Wel of geen plinten in huis? Wij doen inmiddels 4 jaar zonder.

Ik weet niet of het ooit voor jou een bewuste keuze is geweest om wel of geen plinten in huis te nemen, maar wij hikken er al jaren tegenaan. Niet zozeer tegen de keuze zelf, want we willen uiteindelijk toch wel graag plinten in huis omdat dat de nodige voordelen heeft ten opzichte van een muur zonder plinten.

Wel of geen plinten in huis? Om deze redenen kan je het beter wel doen

Zoals gezegd zitten wij al jaren zonder plinten in huis. Geen bewuste keuze om het niet te doen, maar wel een keuze om hier nog even mee te wachten, met die plinten in huis.

De reden dat het bij ons langer duurt heeft eigenlijk alleen maar te maken met het feit dat we nog niet aan afwerking toe komen. Ook al zouden we dat wel willen.

Er liggen gewoon nog teveel andere projecten te wachten. Toch hebben we al de nodige plinten in huis liggen. Die liggen momenteel in de woonkamer klaar totdat wij een keer bedenken dat we er aan gaan beginnen.

Raar natuurlijk, want eigenlijk is plinten in huis aanbrengen, of je dat nu wel of niet zelf doet, een fluitje van een cent. Zeker met die mooie plinten van tegenwoordig.

wel of geen plinten in huis

Waarom wij nu toch de overstap maken naar plinten in huis

Er zijn een aantal redenen waarom we nu toch van keuze veranderen.

Zwevende vloer heeft plinten nodig

Om te beginnen hebben we een nieuwe vloer gelegd twee jaar geleden. Een pvc click vloer. Deze vloer ligt zwevend en iets vrij van de wand. Hierdoor is een plint als afwerking echt noodzakelijk en is het geen keuze meer of we wel of geen plinten in huis doen.

Door de werking van de vloer moet zo’n vloer wel zwevend gelegd worden en kom je er eigenlijk gewoon niet onderuit. Het is geen gezicht zonder plint.

Maar er zijn nog meer redenen om plinten in huis te nemen ben ik inmiddels achter.

Wat dacht je van stofzuigen?

Stofzuigen zonder dat je plinten tegen de muur hebt zitten is best een uitdaging. Je moet heel rustig stofzuigen en er toch voor zorgen dat je niet tegen de muur stoot. Want als je geen plinten in huis hebt en je stoot met de stofzuiger tegen de muur aan dan zitten er wel binnen de kortste keren vlekken en beschadigingen op je muur.

Ook als je bijvoorbeeld je pvc vloer wilt dweilen is het vervelend als er geen plinten tegen de muur aan zitten. Niet dat de dweil heel nat is, maar vies wordt hij toch. Een keuze voor wel of geen plinten in huis wordt zo wel makkelijker gemaakt.

Wel of geen plinten in huis met een pup?

Daar kan ik kort over zijn. Onze pup heeft wel bewezen dat het slim is om plinten in huis te nemen en niet met kale muren te zitten aan de onderzijde.

Op de een of andere manier is het namelijk heel aantrekkelijk om aan de muur te eten. Ze eet op sommige plekken zo het gips van de onderkant van de muur af wat ze niet zou kunnen doen als er gewoon netjes plinten hadden gezeten.

Nu moet ik op die plekken straks, na het leggen van de plinten, ook de muur weer bijwerken met gips en opnieuw schilderen. Handig.

Mijn advies: altijd plinten plaatsen in huis

Inmiddels heb ik redenen genoeg om de keuze voor wel of geen plinten in huis goed te kunnen maken. Wel dus. Het ziet er niet alleen mooier en strakker afgewerkt uit, het is ook fijner bij het stofzuigen en dweilen van je vloer.

Daarnaast is het slim als je een hond hebt die graag aan muren kauwt.

Kies je voor plakplinten, dan zijn bovenstaande redenen overigens niet echt van toepassing, want een plakplint ligt plat bovenop je vloer.

Denk daar dus bij na als je plinten kiest voor in huis en ga voor een mooie hogere muurplint. Hiermee is je muur goed beschermd en krijgt je vloer een strakkere uitstraling. Wij hebben onze plinten bij onlinevloerenspecialist.nl gehaald. Die zijn niet alleen thuis in mooie vloeren, maar ook in mooie plinten.

Het mooiste resultaat als je plinten gebruikt

Het is overigens wel slim als je voor plinten kiest om deze dan na het plaatsen nog af te kitten en vervolgens mooi te schilderen. Hiermee krijg je een strakke afwerking zonder kieren.

Ik gebruik hiervoor straks zelf acrylaatkit, wat ik ook gebruik als ik lichte scheuren in de hoeken van mijn muren zie. Dit kit is namelijk goed overschilderbaar waardoor je er niets meer van ziet.

Plinten bij een gietvloer

Een gietvloer is trouwens een van de weinige vloeren waarbij je je af kan vragen of je wel of geen plinten in huis zal nemen.

Estetisch is het niet noodzakelijk, omdat de gietvloer al mooi aansluit tegen de wand, maar bovenstaande redenen blijven nog steeds van toepassing als het over de bescherming van je muren gaat.

Wat doe jij? Wel of geen plinten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven