Zelf mijn haren verven met Wecolour; hoe is dat bevallen?

Ik ben door Wecolour gevraagd om zelf mijn haren te verven en daarmee hun haarverf te testen. Superleuk natuurlijk, maar ook enorm spannend vind ik. Ik had dan ook een beetje last van uitstelgedrag en zal je verderop in dit blog uitleggen waarom 😉 . Inmiddels heb ik de test volledig gedaan en kan ik mijn Wecolour haarverf ervaringen met je bespreken in deze review! Wil je ook zelf je haar verven? Lees dan zeker even verder!

Zelf haar verven thuis met haarverf voor thuisgebruik welke ook goed en verzorgend is voor je haar
Eindresultaat van het thuis zelf verven van mijn haar! Nergens verfrandjes te bekennen! Wat vind je ervan?

Zelf haar verven of een kapperstype?

Laat ik hier even mee beginnen, dan is gelijk het hoge woord eruit. Ik ga niet graag naar de kapper. Ook hierin vertoon ik uitstelgedrag. Ik wil wel graag mijn haar verven, maar vind het altijd zo zonde dat ik daarvoor zo lang bij de kapper zit. Daarnaast ben ik (bijna) nooit blij met mijn coupe als ik net thuis kom van de kapper, op een enkele keer na. Meestal zit het stijfjes en zie ik ook nog randen op mijn voorhoofd van de verf die gebruikt is. Vaak wil ik dus mijn haren gelijk weer wassen, of doe ik het maar op een knot of een haarband in (verfranden vallen dan alleen nog extra op).

En dan hoor ik je denken… ga dan eens naar een andere kapper. Maar ook dat helpt niet, eigenlijk zijn mijn ervaringen met meerdere kapsalons gewoon hetzelfde. Ik zit er altijd heel lang, er loopt nagenoeg altijd water in mijn nek na het wassen (irritant) en ik heb een coupe perfecto die niet helemaal bij me past. Een paar dagen later is de coupe overigens prima hoor, dus knippen doen ze hartstikke goed, maar het stylen en de verzorging is nooit naar mijn zin. Dus…. het is inderdaad tijd om eens zelf mijn haar te verven en dat heb ik dan ook met Wecolour haarverf gedaan.

Waarom ik het zo spannend vond om zelf mijn haar te verven

Dan moet ik jaren terug. In mijn tienertijd heb ik het ooit een keer in mijn hoofd gehaald om zelf mijn haren te verven. Met een beetje hulp van mijn moeder die het er eigenlijk niet mee eens was dat ik zo jong mijn haren al wilde verven. Hoofdschuddend hielp ze me toch, want als ik eenmaal iets in mijn hoofd had dan moest het gebeuren. De Wecolour haarverf bestond toen nog niet en ik had me óók nog eens bedacht dat ik het lichter van kleur wilde. Blonderen dus 😉 . Goed. Of nee, niet goed eigenlijk. Ik heb heel fijn haar en wellicht is daar iets in mis gegaan. Ik eindigde met een kop met knal oranje haar waardoor ik alsnog naar de kapper toe moest om een en ander te herstellen. Dat was dus ook gelijk de laatste keer dat ik zelf mijn haren geverfd heb. Tot nu!

Wecolour haarverf ervaringen, wat kan je verwachten?

Je snapt dat ik nogal gespannen was voordat ik aan de bak ging met deze haarverf. Niet vanwege het merk Wecolour, maar iets met ‘behaalde resultaten uit het verleden’. En nog steeds kan ik niet oprecht zeggen dat ik het heel fijn vind om mijn eigen haar te verven. Maar oefening baart kunst, daar ben ik inmiddels van overtuigd.

Waarom de haarverf van Wecolour?

Er zijn natuurlijk veel veel merken haarverf voor thuisgebruik, dus waarom dan Wecolour? Allereerst vind ik het belangrijk dat permanente haarverf om zelf je haar te verven van goede kwaliteit is. Geen naar ammoniak stinkende drab die je in je haar doet, maar juist een verf die ook verzorgend is. En dan zit je bij Wecolour goed.

Wecolour haarverf is zonder ammonia, PPD, parabenen, siliconen en resorcinol. Maar wat er wel in zit zijn natuurlijk verzorgende ingrediënten, zoals Argan olie en calendula extract. Verder geven ze aan dat de haarverf uitstekend dekkend is, en ik kan dat inmiddels in mijn review over Wecolour beamen. Mijn grijze haren zijn weer (tijdelijk) verdwenen.

Haarkleur voordat ik mijn haar ging verven
Kleur van mijn haar voordat ik ging verven

Hoe verf je je haar

De hele happening die bij de kapper gebeurt als je je haren laat verven, die staat eigenlijk ook voor thuis op het programma. Tenminste, als je het zo doet zoals het in de uitleg aangegeven staat. Er zit een heel duidelijke uitleg in het haarverf pakket van Wecolour en ik ga dan ook vol goede moed aan de slag. Nadat ik mezelf moed heb ingepraat uiteraard want ik ben nog wel licht gespannen. Pas als ik mezelf nog even inprent dat ik de dag erop gewoon thuis ben en niet de straat op hoef als het mislukt is, maak ik de tube verf open.

Zoals je hieronder op de beschrijving kan zien is de manier van hoe je je haar verfd heel duidelijk uitgelegd. In tekst en met plaatjes. Kan niet misgaan zou je denken. En feitelijk gezien is dat ook zo, alhoewel ik wel moet bekennen dat ik de manier van haar verven wel wat heb losgelaten.

gebruiksaanwijzing voor het verven van je haar met Wecolour

Tip: voordat je start met zelf verven van je haar niet vergeten even je voorhoofd en je oren in te smeren met bijvoorbeeld nachtcrème. Hiermee voorkom je verfranden op je hoofd en oren. Denk ook aan een oude handdoek!

Zelf je haar verven – in je eentje- vergt geduld en handigheid. En ik ben niet zo goed in dat eerste. Na het mengen van de Wecolour haarverf met de activator ga ik dan ook aan de slag met het verdelen van mijn haar om te beginnen met verven. Ik voel me heel even net een kapster, want ik mag met zo’n zelfde kwastje (met lange punt eraan) mijn haar verdelen. Hoe leuk! Na het verdelen en het aanzetten van de haarverf in de kruin begint het wat lastiger te worden. Er vallen slierten geverfd haar over mijn gezicht omdat ik ze niet heb vastgestoken. Ik krijg het dan ook een beetje benauwd. Straks heb ik een mooie haarkleur maar loopt dezelfde tint over mijn gezicht!

Ik probeer zo goed en zo kwaad als het kan mijn haar nog enigzins te verdelen in stroken om vanaf de haaraanzet tot aan de punten de verf in te smeren en door te kammen. Toch merk ik dat er steeds vaker een pluk droog haar bijgetrokken wordt. Op zich niet erg, maar het kamt nu niet meer zo makkelijk door. En ik kan er natuurlijk aan de achterkant ook niet goed bij.

Haarverf inmasseren

Ik ben dan ook nogal snel naar het hoofdstukje haarverf inmasseren gegaan. Ik heb de verf zo goed mogelijk verdeeld over mijn hoofd en ben gewoon op die manier de verf in mijn haren gaan masseren. Dat gaat een stuk makkelijker dan dat verdelen en met de kam erdoor 😉 . Dat inmasseren staat dus ook in de uitleg van de Wecolour haarverf maar ik ben daar wat eerder mee begonnen en mijn ervaring is dat ook dat prima werkt.

Na het inmasseren is het tijd om de verf in te laten trekken

Hoe lang duurt het haren verven?

Als alle verf goed ingemasseerd is zet ik de timer op 35 minuten. Zo lang moet de haarverf inwerken. Terwijl maak ik met een watje en wat makeup remover mijn voorhoofd en oren nog wat extra schoon en als ik daarmee klaar ben start ik mijn favo serie op Netflix. Dit is een stuk leuker dan roddelblaadjes lezen bij de kapper!

Na 35 minuten mag de haarverf uitgespoeld worden. Ik weet niet hoe anderen dat doen als ze zelf hun haar verven, maar ik ga dus gewoon onder de douche staan. Eerst licht nat maken en opschuimen, daarna uitspoelen, dan wassen met shampoo en verzorgen met conditioner.

Al met al denk ik dat ik met het hele ritueel van mijn haar verven ongeveer 1,5 uur ben bezig geweest. Vanaf het moment dat ik de oude handdoek over mijn schouders heb gelegd tot aan het moment dat ik mijn haren heb afgedroogd. Bedenk dus niet dat je in 45 minuten klaar bent met je haren verven en wassen zodat je daarna nog op stap kan, dat is een beetje krapjes.

Wecolour haarverf ervaringen, hoe werkt deze verf voor het thuis zelf verven van je haar

Conclusie review van Wecolour haarverf en ervaringen met zelf mijn haar verven

Of Wecolour de beste haarverf is voor thuisgebruik, dat kan ik je niet zeggen. Daarvoor heb ik niet voldoende ervaringen opgedaan met het zelf verven van mijn haar. Wat ik wél kan zeggen is dat het hele proces van haar verven me is meegevallen. Ondanks dat ik het niet zo strikt heb gedaan als in de uitleg en gebruiksaanwijzing stond aangegeven vind ik dat mijn haren toch mooi van kleur zijn.

Daarnaast is mijn badkamer nog net zo lelijk als hij eerst was, maar wel gewoon schoon gebleven 😉 . Mijn haren zijn na het uitspoelen en gebruik van shampoo en conditioner goed doorkambaar en zacht. Die shampoo en conditioner ruiken ook heerlijk trouwens zeg!

Wecolour pakket haarverf voor thuisgebruik

Wecolour haarverf pakket

Het pakket van Wecolour haarverf is helemaal compleet. Het wordt door de brievenbus geleverd, bevat de haarverf in de kleur die je besteld, met activator en kwastkammetje. Verder vind je een hele duidelijke uitleg, plastic handschoentjes én de shampoo en conditioner toegevoegd. Je kan dus meteen aan de slag!

Ik heb twee verschillende kleuren haarverf gemengd en een van mijn tubetjes haarverf was nogal lastig te gebruiken. Ik kreeg de haarverf er bijna niet uit (leek wat ingedroogd) en daardoor ging de tube aan de achterkant open. Na melding hiervan bij Wecolour is dat keurig opgelost. De andere tube ging een stuk makkelijker gelukkig en dat is ook zoals je normaal gesproken het gebruik ervan kan verwachten.

Op de tubes staan overigens ook nog streepjes met hoeveelheden. Als je bijvoorbeeld maar de helft van de haarverf gebruikt en de helft van de activator (omdat je niet meer nodig hebt), dan kan je de rest bewaren tot een volgende keer. Hoe duurzaam en milieuvriendelijk is dat!

Ik heb overigens de eerste nacht met een oude kussensloop op mijn kussen geslapen, maar dit bleek niet nodig… er is geen kleur afgegeven!

Zelf mijn haar verven

Het bepalen van de juiste kleur haarverf is een feestje op de website van Wecolour. Daar kan je goed zien welke kleuren ze hebben, maar ook wat deze kleuren bij je doen met bepaald type haar (qua grijsdekking, maar ook qua felheid bij bijvoorbeeld lichter haar en dergelijke). Complete en volledige uitleg die duidelijkheid verschaft! Weet je niet goed welke khaarkleur je wilt? Probeer dan hun tool voor haarkleuradvies, super easy en je ziet meteen uit welke kleuren jij nog kan kiezen!

Hoe spannend ik het ook vond, uiteindelijk is het me toch meegevallen om zelf mijn haar te verven. Ik doe het weliswaar wat minder secuur dan er op de gebruiksaanwijzing staat, maar ik ben zeer tevreden met het resultaat.

In dit geval ben ik maar € 19,95 kwijt voor het thuis verven van mijn haar, in plaats van ongeveer € 75,00 bij de kapper. Ik ben er helemaal blij mee en mijn oranje-kop-trauma is voorbij, haha.

Wat vind jij van het resultaat?

Je vindt de Wecolour webshop hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven