Wekelijks gewauwel in mijn Up To Date blogs; over een (bijna) relatiecrisis, hard werken en veel uitgaan

Up To Date. Een tijdje terug vroeg ik op Facebook of er interesse zou zijn in een soort van ‘wekelijks persoonlijk verhaal’. Daar ligt namelijk de oorsprong van MamsatWork. Een plekje voor mijn eigen hersenspinsels. Ik kon er mijn frustraties kwijt, maar ook mijn leuke momenten delen. En dat deed ik dan ook volop. Al mijmerend over het begin moest ik natuurlijk ook even wat oude blogs oprakelen. En daar stuitte ik op mijn ‘nooit genoeg‘ blog. Aan de titel kon ik niet meer helemaal herleiden waar dit ook weer over ging (ja duhuh, wist ik veel dat de titel ook belangrijk kon zijn), maar ik moest het toch even lezen. Grappig om te lezen dat MamsatWork toen net in de kinderschoenen stond en dat ik nu nog steeds dat nooit-genoeg-gen heb.

Ik heb er destijds maanden over getwijfeld of ik aan een blog zou gaan beginnen. Wie zit er nu op mijn stukjes te wachten, dacht ik nog. Nu -7 jaar later- is er toch wel het nodige veranderd. Sterker nog, ik heb er mijn baan van gemaakt! Dat rupsje-nooit-genoeg gen heeft er toch maar voor gezorgd dat ik mijn hart heb gevolgd. Herken jij dat ook, zo’n gen?

Afijn, gedurende de jaren veranderde mijn blog. Alle artikelen hebben een persoonlijke toon, maar de echte wekelijkse blogs over mijn/ons leven verdwenen op de achtergrond. Er kwamen informatieve blogs bij, maar ook meningen van anderen. Toch hebben veel van jullie aangegeven deze blogs juist ook erg leuk te vinden, waardoor ik heb besloten om dit weer op te pakken. En zo ontstaat mijn wekelijks gewauwel via een Up To Date.

Wekelijks gewauwel in bloggersland

In bloggersland gebeurt dit veel vaker natuurlijk, dit wekelijks gewauwel, alleen de termen zijn dan wat chiquer 😉 . Van ‘Weekly Diary’ tot ‘Personal Peaks’ en van ‘een week in foto’s’ tot ‘mijn week in’ of ‘about last week’. Er zijn allerlei termen voor. De Personal Peaks term vind ik persoonlijk een hele mooie, maar die is van collegablogger Karen, niet origineel dus als ik dat ook zo doen.

Maar wat dan? Wekelijks gewauwel vind ik zelf wel grappig, maar klinkt misschien niet zo heel erg positief 😉 . Voor nu hou ik het even op Up To Date. Maar als jullie een mooiere insteek hebben, laat het vooral weten, ik sta overal voor open 😉 .

Up To Date, deel 1

Want Up To Date dekt op zich de lading wel denk ik. Heb ik een keer niets te vertellen dan sla ik een week over (met wekelijks gewauwel klopt dat dan weer niet) en als je mijn blog gelezen hebt ben je weer helemaal Up To Date. Dusssssssss…. , here we go!

Net terug van weggeweest

Van de week heb ik mijn blog over onze vakantie op Tenerife met kinderen al gepubliceerd. De eerste week van de meivakantie hebben we dus een heerlijke vakantie gehad zoals je daar hebt kunnen lezen. Geinig detail… ik kreeg vandaag een telefoontje van vriendin Kim. Of we vrijdag op de borrel komen? Want ze had dan mijn vakantieblog wel gelezen maar wilde de verhalen ook nog even in het echie horen 😉 . Ik vergeet wel eens dat er ook in mijn vrienden- en kennissenkring mensen zijn die me op de voet volgen.

Direct aan de slag met onze tuin

Gelijk na terugkomst hebben we ons tuinproject ‘omarmd’. Of liever gezegd… ik heb het omarmd en Frank doet mee ;). Eerlijk gezegd hebben we diverse offertes opgevraagd, maar ik sloeg stijl achterover van de prijs. De tuin een klein beetje aanpakken (echt niet zo heel drastisch) komt al snel op € 5000,00 uit en dan is de schutting nog niet eens gedaan 🙁 . En juist het maken van de schutting is waar we het meest tegenop zagen! Want ja… leuke ideeën heb ik genoeg, maar de uitvoer ervan daar hebben we niet altijd kaas van gegeten hier in huize van de Pas.

Uiteindelijk hebben we besloten toch zelf aan de slag te gaan. Aangezien Frank de afgelopen week weer moest werken kwam het op de doordeweekse avonden en het weekend aan.

up to date deel 1
Geen idee wat er met deze foto aan de hand is maar zoveel rimpels heb ik écht niet hoor 😉

Maar ik moet je zeggen… ik ben behoorlijk trots op de eerste resultaten die we geboekt hebben! De eerste schutting staat namelijk, en hoe! Van samen beton storten tot aan het stellen van korven en het bevestigen van planken… onze relatie heeft de afgelopen week overleefd! Toegegeven, met ups and downs 😛 . Maar het resultaat vind ik zelf fantastisch!

schutting zelfgemaakt schanskorven

Wat een hoeveelheid materiaal

Uiteindelijk hebben we er denk ik 2 dagen aan gewerkt, alle uren bij elkaar opgeteld. Ik had me bedacht dat ik een zwarte schutting wilde hebben, met van die mooie schanskorven gevuld met stenen. Je hebt ze vast wel eens gezien in die woonblaadjes. Ik wel in ieder geval! Ik moet altijd wat kwijl wegvegen als ik dit soort schuttingen zie in zo’n lifestyle blad of bij een ander. Even zoeken op internet leverde ons vrij eenvoudig een leverancier van schanskorven en breukstenen op en de bestelling was natuurlijk zo gepiept. Alhoewel we wel de mist in gingen met het aantal bestelde stenen voor de korven. Na een belletje van hen naar ons – en een extra factuur 😉 – werden we voorzien van 2 enorme zakken met stenen. Sumo worstel formaat zeg maar. Jemig… zoveel had ik stiekem niet verwacht.

Een paar weken daarvoor hadden we de schuttingplanken al binnengekregen. Ook online geregeld. Ik kreeg het alleen behoorlijk benauwd toen de mooie zwarte potdekselplanken geleverd werden… ze moesten namelijk zo spoedig mogelijk verwerkt worden volgens de papieren. Shit! Het zou nog weken duren voordat we aan de schutting gingen beginnen, zeker na die tegenvallende offertes. Gelukkig is het allemaal 100% meegevallen. Ik was bang voor verkleuring, kromtrekken en al dat soort ongein meer, maar niets van dat alles. De planken zijn nog prima in orde waardoor ik echt mega blij ben met het eindresultaat van onze schutting! Ik zie een mogelijkheid tot carrière switch… klusbedrijf Frank en Co, haha!

schutting zelfgemaakt schanskorven en potdeksel

Nu de andere kant van de tuin nog! Wat vind jij ervan? Geslaagd tot nu toe?

Een nieuwe TV!

Ondanks dat Frank het helemaal niet zag zitten om er zelf mee aan de slag te gaan heb ik hem toch weten over te halen. Weet je hoe? Met een nieuwe tv 😉 . Een nieuwe TV aanschaffen was eigenlijk noodzaak, aangezien de oude het 70% van de tijd gewoon niet deed. Niets. Nada. Best frustrerend, zeker als je een puber en een pittige dame van bijna 8 in huis hebt. De problemen zijn er eigenlijk al maanden, maar het werd steeds erger.

En de oude tv was pas 3 jaar oud… maar helaas pindakaas, de garantietermijn was voorbij. En ook al heb je dan een TV van bijna € 1300,00 … je hebt geen poot meer om op te staan. Uiteraard hebben we bij Phillips -waar de eerste tv vandaan kwam- nog geprobeerd om een reparatie voor elkaar te krijgen. Reactie: het is een bekend probleem, maar kan niet opgelost worden. Oplossing: als tegemoetkoming mochten we een nieuwer model uitkiezen met wat korting.

Ja…. DAAAAAAG. Een nieuwer model, weer zoveel geld neertellen om er dan over 3 jaar zeker weer achter te komen dat ook deze problemen geeft. No way. Nu hebben we een LG waar we ontzettend goede reviews over gehoord hebben. Het zal mij benieuwen…. de installatie was in ieder geval binnen ‘een wip’ gebeurd. En aangezien we nu het tuinproject zelf aanpakken blijft er nog een beetje budget over dus doet de aankoop van de nieuwe TV wat minder pijn 😉 .

Familiezaken

Afgelopen dinsdag heb ik bij mijn vader gegeten. Normaal gesproken komt hij altijd op vrijdagmiddag lunchen, en dat blijven we lekker doen, maar ik heb met ingang van vorige week besloten om er nog een diner-date per week aan toe te voegen. Aangezien we vorige week -tijdens onze vakantie- minder goed nieuws uit het ziekenhuis hebben ontvangen over mijn vader realiseer ik me weer hoe kostbaar die tijd samen is. Ook al is ons leven behoorlijk druk en hectisch, ik wil de tijd die we nog hebben ontzettend graag wat meer bij mijn lieve papa doorbrengen. En dan is het natuurlijk een topidee om het nuttige met het aangename te verenigen. Hij kookt, ik kom eten, beter wordt het niet 😉 , zeker niet als er asperges op het menu staan.

witte goud

Gezellig ook dat mijn oudste broer en zijn vrouw er waren en dat na het eten ook mijn zus nog aanhaakte… zo zie je elkaar nog eens.

Eten, uitgaan, meer eten en meer uitgaan…

Ik heb de afgelopen week qua eten sowieso in een behoorlijke vakantiemodus gezeten. Wat heb ik weinig gekookt, ik schaam me er zowaar een beetje voor. Geeft gelijk zo’n loedermoeder-gevoel, haha. Van de 7 dagen heb ik maar 2 dagen gekookt en 1 dag friet gebakken, hoe slecht is dat?

Woensdag zijn we -op verzoek van puber- naar de Wok inn geweest en donderdag hebben Frank en ik een optreden van de Levellers bijgewoond. Die traden op in 013 in Tilburg in een zaaltje voor ongeveer 200 man denk ik. Kids uitbesteed aan opa en oma en van te voren hebben we overheerlijk gegeten bij café Stoffel in Tilburg. Een serieuze aanrader trouwens, met een fantastisch dagmenu voor maar € 12,50.

up to date gewauwel

Nog mooier vond ik het dat de hele kroeg muisstil was tijdens Dodenherdenking. De muziek ging uit, de tv aan en ook alle obers bleven achter de bar stil staan herdenken. Misschien niet meer dan normaal, maar ik was er toch blij mee, het ontroerde me zelfs. Het kan namelijk ook anders…

Het concert van de Levellers was ook weer super. De derde keer nu dat we daar naartoe gingen, alleen dit keer lekker dichtbij huis. Een kleine impressie vind je hierboven!

Armin ‘For your eyes only’ show

Bijna nóg leuker was de show van Armin van Buuren van afgelopen zaterdag. De ‘For your eyes only’ preview in den Bosch, voor alle leeftijden! Nu zou ik er een baby niet zo snel meer naartoe nemen 😉 , maar voor Luc en Lotte was dit dus hun eerste concert.

up to date Armin van Buuren

Beiden waren niet heel enthousiast van tevoren. Geen idee natuurlijk wat ze te wachten stond! Maar eenmaal daar waren ze helemaal in hun element. Ik had nooit verwacht dat ze het 4 uur durende concert bijna helemaal vol zouden houden! Om 22.30 was het voor Lotte genoeg, de hele avond dansen springen en de indrukwekkende show in je opnemen is ook wel heel wat. We hebben het einde dan ook niet helemaal meegekregen, maar dat mocht de pret niet drukken. Wat een ervaring.

Geen geluidsfragment hiervan voor jullie helaas… de show heet niet voor niets ‘For your Eyes only’, het is een preview en de vraag was dan ook om geen beeldmateriaal te verspreiden. Braaf als ik ben…. laat ik dat dus achterwege.

Als klap op de vuurpijl

De laatste dag van de vakantie (gisteren dus) was niet de minste… als klap op de vuurpijl mochten we deze vakantie afsluiten met een helikoptervlucht boven Schijndel, hoe tof! Gesponsord door mijn schoonmoeder, nogmaals dankjewel Ans. Niet iedere schoonmoeder is een Cruella, dat blijkt wel 😛 . Aangezien Frank geen liefhebber is van vliegen stond hij graag zijn plekkie af en kon ik samen met de kinderen de helikopter in. Superleuk om in een korte vogelvlucht van 6 minuten Schijndel te zien en uiteraard ons huis even te spotten 😉 .

up to date le verre

Aansluitend nog lekker een hapje eten bij Le Verre in de Glazen Boederij in Schijndel en we zijn weer helemaal opgeladen om de werkweek in te gaan.

Nou, dat was het wel voor deze week. Niet dat je denkt dat iedere week er bij ons zo aan toe gaat hoor, dit was gewoon een enorme mazzelweek tussendoor. Ook al mag ik normaal gesproken ook niet te klagen 😉 .

Hoe was jullie week?

 

[button color=”” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://www.mamsatwork.nl/brood-op-de-plank/”]#broodopdeplank[/button]

Hi, welkom bij lifestyle blog MamsatWork. Ik ben Joyce, content creator en internet ondernemer, getrouwd en moeder van een puber en een tiener.

Dit platform is van een persoonlijk blog uitgegroeid tot een lifestyle platform waar dagelijks nieuwe artikelen verschijnen. Een veelzijdig blog met onderwerpen als lifestyle, interieur, food, ondernemerschap, opvoeding, reizen, uitjes, fashion en DIY.

Je vindt hier volop inspiratie. Heb je vragen? Mail me!

12 gedachten over “Wekelijks gewauwel in mijn Up To Date blogs; over een (bijna) relatiecrisis, hard werken en veel uitgaan”

  1. Leuk! Wekelijks gewauwel vind ik ook wel grappig! Maar deze titel is ook leuk gevonden. Of onze lezers het leuk vinden weet ik eigenlijk niet eens. De terugblik wordt wisselend gelezen. Maar ik vind het zelf zo leuk om te doen en ook te lezen bij anderen. Lekker kijken bij een ander ?

  2. Oh wow, wat is die schutting mooi geworden. En heerlijk die quality time dates met je vader. Ik vond het zo bijzonder en mooi dat jullie met de kids naar Armin waren. Dat gaan ze nooit meer vergeten!
    Dank voor de verwijzing. Ik ben zelf ook wel blij met de Personal Peaks!

  3. Hartstikke leuk, en heerlijk uitgebreid! Echt vaker doen hoor, vind ik altijd gezellig dit soort updates 🙂 – Fijne week was dit inderdaad, hopelijk komen er meerdere van zulke versies aan voor je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven