Weekendje weg zonder kinderen: van hectiek naar romantiek

Er zijn mensen die een hond nemen om hun relatie te redden. Of een nieuw huis. Of, lekker extreem: een kind. Ik ben geen dokter Phil, maar bij een relatiecrisis werkt volgens mij maar één ding. Even tijd nemen voor elkaar. Quality time. Dus geen we-zitten-samen-aan-tafel-maar-ik-kijk-alleen-naar-mijn-smartphone-tijd. Eerlijk is eerlijk: met een druk gezinsleven schiet die kwali-tijd er nog wel eens bij in. De oplossing? Ga er eens even samen tussenuit. Een weekendje weg zonder kinderen. En laat die schuldgevoelens ook maar lekker thuis. Blije ouders betekent namelijk ook blije kinderen. Dit keer dus geen Safari Resort met kids, maar lekker zonder kinderen een weekendje weg!

weekendje weg zonder kinderen

Een weekendje weg zonder kinderen, pak die crisis bij de neus

Er zijn van die dagen dat je met liefde een potje kookt voor je schat. Maar er zijn ook dagen dat… Tsja, hoe zeg ik dit netjes? Je je partner het liefst met het hoofd in de hutspot duwt. Dat dus. Die dagen dat je je overal aan gaat lopen irriteren. Van een slingerende onderbroek tot een discussie over wie de vaatwasser zou uitruimen. Geen schande: in ieder huisje slaat de sleur wel eens toe. Dat de kinderen juist op die dagen lopen te jengelen helpt ook niet echt mee. Kortom: het is crisis. Met een weekendje weg zonder kinderen breng je die romantiek terug in je relatie.

Iedereen heeft recht op een pauze. Een pauze van je gezinsleven? Nou ja, een spreekwoordelijke dan. Dus bel opa en oma (als dat een mogelijkheid is) en plan een oppas weekend. Of ga eens bij goede vrienden informeren of ze een weekendje (of nachtje) kunnen oppassen. Ga eindelijk eens dat weekendje weg zonder kinderen. Hebben jullie even een pauze, en de kids trouwens ook!

Weekendje weg zonder kinderen: wat zou jij gaan doen?

Zeg eens eerlijk: hoe vaak gaan jullie een weekendje weg zonder kinderen? En nog een gewetensvraag: hoe vaak voel je je dan toch een tikkeltje schuldig? Ouders (lees: moeders) hebben maar al te vaak het gevoel dat ze er áltijd voor hun kids moeten zijn. Een prima eigenschap, maar zelfs moeders moeten af en toe even opladen. En vaders ook trouwens. Opa en oma vinden zo’n weekendje met de kleinkinderen vast geen straf. Dus laten we eens wat quality time gaan inplannen!

De vraag is alleen: waar willen jullie die quality time eigenlijk gaan doorbrengen als je zonder kinderen een weekendje weg gaat? Komen jullie helemaal tot rust in de natuur? Of ga je liever voor entertainment, een city trip of een wellness weekend zoals het Fontana Resort? Zo kreeg Joyce vorig jaar een weekendje Love Bubbles samen met Frank cadeau voor mijn verjaardag. Super romantisch!

weekendje weg zonder kinderen

De natuur in: gratis relatietherapie

Ieder stel komt wel eens op zo’n punt dat je de behoefte krijgt om weer even helemaal tot elkaar komen. Wij zeggen: geef er aan toe! Ga je een weekendje weg zonder kinderen, dan hoef je niet naar een speelbos. Of de dierentuin. Je kan zo lang als je wilt op de heide of in de duinen liggen. Een wijntje erbij, en wie doet jullie wat?

Wat dacht je van een hotel aan zee? Paardrijden op het strand, genieten van de ondergaande zon… Bij mij begint het spontaan te kriebelen. Eigenlijk is mijn relatie ook wel toe aan een weekendje duinen… Maar goed, back on topic.

Sex and the city tijdens een weekendje weg zonder kinderen

De natuur is nu eenmaal niet ieders cup of tea… Maar laat dat de romantiek vooral niet in de weg staan. Eigenlijk is een citytrip ook ideaal als je een weekendje weg zonder kinderen wilt boeken. Check het blog van Rosa maar toen ze Parijs ging bezoeken. Hoef je eindelijk maar één handje vast te houden tijdens het oversteken. En dat is die van je lief. Geen hoofdjes tellen in een drukke winkelstraat, maar lekker samen genieten van de stad. Zo kan het dus ook.

En zeg eens eerlijk: zo vaak gaan jullie toch niet een weekendje weg zonder kinderen? Met zijn tweeën. Dus als je toch voor die citytrip gaat, zou je dan niet meteen voor een beetje luxe gaan? Dit keer hoef je je niet druk te maken over babybedjes op de kamer. Of een kinderstoel. Focus vooral op de punten ‘romantische setting’, ‘zwembad’ en ‘lekker eten’. Het is maar een tip! En dan staat niets jullie romantische citytrip met hotelovernachting nog in de weg. Enne, je kan anno tegenwoordig gewoon videobellen met opa en oma. Geniet ervan samen!

Wij zijn benieuwd: hoe ziet jouw ideale romantische weekendje weg zonder kinderen er eigenlijk uit? Laat het ons weten in een reactie onder dit blog

Stockfoto van vrouw in hotel door Soloviova Liudmyla

 

2 gedachten over “Weekendje weg zonder kinderen: van hectiek naar romantiek”

  1. Avatar foto
    peterveter@incredimail.com

    Ik kan zo 100 dingen bedenken om te doen samen. Alleen de vraag: wie past op de kids. Oma en oma’s zijn helaas niet in staat om op onze kinderen van 1,2 en 6 te passen en een oppas voor een weekend moet nog worden uitgevonden volgens mij.Ik ben bang dat we de komende 4 jaar helemaal nergens heengaan. Hoe lossen andere ouders dit op?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven