Welk badpak past goed bij welk figuur?

De fijnste seizoenen staan voor de deur, joepie! Dat betekent zon, zee, strand, zwemmen en badpakken en bikini’s! Ben jij een badpakken vrouw, dan vraag je je misschien af welk badpak bij welk figuur past?

Lees snel verder want dat gaan we je precies vertellen!

Welk badpak bij welk figuur; als je je mooi en zelfverzekerd wilt voelen

Laat ik als eerste even aangeven dat iedereen van mij mag dragen wat hij of zij wil. Voel jij je lekker in een bikini, of liefst alleen in een bikinibroekje? Doen dan!

Ben jij een badpak woman? Dan ga je in de winkel een badpak kopen en laat je al die bikini’s lekker aan je voorbij gaan.

Wil je wat hulp bij het uitzoeken van een badpak, dan vind je hieronder tips die je helpen bij het kiezen van het voor jouw figuur best passende badpak.

welk badpak kies je bij welk figuur

Hoe hoort een badpak te zitten?

Laten we daar eerst eens even op ingaan. Weet jij hoe een badpak hoort te zitten? Welke maat je moet kiezen als je een badpak wilt kopen?

In principe kan je ervan uitgaan dat je een badpak in je eigen confectiemaat moet kopen. En zeker niet groter. Twijfel je een klein beetje tussen twee maten? Dan is het misschien slim om de kleinste maat badpak uit te kiezen omdat die beter bij jouw figuur past als je in het water zit.

Een badpak wordt in het water namelijk altijd ietsje ruimer. En koop je je badpak al aan de grote kant, dan zal deze in het water alleen maar verder uitlubberen. Dat is niet de bedoeling natuurlijk.

Toch mag het badpak ook weer niet te klein zijn. Als je badpak bijvoorbeeld steeds opkruipt tussen je billen dan is dat niet alleen geen gezicht, het zit ook niet comfortabel. Badpakken die te klein zijn hebben de neiging om omhoog te kruipen.

Welk badpak als je een buikje hebt?

Vraag jij je af welk badpak past bij jouw figuur als je een buikje hebt?

Met een donkere kleur badpak ter plaatse van je buik zorg je ervoor dat je buikje iets minder zichtbaar wordt. Een badpak met colorblocking (bovenin licht en onder wat donkerdere kleuren) is dan ook een goed idee als je je buikje wat wilt verdoezelen.

Maar ook bloemenprints doen het over het algemeen best prima als je een figuur hebt met een buikje. Kies dan bijvoorbeeld voor bikini grote maten met een bloemenprint, of een tankini om je buik een beetje te camoufleren.

Wat voor badpak slankt af ?

Zoek je juist een badpak dat afslankt dan hebben we ook een paar tips voor je.

Ten eerste ga je ook hier weer voor een donkere tint, zoals bijvoorbeeld een badpak zwart. Deze zal altijd beter afkleden dan een badpak in een lichte kleur. Net als met je gewone kleding eigenlijk.

Daarnaast zijn er ook badpakken met een speciale voering. Wil je weten welk badpak bij welk figuur past als je wat voller bent, dan is zo’n badpak misschien een goede optie.

Van links naar rechts: peerfiguur, zandloper, appelfiguur, recht figuur

Welk badpak past bij welk figuur; check hieronder welk figuur jij hebt

Je kan je met een bepaald type badpak dus écht beter voelen omdat het gewoon beter bij je figuur past. Ik zeg: het juiste badpak aantrekken, fijne zonnebrandcrème smeren en genieten van de zon!

Bron: Cyell

Welk badpak bij een appelfiguur?

Zoals we hierboven al aangaven is een tankini ideaal als je een buikje hebt. Vrouwen met een appelfiguur komen vaker aan op hun buik en bij hun borsten dus een tankini zou dan zeker niet misstaan.

Wil je graag een badpak aan als je een appelfiguur hebt, kijk dan naar een badpak dat getailleerd is.

Bron: Lascana

Welk badpak past goed bij een peervormig figuur?

Een vrouw met een peervormig figuur heeft een platte buik en brede heupen, billen, dijen en benen. Wil je een badpak dat zo goed mogelijk bij je figuur past, dan zoek je eigenlijk iets wat jouw bovenlichaam verder benadrukt.

Door bijvoorbeeld te kiezen voor een badpak met halter bovendeel maak je de schouders optisch iets breder. En als je dan ook nog het bovenste deel met print hebt en het onderste deel gewoon zwart? Dan heb je een badpak wat precies bij jouw figuur past!

Bron: Classywear

Een badpak passend bij een zandloper figuur

Heb jij een zandloper figuur? Dan bof je. Vrouwen met dit figuur voldoen zo’n beetje aan het ideaalbeeld dat ‘de Westerse wereld’ heeft van vrouwen.

Nu hebben we daar natuurlijk niets mee te maken, maar de mazzel is wel dat je met een zandloper figuur eigenlijk elk badpak wel aan kan.

Welk badpak bij dit figuur écht fantastisch staat is bijvoorbeeld een monokini zoals hierboven. Deze benadrukt je slanke taille nog eens extra!

Welk badpak past bij een recht figuur?

Vrouwen met een recht figuur hebben over het algemeen wat kleinere borsten en weinig tot geen taille. Is dit jouw figuur? Dan zoek je een badpak welke je borsten wat extra lift. Kies een badpak met beugels erin en eventueel een klein beetje vulling.

Als je bovenstaande keuze maakt in een badpak dan kan je ook best weer wat extra print gebruiken in het bovenste deel van het badpak om dit nog meer te benadrukken.

Succes met het vinden van het juiste badpak bij jouw figuur en geniet vooral van de zomer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven