Weggegooid geld, dat is het als je het mij vraagt!

Natuurlijk hebben wij ook afgelopen jaar weer de actie van het Glazen Huis gesteund. Zeker nu de leus ‘This one’s for mama’ van toepassing was. We kunnen ons bijna niet voorstellen dat er projecten zijn die beter bij MamsatWork passen dan de projecten die het Rode Kruis hiermee wil oppakken. De totale opbrengst was ook niet mis… € 8.621.004 kan besteed worden aan moeders die op wat voor manier dan ook geraakt zijn door de oorlog.

Tenminste…

Vandaag ontvingen wij deze kaart met de post. Op zich leuk natuurlijk om ‘bedankt’ te worden, maar bij dit soort acties vraag ik me altijd af hoe waardevol dat nu is. En natuurlijk reken ik dat ook direct om, of tenminste… dat probeer ik. Hoeveel kost het om iedereen te bedanken die zich heeft ingezet voor het succes van dit project? Wat zouden ze met dit geld hebben kunnen doen als dat besteed zou worden waar het voor bedoeld is?

Onze steun was niet bedoeld om weer een kaart terug te krijgen. Ik had liever gezien dat dit geld ook besteed werd aan de moeders. Maar toch zie je dit veel vaker terug. Een kaart, een brief, een heel boekwerk over wat de betreffende organisatie met je geld gedaan heeft etc etc.  Hoeveel geld lopen al die projecten die het zo hard nodig hebben hierdoor mis?

Misschien zie ik het verkeerd, maar wat mij betreft geen bedankjes meer… wat vinden jullie?

3 gedachten over “Weggegooid geld, dat is het als je het mij vraagt!”

  1. Ik ben sowieso altijd al bang dat er bij dit soort acties er veel geld “ergens” blijft hangen en het toch niet op de juiste plek aankomt

  2. Avatar foto
    Nak van Dartel

    Joyce deze bedankjes hoeven niet betaald te worden…ook dat wordt door mensen die het een warm hart toedragen geregeld. Is mij verteld.

    1. Tja, daar heb ik ook aan gedacht…. dat zal misschien best zo zijn, maar dan had ik tòch liever gezien dat zo’n drukkerij met geld sponsort… en er niets verstuurd wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven