Hoe kan je het beste een weekend weg plannen? Zo!

Hoe je als hardwerkende mama toch kunt genieten van een ontspannend weekendje weg? Dat gaan we je nu vertellen, want ook al heb je het nog zo druk, een weekend weg plannen is een must om uit de ratrace te komen.

Als drukke,hardwerkende moeder is het soms lastig om tijd voor jezelf te vinden en te ontspannen. Toch is het belangrijk om af en toe even uit de dagelijkse routine te stappen en te genieten van quality time met jezelf, je partner of je gezin. Een weekendje of zelfs al een nachtje weg kan daarbij helpen.

weekend weg plannen tips om uit de ratrace te ontsnappen

Tips om weekend weg te plannen en uit de ratrace te ontsnappen

Work hard, play hard. Dat is eigenlijk het advies.

Hieronder vind je tips en tricks voor het plannen van een ontspannend tripje, ondanks je drukke leven.

1. Plan vooruit

Een van de belangrijkste aspecten van het plannen van een ontspannend weekendje weg is om vooruit te plannen.

Dit betekent dat je op tijd moet beginnen met plannen, zodat je alles kunt regelen en organiseren. Maak bijvoorbeeld een lijstje van de dingen die je wilt doen, boek op tijd een accommodatie en reserveer eventueel activiteiten vooraf.

Zo kun je ontspannen en zonder stress op pad gaan en hoef je niet op het laatste moment nog vanalles te regelen. Plannen is key!

2. Kies een locatie die bij je past voor het plannen van een weekendje weg

Bij het plannen van je weekend weg heb je er nu in ieder geval voor gezorgd dat je daar op tijd aan gaat beginnen. Toch?

Dan is het daarna belangrijk om een locatie te kiezen die bij je past. Kies bijvoorbeeld voor een rustige omgeving, waar je even helemaal kunt ontsnappen aan de drukte van de stad als je hoofd op ontploffen staat. Zo kun je optimaal genieten van de natuur en de rust om je heen.

Ga je een weekend plannen voor het hele gezin dan kies je misschien beter voor een plek waar de kinderen ook ‘hun ding’ kunnen doen zodat je toch ook wat tijd voor jezelf kan pakken. Een accommodatie met faciliteiten waar je als gezin van kunt genieten bijvoorbeeld, zoals een zwembad of een speeltuin. Tip als je met kleine kinderen gaat: het Land van Bartje is dan heel tof.

3. Plan quality time met je gezin

Ook al ben je druk, dat wil niet zeggen dat jij er optimaal van geniet om alleen of samen met je partner weg te gaan. Misschien vind jij het júist heel belangrijk om quality time met je gezin te hebben.

Ook dan is een weekendje weg plannen de ideale gelegenheid om samen met je gezin tijd door te brengen. Plan dan ook alvast activiteiten die je samen kunt doen, zoals een wandeling in de natuur, leuke speeltuinen bezoeken, een fietstocht of een dagje naar een pretpark.

Zo kun je samen herinneringen maken en genieten van quality time.

4. Ook tijd voor jezelf plannen bij en weekend weg

Naast quality time met je gezin is het ook belangrijk om tijd voor jezelf in te plannen tijdens je weekend weg. Al is het maar een uurtje dat je voor jezelf hebt. Denk bijvoorbeeld een ontspannende massage, een yogales of een middagje in de sauna. Heerlijk!

Zo kun je even helemaal tot rust komen en je batterij weer opladen. Lukt dit niet met je gezin? Dan kun je er ook voor kiezen om er zelf nog een nachtje weg aan vast te plakken! Blijf jij gewoon net iets langer weg dan de rest.

5. Laat je werk thuis

Een weekendje weg met je gezin of een nachtje alleen of met je partner weg is de ideale gelegenheid om even helemaal te ontsnappen aan je werk. Laat daarom je laptop thuis en zet je telefoon op stil. Zo kun je even helemaal loskomen van de dagelijkse beslommeringen en genieten van de rust en ontspanning.

Het gaat erom dat je je dagelijks routine even helemaal onderbreekt om op die manier weer op te laden en met nieuwe energie de ratrace weer aan te kunnen. Met bovenstaande tips weet je zeker dat je optimaal gaat genieten van jouw ontspannen moment!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven