Welke jurk past bij mij en mijn figuur: say yes to your dress

Hoe vaak ik al niet verliefd ben geworden op een jurk. Die de paspop perfect staat. Of dat model (met dat modellenlijf). Maar al te vaak bleek ik bij het passen meer op The Beast, dan op Beauty te lijken. Het allerbelangrijkste bij een (feest)jurk? Dat ‘ie bij je figuur past. Moet jij nog gaan shoppen voor een leuke feestjurk? En vraag jij je eigenlijk al je hele leven af: welke jurk past bij mij? Hou dan rekening met onderstaande tips om perfect voor de dag te komen! Niet ieder model past bij ieder figuur en als je dat van te voren weet, heb je zo een leuke feestjurk gescoord!

feestjurk_bij_figuur

Welke jurk past bij mij: it’s all about figure

Ieder figuur heeft zo het perfecte pasmodel. En met het juiste model jurk is íedere vrouw mooi. Ook als ze een paar maatjes meer heeft. Het wordt pas een minder fijn gezicht als je jurk níet goed past. De juiste pasvorm, is dus super belangrijk. Heb je uit bovenstaande figuren al ‘jouw vorm’ gekozen? 😉 . Hieronder lees je meer over welke figuurtypes er zijn.

A-figuur (peer)

Ben jij een vrouw met het A-silhouet dan zijn je heupen breder dan je schouders en heb je in verhouding een tenger bovenlichaam. Voor je jurken is het belangrijk dat ze gemakkelijk over de rondingen van je heupen gaan en iets uitlopen naar de zoom toe. En ze moeten je smalle schouders voor het oog verbreden. Omdat het gewicht met name op je onderkant ligt zijn taps toelopende jurkjes minder geschikt. Bekende A-figuren: Jennifer Lopez, Kim Kardashian, Froukje de Both

O-figuur (appel)

Ben jij de vrouw met het O-silhouet dan is je taille het breedste punt van je lichaam. Jurken zullen gemakkelijk, zonder te blijven kleven, over dit deel van je lichaam moeten glijden. O.a,: met een wikkeljurk kun je een mooie taille creëren. Een wikkeljurk legt de nadruk op je volle borsten en de gecreëerde taille. Als de stof onder de taille losjes naar beneden valt, lijk je ook slanker.

Je hebt prachtige benen, dus laat ze zien! Bekende 0-figuren: Oprah Winfrey en Angelina Jolie.

X-figuur (zandloper)

Als er één bodytype is dat gemakkelijk een jurk kan vinden dan is het de vrouw met het X-silhouet. Alle getailleerde jurkjes staan prachtig bij jou! Jij hoeft je niet af te vragen ‘welke jurk past bij mij’.  Als er maar een taille in zit, lucky you 😉 . Draag soepele stoffen, dit zorgt voor een vloeiend silhouet. Let er wel op dat jouw jurkjes eindigen op (of net boven) de knie. Zo behoud je het evenwicht. Bekende X-figuren: Scarlett Johannson, Marilyn Monroe, Kate Winslett.

H-figuur (recht)

Kies voor een jurk met hoge taille, want hierdoor leg je extra accent op je middel. Het empiremodel is hier een goed voorbeeld van. De wikkeljurk is ook heel erg geschikt, want hier kun je zelf je taille mee creëren. Denk ook eens aan extra details zoals ruches, deze geven meer volume. Ook jurken van soepele stoffen geven je meer vorm. Bekende H-figuren: Doutzen Kroes, Cameron Diaz, Kate Middleton en Kate Moss.

Lees ook: Wat voor soort kleding past het best bij mijn figuurtype?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven