Wekelijks gewauwel in mijn Up To Date deel 2

Ergens doe ik iets niet goed… ik hoor mezelf nog roepen: ‘Wij hebben de taken in huis goed verdeeld hoor’… maar toch sta ik hier nu zelf de was te vouwen. Kan ook niet anders want er liggen werkelijk 4 wasmanden vol schone was die nog gevouwen moet worden en 4 wasmanden vol gore was die nog in de wasmachine moeten. Ook al heb je een wasmandensysteem‘ dan nog gebeurd dit allemaal niet vanzelf. Grrr…. een K-klus vind ik het, maar als ik mijn kinderen nog enigszins fatsoenlijk op school wil hebben dan móet er nu wat gebeuren. Vouwen dus.

huishoudelijke taken, was vouwen
Dit is de stand nadat ik al 2 wassen heb weggewerkt…

Ik vind dan onderstaande lunch ook met recht verdiend. Hier ben ik zo gek op… kwark met frambozen in de blender en dan wat havermout er overheen… zalig!

frambozenkwark met havermout

Uiteraard heb ik ook deze dinsdag weer bij mijn vader gegeten. Dit keer waren we maar saampjes, maar ook dat kan heel gezellig zijn. Kleine verwenmomentjes zijn het -daar ben ik inmiddels wel weer achter. Ik kom namelijk binnen en word direct de stoel op het balkon in gedirigeerd. Even lekker 5 minuutjes chillen in de zon totdat ik kan aanschuiven. En we eten… spruitjes 🙁 . Geen favoriet gerecht van me, maar toch smaakte het prima. #hijishetkokennognietverleerd

Enigszins verbaasd ben ik wel over de aangeboden combi… spruitjes met augurken?

Na het opruimen kom ik even in het kleine kamertje op zijn appartement en kan ik een glimlach niet onderdrukken. 85 jaar is de lieverd en nog steeds een soort van ‘geordend’. Typisch iets voor mijn vader dit hieronder 😉 .

papa georderd met zijn overhemden

Tijdens de kop koffie die we drinken laat papa mij zien dat Lotte (uit zichzelf) een groepsappje heeft aangemaakt. Wie erin zitten? Lotte, Opa Aart, Oma Ans en Opa Rien. Hoe leuk is dat! Zo mooi dat je als kleindochter van 7 op deze manier contact kan hebben met je opa’s en oma’s. Ze heeft de app groep ‘LEUKE’ genoemd 😛 .

app groep opa en oma

Op woensdag start ik de dag met een heerlijke wandeling met Ca$h. Dit is voor mij normaal gesproken de rustigste dag van de week en met dit lekkere weer is een wandeling geen verkeerd idee. Wat is het mooi buiten! Mijn favoriete tijd van het jaar, de lente, dan is het groen zo mooi vind ik.

prachtig lenteweer

En op de een of andere manier (heel stom!) kan ik het niet laten om met dit weer een selfie te maken 😉 . Dat frisse groen fleurt de hele foto op!

mooi weer selfie

En ach kijk hier nou, een klein meerkoetje! Aan kleine eendjes nooit geen gebrek bij ons achter, maar een klein meerkoetje heb ik nog niet eerder gezien, so cute.

klein meerkoetje

We eten een lekkere salade met kip, buiten onder de veranda. Genieten!

salade met kip

Woensdagavond heb ik een date met andere Schijndelse onderneemsters. Eens in de paar maanden spreken we met elkaar af om over allerlei onderwerpen te brainstormen en kennis te delen. We zijn dit keer te gast bij kinderdagverblijf de Dol-fijn waar Willemijn ons rondleidt. Wat een toffe lokatie om te zien en leuk om eens een kijkje achter de schermen van zo’n organisatie te krijgen. Het was weer een leerzame avond en uiteraard ook gezellig 😉 .

VIPS schijndel

Thuisgekomen rond ik nog even wat werk af en ik plof om 00.30 mijn bedje in… donderdag namelijk weer een drukke dag!

In de ochtend rij ik naar Hilversum om deel te nemen aan de Disney Focus Groep. Een aftrap voor het Disney on Ice spektakel wat dit jaar weer volgt en brainstormen over mogelijke verbeteringen/aanvullingen van de shows, de communicatie en ga zo maar door. Leuk om ook hier weer een aantal onderneemsters te ontmoeten zoals collegabloggers Mirjam van MeervanMir en Fleur van Mamasliefste. Ook een tweetal dames van Kidsproof zijn aanwezig en nog een paar blogsters meer die ik wat minder goed ken. We eindigen met een lekkere lunch in een heerlijk zonnetje en ik krijg een paar complimenten over de jumpsuit die ik aanheb 😉 . Als een ei zo blij dus.

disney on ice, focus groep

Linksonderin zie je trouwens de groene ijsthee die ze hier bij Doppio Espresso in Hilversum zelf maken. Mocht je daar een keer in de buurt zijn… het is een echte aanrader!

Helaas komt ook hieraan een einde en ik stap weer in de auto terug naar het Zuiden. De kids komen bijna uit school, nog even gauw 2 uurtjes werken en dan hop hop hop bij mijn schoonouders eten (zonder Frank want die heeft een AED herhalingscursus op de zaak en blijft dan altijd daar eten). Ook hier kunnen we nog buiten eten en terwijl kijken we hoe de kleine koolmeesjes uitvliegen. Schattig!

koolmeesjes die uitvliegen

Na het avondeten als de donder naar huis. Frank is inmiddels thuis, ik drop de kinderen af en sjees door naar Uden om daar Chantal van de Liefvoort te interviewen, over haar deelname aan Married at First Sight. Het voelde als thuiskomen want ik heb een groot deel van mijn leven in Uden gewoond en ik ken Chantal al veel langer aangezien ik haar nog paardrijles heb gegeven en zij zelfs nog een hele tijd om mijn paard gereden heeft. Afijn, meer over haar verhaal lees je later in een apart blog!

Vrijdag was een ‘gewoon’ dagje met kinderen die in de middag redelijk vroeg uit zijn, papa die komt lunchen en Frank die in de middag thuis is, zoals altijd. ’s Avonds borrelen we met vrienden – we kletsen bij over alle vakanties, waaronder onze vakantie naar Tenerife met kinderen. Het wordt nogal een latertje en Lotte ligt dan ook de laatste 1,5 uur bij Frank op schoot te slapen. Maar wat was het gezellig! Thanks Kim voor de uitnodiging, volgende keer weer bij ons 😉 .

op schoot slapen

Zaterdagochtend zijn we allemaal weer bijtijds wakker. Een dagje met vanalles. Van sporten tot klussen en van onkruid wieden in de voortuin tot een beetje piano spelen. Ik heb mijn overheerlijke linzensoep weer eens gemaakt, welke uitstekend smaakt met een stokbroodje en wat heks’n boter!

linzensoep

Jammer alleen dat de aubergine bij de Plus op was… die hoort echt door de linzensoep vind ik. Tijdens het eten (en daarna 😉 ) hebben we Harry Potter deel 2 zitten kijken. Zelfs Lotte vind deze films al hartstikke leuk, een echt gezinsavondje dus.

Moederdag, jeej! We sluiten de week af met een fijne moederdag waarbij ik verwend ben door mijn kids met tekeningen, briefjes met de liefste teksten en zelfs een fles champagne die Luc zelf gehaald en betaald heeft. Hoe lief allemaal! Daarna nog een gezellig uitgebreid ontbijt met zijn vieren en nog wat kluswerk in de tuin. Begin van de middag ben ik naar mijn vader gegaan om samen naar het graf van mijn moeder te gaan. Een soort van traditie. Frank gaat met de kinderen naar oma Ans en ik met mijn vader naar mijn moeder. Lekker rustig, lekker samen.

moederdag cadeau

Eind van de dag racen we nog naar Tilburg. Lotte heeft via Marktplaats geboden op een oxboard. Ze wil er al maanden eentje, en nu hebben we dan toegezegd dat ze er een mag kopen, van haar eigen zakgeld. Ze heeft al lang gespaard en er niet echt veel van gekocht dus genoeg op de spaarrekening. Wat ze echter niet weet als we naar Tilburg rijden is dat wij voor haar ‘de deal’ al hebben gesloten. Zij denkt dat ze overboden is en dat we een hapje gaan eten daar. Als we voor een deur staan zegt ze wel ‘Huh? Hier gaan we toch niet eten, waar zijn we nu?’ De deur gaat open en ik stel me voor aan de betreffende meneer. Ik zeg… ‘We komen iets halen en deze jongedame gaat er zelf voor betalen’.

Je had haar gezicht moeten zien! Priceless! Ze liep helemaal rood aan en ik zag zowaar de tranen op komen zetten, zo blij. Uiteraard hebben we het thuis allemaal al even geprobeerd en als je mijn extreme talent wilt zien, dan moet je mijn filmpje kijken welke binnenkort online komt. Lachen, gieren, brullen en (bijna) broekplassen 😉 .

Goed, mijn wekelijks gewauwel is weer een heel epistel geworden. Ik hoop dat jullie ook genoten hebben van (mijn en) jullie week, op naar de volgende, waarbij er geloof ik iedere dag wel een afspraak gepland staat…

4 gedachten over “Wekelijks gewauwel in mijn Up To Date deel 2”

  1. Fijn dat het zonnetje deze week ook weer een beetje ging schijnen, dat maakt het toch net even wat vrolijker. Superlief dat Lotte een appgroepjes met haar opa’s en oma heeft gemaakt. Het was erg gezellig je te zien bij de Disney Focusgroep!

  2. Wat een heerlijke week en dat snoetje van Lotte had ik wel willen zien. Wat leuk zeg…
    De Disney focus groep mocht ik ook komen, maar mag helaas niet meer zover rijden van de fysio en gyn.

  3. Leuk om te lezen! Gaaf hoor zo’n Disney focus groep, klinkt heel leuk en interessant met medeondernemers van gedachten wisselen. Wat een lief briefje schreef je dochter <3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven