Wekelijkse drukte, hoe ga je daarmee om?

Drukte

Werkende moeders hebben het druk. Tot zover niets nieuws. Acht uur per dag werken en aan het einde van de dag toch het eten opdienen kan erg vermoeiend zijn. Te meer omdat dit vaak ook nog voor een bepaalde tijd moet, want zoonlief moet voetballen, dochter wil graag gaan dansen (laatst heb ik mijn dochter een draadloze koptelefoon kado gedaan, zodat ze overal in huis kan dansen zonder dat wij last hebben van de muziek) en ga zo maar door. Niet dat dit zo erg is, want een beetje moeder houdt wel van drukte.

Verplichtingen

In het leven van een moeder zijn nu eenmaal vele verplichtingen. Ouderavonden, kijken bij het sporten, studiebegeleiding, het komt er allemaal bij kijken. Maar deze afwisseling kan ook juist erg leuk zijn! Kijk eens naar mensen zonder kinderen. Zij zitten elke dag samen aan de eettafel, en samen voor de tv. De kans dat er dan spontaan leuke dingen voorbij komen in je leven is dan toch een stuk kleiner.

Ontspanning

Des te belangrijker is het om in de weekenden voluit te kunnen ontspannen. En ontspannen gaat vaak samen met genieten. Als moeder kan ik persoonlijk ontzettend genieten van een avondje ontspannen met mijn kinderen, des te meer als zij wat geregeld hebben. Zo had mijn zoon laatst zijn laptop via een hdmi kabel verbonden met de televisie, waardoor we met zijn allen de nieuwste films konden bekijken. Dat is toch absoluut iets waar ik als moeder van kan genieten! En soms moet je je kinderen ook stimuleren om zoiets te doen, laten weten dat je dit erg leuk vind. De gedachtegang van een kind is ten slotte toch nogal anders dan die van een moeder. Laat staan het verschil tussen wat we allebei echt leuk vinden. Maar met een klein beetje goodwill kom je er allebei wel. Communiceer, ontspan en geniet!

 

sponsored posting

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven