Welke spullen heb je nodig voor een hond; de uitzet van Max

Komt er bij jullie een hond in huis? Gefeliciteerd! Dan krijg je er een vriend voor het leven bij. Gaan jullie voor een puppy? Of wordt het een meer volwassen viervoeter? Hoe dan ook, zo’n beestje heeft natuurlijk wel iets meer nodig dan liefde en aandacht. Maar welke spullen heb je nou eigenlijk nodig voor een hond?

Als je kids hebt weet je al dat de baby uitzet verrassend veel benodigdheden bevat. En hetzelfde geldt voor een hond(je). Zorg er dus voor dat je goed voorbereid bent, voor jullie lieve vriend zijn nieuwe gouden mandje betrekt. Heb je geen zin om al die kosten te maken? Bezin dan voor je begint. Een hond krijgen kost geld, maar een hond verzorgen al helemaal!

welke spullen heb je nodig voor een hond
Stockfoto van pup door Photology1971

De gezinshond: een deel van de familie

Een hond moet wel bij jullie passen. Maak je je zorgen om de kosten, of om de tíjd die het kost, denk er dan héél goed over na. De keuze om een gezinshond in huis te nemen moet door jullie allemaal samen gemaakt worden. En zeker als je voor een pup gaat kan je het vergelijken met een extra kind in huis.

Zijn jullie er in theorie klaar voor? Staan alle (natte) neuzen dezelfde kant op? Dan wordt het tijd voor de praktijk. Maar welke spullen heb je nodig voor een hond?

Welke spullen heb je nodig voor een hond?

Als er een nieuwe hond in huis komt heeft die, net als een mens, zijn of haar eigen spulletjes nodig. Hieronder vind je een handig lijstje met welke spullen die je nodig hebt voor je hond.

 1. Voer- en drinkbak. Eventueel op een hoge voet als je een grote hond krijgt.
 2. Voer. Informeer bij de fokker/vorige eigenaar welk voer de hond gewend is.
 3. Mand of bench. Een bench is vooral prettig als de hond nog niet zindelijk is. Of als het beestje af en toe alleen moet zijn, maar je bang bent voor geknaag in huis. Dat kan trouwens ook gevaarlijk zijn voor de hond zelf, dus zorg dan altijd voor een bench. Ga niet voor een rieten mand als je viervoeter graag knaagt.
 4. Wasbaar ligkleed. Een must als je hond nog niet zindelijk is, en nog steeds prettig na lange wandelingen waarbij ze heerlijk door de modder kunnen rollen.
 5. Halsband.
 6. Penning met je naam en telefoonnummer. Hoewel honden verplicht gechipt moeten worden, is een penning een snelle en gemakkelijke manier waarop mensen kunnen zien wie het baasje is.
 7. Hondenlijn.
 8. Speeltjes.
 9. Antivlooien- en tekenmiddelen. Als je de hond zelf gaat ontwormen, heb je een wormenkuur nodig. En zorg dat je een tekenpincet in huis hebt.
 10. Poepzakjes. In veel woonwijken worden deze gratis verschaft.
 11. Eventueel een kam of borstel als de vacht van je hond dit vereist.

Je hebt nu antwoord op de vraag: Welke spullen heb je nodig voor een hond? Tijd om te gaan shoppen! Mis je nog iets in bovenstaand lijstje? Laat het ons dan weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven