Eindelijk je tuin upgraden met een tuinhuisje? Welk tuinhuis ga je kiezen?

Wil je al tijden graag je tuin een make-over geven met een tuinhuisje, maar weet je niet wat je precies zoekt? Welk tuinhuis je moet kiezen? Misschien is wat extra ruimte precies waar je naar op zoek bent, of zoek je juist een plek voor je hobby’s? Een tuinhuisje kan een geweldige toevoeging zijn.

Naast de vele extra functionaliteiten waar een thuisje in je tuin voor kan dienen, geeft het jouw tuin een prachtige nieuwe uitstraling. Kies dan ook een tuinhuisje dat past bij de uitstraling van je tuin én bij de functie die het moet vervullen.

welk tuinhuis kies je

Waar kies je welk tuinhuis voor?

Bij het kiezen van een tuinhuisje is het belangrijk om te weten wat je er precies mee wilt doen. Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke behoeftes.

Ben je al tijden op zoek naar een extra opslagruimte voor het (tuin)gereedschap of je fietsen? Dan weet je als snel welk tuinhuis je moet kiezen. Een tuinhuis dat je kan inrichten voor maximale ruimte.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een speciaal fietsenrek om de fietsen op te hangen en kasten tot aan het plafond. Daarbij is een tuinhuis goed geschikt om in de winter het tuinmeubilair en speeltoestellen op te bergen zodat ze zo lang mogelijk meegaan. Kies in ieder geval een tuinhuis waar veel ruimte is, en niet teveel ramen in dit geval.

Heb je juist een tuinhuis in gedachten voor extra speelruimte? Een tuinhuis kan een ideale plek zijn voor kinderen om te spelen, maar ook om slaapfeestjes te houden.

Wanneer je kinderen samen met vriendjes schilderijen maken, is het geen probleem als er verf komt op de vloer. Daarbij kunnen ze zoveel rotzooi maken als ze willen. Maar uiteindelijk moet het toch wel weer opgeruimd worden natuurlijk.

Of wil je een tuinhuis dat kan dienen als kantoor of studeerplek? Welk tuinhuis je ook kiest, in dit geval dient het goed geïsoleerd te zijn om er een comfortabele plek van te maken voor werk en studie.

Als laatste wil je misschien wel een tuinhuis voor bij het zwembad, eigenlijk een poolhouse dus. Ook hier worden weer andere eisen aan gesteld.

tuinhuis kiezen dat bij je tuin past

Voor elke stijl een tuinhuis, welke type tuinhuisjes zijn er?

Of je nu een traditioneel ontwerp, een modern tuinhuisje of een landelijke blokhut kiest, er is voor elk wat wils. Een tuinhuis is zeker een statement piece in jouw tuin, kies daarom een ontwerp waar je in de loop van de tijd nog steeds tevreden mee kan zijn.

Welk tuinhuis past bij jouw smaak en jouw tuin en kan je het beste kiezen?

Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken naar een pipowagen? Dat zal zeker in de smaak vallen bij de kinderen en het past ook heel goed bij bijvoorbeeld een romantische tuin of een ecotuin.

Heb je een strakke tuin, dan kies je misschien beter voor een modern en strak tuinhuis.

Wanneer je denkt aan een tuinhuis denk je vaak gelijk aan hout. Dat kan, de mooiste tuinhuisjes zijn vaak van hout. Houten tuinhuisjes stralen een warme en natuurlijke sfeer uit. Houten tuinhuisjes hebben echter ook een nadeel. Ze vergen goed onderhoud. Zo wordt het aangeraden om bij aankoop het tuinhuisje te impregneren.

Daarnaast moet je ieder jaar controleren of de beitslaag nog goed is, zodat je deze kan herhalen. Verf je tuinhuisje in ieder geval elke 3 tot 5 jaar. Het zou zonde zijn als er vocht in je nieuwe tuinhuis komt.

metalen tuinhuis kiezen voor extra opslag

Metalen tuinhuisjes vergen relatief weinig onderhoud en zijn ook duurzaam. Ze gaan relatief lang mee, maar zijn vaak ook weer prijziger. Vanwege de strakke uitstraling vallen ze niet bij iedereen in de smaak. Daarbij zitten er geen ramen in een metalen tuinhuis, deze is dus vooral bedoeld als schuurtje en extra opslagruimte.

Een tuinhuisje biedt zoveel mogelijkheden!

Een tuinhuis kan ook dienen als een fijne ontspanningsruimte waar je kunt genieten van je tuin. Kies voor een model tuinhuis welke openslaande deuren heeft, grote ramen en een overkapping om ook beschut te zitten van de felle zon.

Plaats onder de overkapping comfortabele stoelen, een tafel en een aantal planten om een gezellige sfeer te creëren waarin je helemaal tot rust komt.

Daarnaast kan een tuinhuisje ook perfect dienen als een werkruimte in de vorm van een tuinkantoor. Of je nu vanuit huis werkt en behoefte hebt aan afgesloten werkruimte, of juist een plek wilt hebben om in alle ruimte met je hobby’s bezig te zijn. Een tuinhuis biedt een rustige en afgezonderde ruimte.

Een tuinkantoor bevat vaak grote ramen voor veel natuurlijke lichtinval. Zo kun je je gemakkelijk concentreren op je werk of creatieve projecten. Vergeet niet om ook elektriciteit aan te leggen en misschien wel water voor een koffiezetapparaatje.

Welk tuinhuis je ook kiest; het wordt een aanvulling op je tuin

Ben je een beetje handig? Welk tuinhuis je ook kiest, je kan ervoor kiezen om zelf het tuinhuis in elkaar te zetten. Heb je twee linkerhanden of simpelweg niet veel tijd? Dan roep je de hulp in van monteurs en klusjesmannen.

Het transformeren van je tuin met een prachtig tuinhuisje is een investering in zowel de functionaliteit als de uitstraling van je buitenruimte.

Het biedt talloze mogelijkheden voor opslag, ontspanning en creativiteit. Ontdek de vele opties om jouw tuin naar een hoger niveau te tillen met een prachtig tuinhuisje dat perfect bij jou past.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven