Weekend Twente met kinderen: verrassend gezellig in eigen land

Ken je dat, zo’n waardebon die maar blijft liggen? Al bijna twee jaar hadden wij zo’n “sensatie”bon liggen die ondertussen al een keer verlengd was, maar er kwam maar niets van om iets sensationeels te gaan doen… Uiteindelijk hebben we besloten om ‘m om te boeken naar een familieweekend. Heel wat anders, maar ook leuk! Wij gaan voor een weekend Twente met kinderen. En hier lees je hoe dat is bevallen.

Lees ook: Een weekendje weg in… Frankrijk?! Oui, het kan

’n Weekend weg in eigen land

Eerst viel ons oog op een hotel in België, maar dat was niet beschikbaar in de door ons gewenste periode. Uiteindelijk werd het het Sandton Resort Bad Boekelo. Niet erg 30pluskids in mijn optiek, maar de kinderen vonden dat er wel een zwembad bij moest zitten. En alles wat naar mijn idee dan wel bij 30pluskids paste, had geen zwembad of was al vol…. Op naar Bad Boekelo dus! Hebben jullie al eens een weekend Twente met kinderen gedaan? Leuk hoor!

Op vrijdagavond kwamen we aan en werden we heel vriendelijk ontvangen. We hadden een appartement dat d.m.v. een soort “looptunnel” met het hotel was verbonden. Het appartement zag er keurig uit met 2 slaapkamers (met goede bedden!), woonkamer met keukentje en 2 badkamers. ’s Avonds gingen we in het restaurant bij het hotel eten en ook hier absoluuts niets te klagen over de service! Het eten voor de kinderen was ook prima; een redelijk uitgebreide kaart met leuke en lekkere gerechtjes. De “gewone” kaart vonden wij een beetje tegenvallen: een beperkte keuze en kleine porties. Bovendien kon het restaurant wel een kleine make-over gebruiken…

Het ontbijtbuffet in het hotel de volgende dag was prima. Wat opviel was dat het hotel zich duidelijk op jonge gezinnen richt in het weekend en in de vakanties. Er is dan zelfs een animatieprogramma voor kinderen. Zo zie je maar dat een weekend Twente met kinderen net zo amusant kan zijn als ’n all inclusive in Turkije 😉 . Al blijft het hier qua weer natuurlijk een beetje afwachten…

Weekend Twente met kinderen: genoeg indoor plezier

Na het ontbijt moest er natuurlijk gezwommen worden. De kinderen hadden, onder hun kleren, hun badkleding alvast aangetrokken. En omdat het regende, hebben we daarna een uurtje gebowld op de bowlingbaan van het hotel. De kegels liepen niet helemaal soepel, maar alles werd prima opgelost door het personeel en met een hapje en een drankje werd het toch nog gezellig!

’-s Avonds zijn we met de auto naar Enschede (op ca. 15 min afstand) gereden om daar te eten. Na een “rondje om de kerk” kwamen we op de Oude Markt 24 uit bij Eet- en Bierencafé De Beiaard met heerlijk “café eten”, ook voor de kinderen!

Zo voorbij, dat weekend

Op zondag hadden we gekozen voor een latere uitcheck om 14.00 uur tegen bijbetaling van € 12,50. Helemaal prima, want zo konden we rustig ontbijten, zwemmen, inpakken en uitchecken. Toen we wegreden hadden we toch een beetje het gevoel dat we te weinig hadden gedaan… We hadden graag een fietstochtje gemaakt, maar met slecht weer doe je daar toch niemand een plezier mee. Of hadden we toch gewoon die meegenomen laarzen en jassen aan moeten trekken en naar buiten moeten gaan… Hoe dan ook, dat hebben we dus NIET gedaan en ach, het gaat erom dat je een leuk weekend hebt met elkaar en het loopt zoals het loopt, toch?!

Uiteindelijk besluiten we het weekend toch nog af te sluiten bij Erve Brooks in Gelselaar, een mooie, oude Saksische pannenkoekenboerderij in een prachtige omgeving. We waren hier in het voorjaar al een keer geweest met mooi weer en vonden en vinden dit een superleuke plek! De kinderen konden nu spelen in de binnenspeeltuin terwijl wij nog even in het restaurant konden blijven zitten. Als het mooi weer is, is het nog leuker, want er is een airtrampoline en een avonturenpad met hindernissen en spelletjes en nog veel meer. Toch nog maar een keertje terug voor een weekend Twente met kinderen als het mooi weer is, want met name BUITEN is daar zo veel te doen! Misschien maken we er wel een lekkere week van…

Lees ook: Romantisch weg met z’n 2 (en even geen kids!)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven