Welk figuurtype ben ik, en wat staat je dan eigenlijk het mooist?

Met welke kledingstukken oog je nou langer of slanker? Dankzij de figuurtypen weet je precies wat je aan moet trekken om jouw figuur het beste uit te laten komen. Bestudeer ze (en jezelf) maar eens goed, dan zal je zien wat er bedoelt wordt. Heb jij jezelf al eens de vraag gesteld: welk figuurtype ben ik? Daarmee zal het scoren van de ideale outfit een stuk makkelijker worden! En het aantal miskopen in je kast zal ook drastisch teruglopen 😉 . In dit blog lees je er meer over.

Lees ook: Welke jurk past bij jouw figuur? Say yes to your dress!

Figuurtypes: wat zijn dat?

De vormen van je figuur worden bepaald door de verhoudingen van je schouders, heupen en de hoogte van je taille. Er zijn 6 figuurtypen die je kunt zien als letters. De vorm van de letter geeft het figuur weer.

figuurtype

 

Welk figuurtype ben ik?

Er zijn dus 5 figuurtypes. Hieronder lees je er meer over.

V-figuur

Heb jij jezelf afgevraagd: welk figuurtype ben ik? En komt er nu een V-figuur uit? Dan heb je brede schouders, smalle heupen en een slanke taille, vaak met weinig boezem.

Hoog gesloten truitjes of blouses verleggen het accent naar je bovenlichaam. Blouses met zakken geven meer volume aan je boezem. Niet handig dus om daar in jouw geval accent op te leggen. Draag geen schoudervullingen, maar soepel vallende stoffen. Verleg het accent naar je heupen en benen door opvallend gekleurde broeken te dragen.

X- figuur:

Bij vrouwen met een X figuur zijn schouders en heupen gelijk. De taille is slank.

Een jurk met ronde lijnen laat jouw figuur mooi uitkomen. Heb jij dit figuur? Mazzelaar! Dames met dit figuur hebben weinig of geen probleemgebieden. Blouses met een bloemendessin benadrukken de rondingen en getailleerde jasjes leggen nadruk op de slanke taille. Altijd goed.

H-figuur

Heupen en schouders zijn ongeveer even breed en je onder- en bovenlichaam zijn mooi in verhouding.

Weinig taille, slanke armen en benen en relatief kleine billen. Kleed je stoer en combineer stijlen, bijvoorbeeld een net bouclé of tweed jasje met stoere laarsjes. Voorkom romantische blouses met bloemen, dat oogt als snel tuttig bij je. Het H-type vrouw heeft een behoorlijk recht figuur. Daarom is het zo belangrijk om je af te vragen: welk figuurtype heb ik? Een jurkje kan er in de winkel nog zo mooi uit zien… Maar als het niet bij je figuur past, zal je het nooit vol zelfvertrouwen laten stralen.

A-figuur

Vrouwen met een A-figuur hebben smallere schouders, beperkte taille en vrouwelijk gevormde heupen. Leg het accent op de schouders en draag bovenkleding in felle kleuren. Dankzij donkere kleuren in de onderkleding en in het oog springende kleuren in de bovenkleding, lijk je optisch beter in balans. Niets mis met vrouwelijk gevormde heupen overigens!

O-figuur

Welk figuurtype ben ik? En jij? Heb jij ook een O-figuur? Dan heb je uitgesproken schouders. Je volume zit op de boezem/buik en je benen zijn slank.

De O-type vrouw zal het lastig vinden om goed zittende kleding te vinden. Heb jij daar geen last van? Prima, houden zo! Mar weet jij niet zo goed wat je hiermee aan moet, probeer dan eens een opvallend vestje met schoudervullingen en een watervalhals om de boezem iets te verdoezelen. Dankzij soepel vallend materiaal verhul je de rondingen en zal je je waarschijnlijk beter op je gemak voelen in de kleding.

8-figuur

De laatste mogelijkheid als je jezelf afvraagt ‘welk figuurtype ben ik’ is het 8-figuur. Als jij jezelf herkent in dit 8-silhouet dan zijn je schouders nagenoeg even breed als je heupen en je taille is het smalste punt van je figuur. Je hebt een hoge heup, dat wil zeggen dat je smalste punt niet ver van de onderkant van je ribbenkast zit. Het breedste punt van je heupen zit hoger dan bij het X-silhouet, dat is het verschil. Het is belangrijk dat kleding de natuurlijke balans tussen je schouders en heupen in stand houdt en je taille accentueert.

Vertel me eens. Heb jij moeite met het vinden van de juiste kleding voor je figuur? En heb je daarbij wel rekening gehouden met je figuurtype?

Lees ook: Waar wij vrouwen nou het meest onzeker over zijn? Jawel: onze buik.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven