullie trouwe klandizie en natuurlijk hoop ik jullie nog terug te ‘zien’ voor de afgeprijsde collectie en misschien zelfs wel op MamsatWork. Zou leuk zijn!

ps…. Heb je zelf interesse in een overname, of ken je iemand? Neem gerust contact met me op!

webshop te koop

Hoe voelt dit nu?

Typisch eigenlijk dat ik zelf al twee jaar ’toewerk’ naar dit moment, meestal ben ik van de snelle knopen doorhakken zeg maar. Daarnaast heb ik al even geleden geen nieuwe collecties meer ingekocht. Dat maakt een en ander ook al definitiever, toch? Maar toch heb ik nu pas het gevoel dat er zaken gaan veranderen. Nu ik de nieuwsbrief verstuurd heb en ook richting de klanten heb aangegeven dat de webshop te koop staat.

Vind je dat raar? 

Als ik kijk naar de échte feiten, dan veranderd er namelijk nog steeds niet zoveel 😉 . De orderstroom loopt nog gewoon door en mijn dagelijkse bezigheden zijn dan ook nog niet veranderd. Ik heb ook niet het idee dat ik al meer aan mijn gezin toekom, maar misschien komt dat ook een beetje omdat dat niet in de aard van het beestje zit.

Het enige wat echt veranderd is, is dat ik geen nieuwe collecties online heb hoeven zetten. En dat heeft me uiteraard wel wat tijd bespaard de afgelopen maanden!

Hoe staat mijn gezin hierin?

Man: Vanaf de eerste keer dat ik aangaf dat ik mijn webshop wilde verkopen heb ik daar goed met mijn man over kunnen praten gelukkig. Hij schrok in het begin, aangezien het een behoorlijke inkomstenbron is. Maar hij kent me en hij weet ook dat als ik eenmaal een beslissing heb gemaakt… deze niet meer terug te draaien is. Nu weet ik dat hij altijd vierkant achter me staat en ook bij deze keuze blijkt dat weer het geval te zijn. Voor hem valt er ook het een en ander aan werk weg, want hij doet de boekhouding. Tijd voor andere dingen dus.

Zoon: “Oh?” Hilarisch, hoe hij -als puber- kijkt naar de wereld op het moment. Of niet kijkt 😉 .

Dochter: Haar eerste reactie? Nee! En al gauw kwam de aap uit de mouw toen ik vroeg waarom ze het niet leuk vond. Het blijkt toch wel erg makkelijk shoppen te zijn als je moeder kinderkleding verkoopt. Nadat ik er even met haar over gepraat had was ze al snel om “Oh mam, als je webshop te koop is, dan heb je tijd om mee met de Lego te spelen”. Uhhhh.

Geld maakt niet gelukkig

Hoe cliché. En ook niet helemaal waar, want als je geen cent hebt om aan je kont te krabben… dan voel je wel degelijk wat geld voor je kan doen. Maar toch zijn er dingen die belangrijker zijn. Je eigen pad volgen is er zo eentje. In ieder geval voor mij. Dat was 5 jaar geleden voor mij de reden om zelfstandig ondernemer te worden. En dat is nu ook weer de reden om de webshop te koop te zetten. Meer focus creëren en minder ad hoc te werk gaan en brandjes blussen. Meer rust in mijn hoofd. Rentenieren is dus voorlopig nog niet aan de orde, maar ik vraag me af of dat ik dat überhaupt zou kunnen. Die boot, die moet nog maar even wachten 😉 .

Lees ook deze interessante artikelen:

 

4 gedachten over “Webshop te koop, het is tijd om een andere weg in te slaan. Rentenieren?”

  1. Oh dan ben ik wel heel benieuwd hoe dat verder gaat. Ik zie wel eens webshops te koop staan en ik vraag me dan af hoe de waarde van een shop bepaald wordt. Tijd voor een afspraak met de accountant denk ik.

    1. Er zijn veel manieren om de prijs te bepalen van een webshop, en hij is ook van veel zaken afhankelijk. Wat is de omzet die er gedraaid wordt, wat zijn de kosten, wat is de voorraad, de software e.d. waard. Etc 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven