Weekend Frankrijk met kids: een vakantiegevoel op 4 uurtjes rijden

Waar denk jij aan bij een weekend Frankrijk? Een croissant eten onder de Eiffeltoren? Struinen over de Champs-Elysées? Hartstikke tof, die hotspots, maar Frankrijk heeft zo veel meer te bieden dan Parijs! En ja, de zuidkust is nogal ver rijden… zeker voor een Hollander die een ritje van Limburg naar Groningen al ver vindt. Maar het land kent veel meer mooie gebieden, die amper verder rijden zijn dan Groningen 😉 . Zeker als je in het zuiden van ons land woont. Wat is jouw favo stukje Frankrijk?

Een weekend Paris: non of oui?

Een stedentrip Parijs, dat moet je ooit gedaan hebben. Liefst met je eerste vriendje 😉 . Zorg er in ieder geval voor dat je het er op hebt zitten zodra er kids zijn, want het in de gaten houden van kleine kinderen in een wereldstad als Parijs levert meestal niet écht een ontspannen weekendje weg op. Bovendien genieten zij waarschijnlijk meer van Donald Duck in Disneyland, dan van de Eiffeltoren. Ook leuk natuurlijk, maar dit keer willen wij wat anders. We gaan voor een weekend Frankrijk om de hoek, op een heel andere locatie dan normaal gesproken. Eigenlijk rijden wij standaard naar de omgeving van Fréjus, aan de Côte d’Azur. Mooi, maar niet zo handig voor een weekend. Daarnaast willen we graag de andere mogelijkheden in dit uitgestrekte land ontdekken!

Lees ook: Citytrip met kids – Hannover is goedgekeurd

le crotoy, weekend Frankrijk

Weekend Frankrijk aan de westkust

Het is niet het meest populaire gebied van Frankrijk: de westkust in het noorden. Gek eigenlijk, want de natuur is er prachtig en je bent er zo. Ideaal dus als je nog geen zomervakantie hebt, maar gewoon voor een weekend Frankrijk wil gaan. En ondanks dat het ‘naast de deur’ ligt, krijg je er toch dat heerlijke vakantie-in-Frankrijk gevoel. Al moet het weer natuurlijk wel een klein beetje meewerken… Zijn jullie wel eens aan de Franse westkust geweest? En dan heb ik het niet over Normandië, of nog verder zuidwaarts, maar juist meer over het Noorden. Ook in Noord-Frankrijk vind je een prachtige kuststreek die ideaal is om eens met de kinderen te bezoeken. Hebben die toch een weekend aan zee, zonder dagen in de auto te hoeven zitten. O, en papa en mama ook natuurlijk.

Op naar de westkust

Ook al hebben wij een trip naar Parijs met de kids écht nog wel op onze wishlist staan, we gaan nu dus eerst voor een weekend naar de kust. Aankomend weekend bezoeken we namelijk camping le Ridin. Een authentieke camping in de buurt van de baai van Somme en ik ben enorm benieuwd hoe het daar is.

Helaas zien de vooruitzichten voor het weer er niet zo heel spectaculair uit, maar dat mag de pret niet drukken. De camping is niet enorm groot in tegenstelling tot een andere camping van Yelloh Village waar we twee jaar geleden geweest zijn. Die was écht huge 😉 . Maar nu gaan we vooral voor de natuur een kijkje nemen. Misschien zelfs wel zeehonden spotten. De Sommebaai behoort tot de 30 mooiste baaien van de wereld dus dat zal wel goed komen. Als het meezit dan huren we wat fietsen en gaan we -op zijn Nederlands- de omgeving verkennen!

Lees ook: naar Frankrijk om te wonen en werken, het roer om

Je vindt er verder een top combinatie van zee, natuur en cultuur. Er is eigenlijk genoeg te doen in de omgeving heb ik gezien. Zoals een bezoek aan een oud paleis of aan het oudste pretpark van Frankrijk. Zijn de kids ook zo vergeten hoe dichtbij Disneyland ligt en bewaren we de citytrip gewoon weer voor een volgende keer. Alles op zijn tijd, toch?

Ken jij de omgeving van de Sommebaai en heb je eventueel nog tips?

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

[button color=”grey” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://www.mamsatwork.nl/brood-op-de-plank/”]#maw[/button]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven