Een noodzaak met dit weer: weersbestendige tuinstoelen

Ik geloof niet dat ik ooit eerder jaren heb gehad dat ik zo blij was met mijn weersbestendige tuinstoelen en loungset, dan dit jaar. Wat een drama is het met het weer op dit moment. Ondanks het feit dat we al best wel wat keren buiten hebben gezeten wil het mooie weer maar niet doorzetten.

Hoe fijn is het dan als je weersbestendige tuinstoelen hebt die je niet iedere keer hoeft te verslepen. Aan het begin van het seizoen spoelen wij de tuinstoelen schoon en dan zet ik ze weer op hun plek om onze tuin gezellig te maken.

Pas aan het einde van het seizoen zet ik ze weer weg onder de overkapping met een afdekhoes erover.

Dat is een van de vele voordelen van goede tuinstoelen of van een goede tuinset.

weersbestendige tuinstoelen, van welk materiaal zijn die

Weersbestendige tuinstoelen, de voordelen van goed materiaal

Wat dus heel belangrijk is bij weersbestendige tuinsets is de kwaliteit van het materiaal. Zo hebben we twee jaar terug bijvoorbeeld een aantal tuinstoelen aangeschaft voor bij de eettafel buiten. Vrij goedkoop, want gezien alle verbouwingen was de geldpot al redelijk leeg.

Voor dat moment was ik er super blij mee, maar helaas waren ze het volgende jaar al helemaal verkleurd. Zo jammer. Dat ging ten koste van de hele uitstraling van onze eettafel.

Dus… zoek je weersbestendige tuinstoelen, let dan ook echt op de kwaliteit als je jaren van wilt genieten.

Fijn materiaal voor buiten

Die tuinstoelen zijn dus aan vervanging toe. Maar waar ik wel ontzettend blij mee ben is onze wicker loungeset die we echt al jaren hebben. Ik heb net even snel geteld, deze staat al zeker meer dan 12 jaar in onze onderhoudsvrije strakke tuin.

Er zijn verschillende soorten wicker tuinstoelen, maar onze loungeset is echt een blijvertje. Ook al hebben we inmiddels nóg een extra loungeset die standaard onder de overkapping staat, deze wicker tuinset die staat het hele seizoen buiten.

Hij doorstaat de velen regen die hier valt, maar ook de wind die in het buitengebied de kop op steekt én de vele zonuren in de zomers dat we een beetje mazzel hebben. Wat een kwaliteit is dat, niet kapot te krijgen. Alleen de kussens zijn inmiddels een beetje aan vervanging toe, maar dat is eigenlijk onze eigen schuld.

Het is dan ook niet voor niets dat Wicker nog steeds zo enorm populair is onder de mensen die op zoek zijn naar een trendy tuinset die comfortabel, sterk én eenvoudig te onderhouden is.

Onderhoud weersbestendige tuinstoelen

Want hoe je het ook bekijkt, tuinmeubelen van Wicker zijn verreweg het makkelijkste te onderhouden. Onze andere tuinset is bijvoorbeeld deels van teak, maar dat moeten we echt onderhouden met olie gedurende het jaar. En ben je daar wat laat mee, dan zie je het onder je neus vergrijzen en de vlekken ontstaan.

Wicker tuinstoelen die weersbestendig zijn zet je gewoon onder de tuinslang. De eerste mooie dag in het jaar zet ik ze allemaal op het gras en spuiten we ze helemaal schoon. Even op laten drogen en ze kunnen weer een compleet seizoen mee. Dat is een stuk praktischer dan al dat oliën.

Let wel op de tuinkussens van deze weersbestendige tuinstoelen

Bij de set die wij 12 jaar geleden kochten zaten heerlijke tuinkussens, maar die waren helaas niet weersbestendig. Aangezien wij eigenlijk toe zijn aan andere kussens overwegen we om nu wél voor weersbestendige kussens te gaan.

Zo kunnen niet alleen de tuinset, maar ook de tuinkussens gewoon buiten laten liggen tijdens een van de vele regenbuien hier in Nederland. Een verademing lijkt me dat.

Wat voor soort tuinstoelen zoek je?

Buiten het feit dat de tuinstoelen weersbestendig moeten zijn heb je bij het kopen van Wicker tuinstoelen nog veel meer keuzes om te maken.

Ben je op zoek naar een stoel voor aan de eettafel buiten om heerlijk te dineren en na te tafelen met je vrienden? Of zoek je een relaxstoel om in te loungen, of liever nog zo’n cocon hangstoel waar je helemaal in weg kan kruipen?

Moet de rugleuning verstelbaar zijn of niet, of wil je liever een complete loungeset om te borrelen? Voor iedere gelegenheid zijn er tuinstoelen van dit materiaal te vinden, die niet alleen tegen een stootje kunnen omdat het materiaal zo stevig is, maar die ook nog eens het hele jaar buiten kunnen blijven staan.

Tegenwoordig hebben ze ook van die trendy kuipstoelen van dit materiaal. Staan super tof op je terras of op je balkon en kunnen zo het hele jaar blijven staan. Is het weer goed genoeg om buiten te zitten? Even een kussentje erin en klaar ben je.

Ben jij nog op zoek naar nieuwe tuinmeubelen? Hier vind je alle goedkope tuinstoelen van tuinmeubelwereld.nl.

Polypropeen kunststof stoelen

Een ander fijn materiaal voor weersbestendige buitenstoelen zijn stoelen van polypropeen kunststof. Ook die hebben wij er een aantal staan die we eenvoudig kunnen stapelen en erbij kunnen trekken.

Dit materiaal lijdt niet onder de Hollandse weersomstandigheden en is daarnaast ook mooi kleurvast. Het is me nu wel duidelijk dat ons vorige merk eettafelstoelen niet van dit materiaal waren.

Deze weersbestendige tuinzet kan in de winter gewoon buiten blijven staan

Hoe kan je weersbestendige tuinstoelen het beste onderhouden?

Stoelen van bovengenoemde materialen behoeven geen specifiek onderhoud. Je houdt ze schoon met water en eventueel een licht sopje als je dat wilt. Daarna afdrogen met een doek en klaar ben je.

Uiteraard is het altijd goed om ze in de winter droog op te bergen, maar heb je daar de ruimte niet voor? Dan volstaat een afdekhoes prima. Let er wél op dat deze gemaakt is van ademend materiaal zodat de set niet verstikt en schimmel geen kans heeft.

Zelfs zonder hoes komen ze het najaar en de winter gewoon door. Het grote voordeel is echter dat ze door een hoes een stuk schoner blijven. Scheelt weer poetswerk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven