Onze strategie? Maandelijks investeren; maar welke crypto koop je dan?

Maak jij je weleens zorgen over je eigen financiële toekomst? Of wil je graag sparen voor een mooie reis of een verbouwing? Of misschien graag een appeltje voor de dorst creëren, bijvoorbeeld voor de studie van je kinderen? Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om te investeren in bitcoin of andere cryptomunten. Maar welke crypto ga je dan kopen?

Misschien heb je zelf wel spaargeld, maar zie je dat dit door de lage rente weinig oplevert. Of heb je juist een financiële meevaller gekregen waarvan je je afvraagt hoe je deze het beste kunt investeren. In dat geval is bitcoin kopen of investeren in andere cryptomunten misschien wel iets voor jou. Wij zijn inmiddels al even onderweg op het gebied van crypto currency. Ik vertel je graag onze ervaringen.

Investeren in crypto is makkelijker dan je misschien denkt en in principe voor iedereen weggelegd. Sterker nog, in mijn familie hebben we bijna allemaal geïnvesteerd in bitcoin en andere crypto. Frank en ik zitten er zelfs aan te denken om ook de kinderen hierin te betrekken, gewoon omdat we vertrouwen hebben in deze manier van investeren. Maar ook omdat we denken dat dit toch in de toekomst een grotere rol gaat spelen. En dan is het fijn als zij al weten hoe het werkt.

Het kan op de lange termijn ook behoorlijk wat opleveren, afhankelijk van welke crypto je gaat kopen natuurlijk. En wanneer je je voldoende verdiept in het onderwerp, en niet gelijk met veel geld gaat investeren blijven de risico’s beperkt. Ook niet onbelangrijk natuurlijk.

Welke crypto kopen als lange termijn investering

Zoals aangegeven zijn wij al wat langer met crypto currencies bezig. Toch voelen wij ons nog lang geen expert op het gebied van bitcoin en andere cryptomunten. Ik vind het dan ook moeilijk om echt in detail aan te geven welke crypto je zou moeten kopen voor de lange termijn. Wat in ieder geval wel slim is is dat je je risico’s spreidt bij het kopen van crypto currencies. Niet wedden op één paard zeg maar.

In de media zie je vooral berichten over professionele traders die veel verdienen maar soms ook verliezen met het kopen en snel weer verkopen van cryptovaluta. Daardoor krijg je misschien onterecht de indruk dat dit niet direct geschikt is voor een gewone spaarder of kleine investeerder. Maar nogmaals, als je gewoon klein begint kan je wel kennis maken met het fenomoon crypto zonder teveel risico.

Voor de lange termijn investering zou ik je vraag over welke crypto je dan moet kopen willen beantwoorden met bijvoorbeeld bitcoin en etherium. Investeer in deze coins om ze vervolgens te laten staan voor de lange termijn. Waarom? Zij hebben de tand der tijd al doorstaan en zijn de twee meest bekende coins op de markt. Ze kunnen in een dip raken, maar de kans dat ze volledig verdwijnen is heel klein. Begin je met kleine onbekend crypto munten dan kan het zo zijn dat ze zomaar van de makrt verdwijnen en jij je geld kwijt bent.

Veel minder bekend (bij het grote publiek) dan het aan- en verkopen van crypto is bijvoorbeeld de mogelijkheid om sommige cryptovaluta te “staken”. Je zet je crypto dan aan het werk voor het desbetreffende netwerk en ontvangt in ruil daarvoor meer crypto. Je kan het zien als een soort rente die je ontvangt. Zeker crypto die je voor de lange termijn hebt gekocht kan zo mooi meer waard worden.

Daarbij komt dat van een groot aantal cryptomunten wordt verwacht dat ze nog aanzienlijk in waarde zullen stijgen. De resultaten zijn afhankelijk van welke crypto je gaat kopen. Besluit je te kopen op een moment dat een munt het relatief even minder goed doet, en houd je deze munt langdurig vast, dan zou je weleens prettig verrast kunnen worden door de opbrengsten.

Bitcoin en andere crypto kopen is makkelijker dan je denkt

Een aantal jaar geleden was het kopen technisch nog best lastig, welke crypto je ook koos. Tegenwoordig helpen crypto-exchanges je met het veilig bewaren en kopen. De eerste aanschaf regel je bij een goede exchange gewoon via iDEAL. Afgezien van een smartphone of tablet met goede beveiliging en een startbedrag, heb je eigenlijk niets nodig om te starten met investeren in cryptomunten. Toch is het wel slim om je ook echt te verdiepen in crypto currencies als je hiermee aan de slag gaat. Er zijn voldoende trainingen te vinden online, en er is sowieso heel veel graties informatie op internet te vinden.

Er zijn echter een paar dingen die je in de gaten moet houden, ongeacht welke crypto je gaat kopen:

  • Laat je niet gek maken / beïnvloeden door anderen
  • Gebruik om te investeren alleen geld dat je écht kan missen
  • Begin klein, zodat je niet meteen all-in gaat en ook de bijkomende stress ervan krijgt

Verdiep je in de mogelijkheden, welke crypto je ook gaat kopen

Zoals bij iedere investering, is het kopen van bitcoin en andere crypto niet geheel zonder risico. De prijzen kunnen behoorlijk fluctueren, dus het moment om te kopen luistert nauw. Wil je starten met bitcoin kopen, of zie je kansen in één van de andere crypto-valuta op de markt? Begin gewoon met een beperkt bedrag en verdiep je in het onderwerp. Met een slimme stap nu zou jouw financiële toekomst er weleens heel anders uit kunnen zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven