Ga ik weer naar de sportschool of ga ik toch thuis aan de slag?

Wie van jullie zit er nog meer op de wip? Vorig jaar zat ik helemaal in het ritme. Voordat de coronacrises begon dan hè. Ik ging al een aantal maanden drie keer per week naar de sportschool. En dat is voor mij echt een unicum. Niet alleen dat ik het zo lang volhoudt, maar dan ook die driemaal per week. Het kost enorm veel tijd, maar ik zag dat mijn lijf aan het veranderen was. Het werkte! Maar nu? Nu twijfel ik of ik weer naar de sportschool ga of toch iets anders ga doen.

Weer naar de sportschool of toch niet?

Het is nog geen zekerheid, we moeten nog een weekje afwachten voordat het besluit definitief is of de sportscholen weer open mogen, maar ik denk dat het er eindelijk van gaat komen. De sportscholen mogen binnenkort weer open! Ik ben alleen niet zo enthousiast als de sportscholen zelf. Gisteren ontving ik gelijk een hilarische nieuwsbrief van Basic Fit waar Luc en ik samen sporten. Maar buiten het feit dat de nieuwsbrief grappig was werd ik er helemaal niet blij van. En dat is nu mijn grote probleem. Die drempel!

Herken jij dat ook? Dat je in een flow kan zitten van sporten waarbij het allemaal goed gaat, maar dat je -als er iets veranderd in de situatie- weer helemaal opnieuw moet beginnen met je enthousiasme? Bij mij is dat altijd zo en ook nu merk ik weer dat ik eigenlijk geen zin meer heb. Van mij mogen de sportscholen nog wel even dicht blijven.

weer naar de sportschool

Drie keer per week sporten in sportschool, thuis sporten of alleen maar wandelen?

Mijn lijf schreeuwt erom dat er wat gaat gebeuren. Ik zit nu eenmaal niet meer zo strak in mijn vel als vroeger. Hier en daar hangt er een kwabbetje wat er eigenlijk niet hoort. En daarnaast ben ik ook niet meer zo lenig als vroeger. En zo flexibel. Sterker nog… als ik in de ochtend uit ben kom dan strompel ik echt de eerste meters. Mijn lijf moet echt op gang komen.

En ook al klussen we een hoop, sjouw ik veel, en werk ik hard in de tuin… dit doet niets met mijn lijf. Nou ja, misschien zou het nóg erger zijn als ik dat allemaal niet zou doen, dat kan natuurlijk ook. Maar het feit blijft dat weer naar de sportschool gaan niet alleen goed zou zijn voor de kilo’s en het uiterlijk van mijn body, maar wellicht ook weer helpt tegen de stramme gewrichten.

Maar dat kan ik ook bereiken met thuis sporten natuurlijk. We hebben de nodige fitnessapparatuur staan dus daar ligt het niet aan. Een goede crosstrainer, kettle bells, een springtouw, een bokszak, een yogamatje … we hebben het gelijk. Ik doe er alleen niets mee. En er is niemand die me die spreekwoordelijke schop onder mijn kont geeft om wel thuis te sporten. Ik moet het echt zelf willen en mijn intrinsieke motivatie ligt momenteel weer op het nulpunt. Wat dat betreft is een sportschool een iets betere motivatie, aangezien je iedere maand ziet dat er geld afgeschreven wordt.

Wie o wie heeft er de tip voor mij om weer de motivatie te vinden om toch te sporten. Of ik nu weer naar de sportschool ga, of de motivatie vind om thuis aan de slag te gaan is me om het even. Want ik kom dagelijks echt wel aan die 10.000 stappen met wandelen, dat is het probleem niet. Maar het levert geen resultaat op, behalve dan dat mijn Garmin smartwatch me dagelijks complimentjes geeft lacht mijn spiegel me nog steeds uit. Grrr….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven