Welke bikini past het beste bij welk figuur?

Onlangs schreven we een artikel over welk badpak het beste past bij welk figuur en daar kunnen we natuurlijk ook over schrijven als je graag een bikini draagt in plaats van een badpak. Dus welk model bikini past het beste bij welk figuur is nu de vraag die we voor jullie gaan beantwoorden in dit blog.

Draag jij het liefste een bikini maar voel je je niet in ieder type bikini even comfortabel? Dat kan zomaar natuurlijk, want er zit veel verschil in de modellen van bikini’s. Met de juiste bikini én een goede zonnebrandcrème kan jij de zomer weer in.

Welke bikini past bij jouw figuur?

Zoek je een nieuwe bikini dames of meisjes model, dan is het goed om vooraf te weten welk model bikini het beste bij jouw lichaam en figuur past. Op deze manier weet je zeker dat je naar de juiste bikini’s kijkt én dat je je helemaal happy voelt als je aan het zwembad of aan het strand ligt.

We nemen dus graag de modellen bikini’s even met je door. Hieronder zie je ook de lichaamsfiguren waar we het in dit blog over gaan hebben.

Van links naar rechts: peerfiguur, zandloper, appelfiguur, recht figuur

Welke bikini past bij een peerfiguur?

Vrouwen met een peerfiguur hebben een smaller bovenlichaam en een slanke taille. Verder naar beneden wordt het wat breder. Denk daarbij aan bredere heupen, maar ook vollere bovenbenen en billen.

Met een peerfiguur is het dan ook slim om de nadruk te leggen op het bovenlichaam. Op deze manier wordt de aandacht naar het bovenlichaam getrokken in plaats van naar de bredere heupen en billen.

Kies bijvoorbeeld voor een bikinitopje met felle kleuren of een drukke print die opvalt. Daarnaast kan je een bikini kiezen die strapless is waardoor je schouders breder lijken en je figuur beter uitkomt. Een halter bikini doet dat trouwens ook voor je schouders. Een bandeau bikini is bijvoorbeeld ook slim om te kiezen omdat deze je borsten voller doet lijken.

Wat kan je beter niet doen als je een peerfiguur hebt?

Je onderlichaam wil je waarschijnlijk niet teveel benadrukken. Dit doe je door te kiezen voor een bikini broekje met een wat hogere taille bijvoorbeeld. Door de hogere taille lijken je heupen wat smaller.

Daarnaast is het handig als je een buikje hebt, die valt door de hogere taille ook minder op. Een andere optie is om juist een bikinibroekje te kopen dat laag uitgesneden is, ook hierdoor vallen je heupen wat minder op.

Tip: ben jij onzeker over je onderlichaam? Kies dan een bikini bij je figuur waar ook een pareo bij hoort. Met de pareo voel je je waarschijnlijk net wat zekerder. Pak geen afwijkende pareo met veel kleuren want dan leg je juist weer de nadruk op je onderlichaam.

Omdat je de aandacht niet naar je onderlichaam wilt trekken kies je beter niet voor een opvallend bikini broekje bij een peerfiguur. Dus geen felle prints en ook geen strikjes of andere franjes aan je broekje.

Ook de bikinibroekjes met een bredere tailleband laat je liever in de schappen liggen omdat de extra stof je heupen juist meer benadrukt.

welke bikini past bij welk figuur

Welke bikini past bij een zandloperfiguur?

Mazzelaar! Jij hebt het figuur waarbij veel vrouwen zich op hun best voelen, het zandloperfiguur. Met een smalle taille, wat bredere heupen en mooie schouders ben je eigenlijk helemaal ‘in verhouding’.

En hoewel wij niets geven om het schoonheidsideaal moeten we toegeven: met dit figuur is het vrij makkelijk om een goede passende bikini uit te kiezen.

Zo kan je je taille mooi benadrukken én komen je billen fantastisch uit in een bikinibroekje brazilian model. Met een haltertop accentueer jij je schouders én worden je borsten nog voller. Heb je al grote borsten van jezelf dan kies je in dit geval misschien beter voor een bikinitop die je borsten goed ondersteunt. Denk aan een bikini met beugel bijvoorbeeld.

Ga je voor speels, dan kan je met jouw figuur gerust een drukke bikini kiezen qua kleur of qua print. Maar ook bijvoorbeeld een zwarte bikini met wat franjes of iets dergelijks staat jou super.

Wil jij je lichaam nog meer benadrukken dan is een triangel bikini perfect voor je, deze geeft je rondingen nog meer bloot. En jij kan zelfs streepjes aan!

Welke bikini kan je beter niet kiezen als je dit figuur hebt?

Eigenlijk zijn er niet heel veel bikini’s die niet bij jouw figuur passen. Zorg er gewoon voor dat je een bikini kiest die goed past en laat je adviseren over de maat. Te klein is het namelijk ook net niet, zeker niet op het gebied van de bikinitop, je wilt er op je best uitzien toch?

Welke bikini past bij een appelfiguur?

Vrouwen met een appelfiguur hebben juist meer volume bij hun bovenlichaam en dunnere benen. Daarnaast is bij een appelfiguur het bovenlichaam ook soms wat korter.

Om je bovenlichaam wat langer te laten lijken kan je bij dit figuur kiezen voor een bikini broekje dat wat hoger uitgesneden is en lager draagt. Je bovenlichaam krijgt dan als het ware wat meer ‘ruimte’ en wordt wat beter zichtbaar.

Verder wil je waarschijnlijk graag de nadruk leggen op je onderlichaam met die mooie benen van je. Een bikini broekje met felle prints of in felle kleuren is dan een goed idee. Heb je een buikje? Dan kan je altijd nog voor een wat hoger model bikini broekje gaan bij jouw figuur alhoewel je bovenlichaam dan wel weer wat korter lijkt.

Het is maar net waar jij je dan het beste in voelt. Uiteraard kan je ook even kijken welk badpak bij jouw figuur past.

Deze bikini kan je beter niet kiezen als je een appelfiguur hebt

Doordat je een breder bovenlichaam hebt zal bijvoorbeeld een haltertop niet zo slim zijn. Deze legt de nadruk op je borsten waardoor ze nog voller lijken en jouw bovenlichaam in zijn totaliteit ook.

Ook een bikinitopje met print of horizontaal gestreept is een no go.

bikini bij figuur

Deze bikini past bij een recht figuur

Met een recht figuur wil je graag je vrouwelijke vormen iets meer proberen uit te laten komen. Je hebt een sterk sportief lichaam, maar iets meer ‘zachtheid’ in je uitstraling is ook mooi.

Die zachtheid kan je creëren door bijvoorbeeld een bikinibroekje te dragen met smalle bandjes. Deze geven je billen en heuper net iets rondere vormen. Ook een strikje of wat franjes kan je prima hebben.

Welke bikini kies je liever niet als je een recht figuur hebt?

Waar sommige vrouwelijke figuren goed gedijen op een bikinibroekje met een hogere taille zouden we dat jou niet adviseren. Je billen vallen er door weg én je hebt het met jouw figuur gewoon helemaal niet nodig.

Omdat je al een recht figuur hebt doorbreek je dat liever iets met de keuzes die je in je bikini maakt; kies dus níet voor een bikinitopje met rechte schouderbandjes, maar eerder voor een haltertop bijvoorbeeld.

Bikini als je een buikje hebt

Als je een buikje hebt dat je graag een beetje wilt verhullen kies je het beste voor een high waist bikini. Deze verbergt je buikje een beetje, maar legt wél de nadruk op je taille. Juist door dit laatste valt je buikje nog minder op en creëer je meer een zandloperfiguur.

Welk model bikini past bij mij

Om dus te weten welke bikini het beste bij jou figuur past (of bij mijn figuur) moeten we eerst weten welk figuur we nu eigenlijk hebben. Vind jij het moeilijk om dat te bepalen? Ga dan eens naar een speciaalzaak toe, daar kunnen ze je goed op weg helpen.

Nieuwe bikini kopen? Let dan ook hierop!

Bij de keuze voor een bepaalde kleur bikini doe je er goed aan om ook te kijken naar je huidskleur. Ben je getint, dan kan je een lekkere felle kleur kiezen, maar ook pasteltinten staan jou heel mooi.

Dit doe je beter niet als je een wat blekere huid hebt. Maar dat wist jij natuurlijk al, want ook een t-shirt in een felle kleur staat jou niet zo goed.

Met een bleke huid kies je beter voor een donkere kleur bikini, bijvoorbeeld in donkerblauw of zwart.

Wil je de nadruk leggen op je borsten, of ze voller laten lijken dan is een haltertop, of een triangel bikini wat voor jou.

De delen van jouw lichaam die op mogen vallen daar kan je felle kleuren dragen (of franjes en strikjes) en dat wat je minder aandacht wilt geven daar draag je het beste donkere tinten zonder opvallende ruches.

Bovenal is het belangrijk dat jij je lekker voelt in de bikini die je draagt. Voel jij je comfortabel dan straal je dat ook uit. En vergeet dan vooral ook niet te genieten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven