Welke telefoon maakt de mooiste foto’s?

Als blogger ben ik altijd op zoek naar welke telefoon de mooiste foto’s maakt. Ik heb namelijk niet altijd een fototoestel bij de hand 😉 , maar mijn telefoon heb ik altijd op zak.

Ik vind mooie foto’s maken altijd erg tof, en ik deed ook al eens een smartphone fotografie cursus. Maar zeker na mijn laatste persreis (waarbij we een bootje gingen huren in Giethoorn) ben ik weer besmet met het fotovirus. Een van mijn medebloggers was namelijk fotografe en maakt echt prachtige foto’s. Soms met haar telefoon, soms met haar camera.

Op dit moment heb ik nog een Huawei P20 Pro, die ook hele mooie foto’s kan maken. Maar omdat ik bijna toe ben aan een nieuwe telefoon heb ik wat onderzoek gedaan naar welke telefoon nu eigenlijk de mooiste foto’s maakt.

welke telefoon maakt de mooiste foto's

Welke telefoon maakt de mooiste foto’s? 3 topmodellen

En mijn onderzoek is misschien voor jou ook wel interessant. Want ook als moeder wil je natuurlijk de jeugd van je kinderen zo veel mogelijk vastleggen als herinnering voor later.

Dat is anno 2022 gelukkig een stuk makkelijker dan dat in onze eigen jeugd was. We zijn (bijna) allemaal voorzien van een smartphone, waardoor je altijd een camera op zak hebt. Maar de ene camera is de andere natuurlijk niet. Wil je echt goede foto’s en video’s kunnen maken? Overweeg dan een van de onderstaande drie smartphones.

Bron: Dutch Plaza

Samsung Galaxy S22

Als je een toestel uit de Galaxy S-serie van Samsung koopt, kun je er van op aan dat deze telefoon de mooiste foto’s voor je maakt. Je krijgt uitstekende camera’s op je telefoon. De nieuwe Samsung Galaxy S22 is voorzien van drie lenzen op de achterzijde, met een hoofdcamera van maar liefst 50 megapixel én een ultragroothoeklens waarmee je de hele familie op één foto kunt krijgen.

Ook is de software rondom de camera verder verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Voor verschillende omstandigheden heb je bijvoorbeeld de ‘Night Mode’, ‘Authentic Portraits’ en ‘Space Zoom’. Hiermee maak je de mooiste foto’s.

Verder krijg je een toestel met een scherm van 6,1 inch die in vergelijking met veel andere smartphones van dit moment nog redelijk bescheiden van formaat is. Wel zo fijn als je hem in je broekzak wilt stoppen.

Samsung heeft wat ingrepen gedaan om de prijs te drukken, dus je betaalt niet helemaal de hoofdprijs. Geïnteresseerd? Kijk dan ook eens naar deze Galaxy S22 hoesjes.

Voor ongeveer € 750,00 heb je de Samsung Galaxy S22 telefoon om de mooiste foto’s mee te maken

Bron: Bol.com

Welke telefoon maakt de mooiste foto’s? De iPhone 13 bijvoorbeeld!

Kies je voor de iPhone 13, dan word je aardig verwend op het gebied van camera’s. Apple heeft namelijk de absolute topcamera’s van het dure vlaggenschip iPhone 12 Pro Max gebruikt op de iPhone 13.

Dat betekent dat je er van op aan kunt dat je met dit toestel uitstekende, haarscherpe foto’s en video’s kunt maken waar je nog lang van kunt genieten.

Verder is een voordeel van de iPhone 13 dat hij relatief compact is en daardoor prettig in de hand ligt en vrij goed met één hand te bedienen is. Goedkoop is hij niet, maar dan heb je ook wat.

De iPhone13 kost als los toestel vanaf € 830,00 via Bol.com plaza.

Bron: Mediamarkt

OPPO Find X5 Pro; een Chinese telefoon voor de mooiste foto’s

Niet iedereen is nog even bekend met OPPO, maar dit Chinese merk is hard op weg om de smartphonemarkt te veroveren.

De OPPO Find X5 Pro levert daar een significante bijdrage aan. Het is een toestel dat kan concurreren met de toptoestellen van Samsung, onder andere door de drie uitstekende cameralenzen die zowel 5x hybridezoom en ultragroothoek mogelijk maken.

Ook de selfiecamera is opvallend sterk. Wel is het toestel met een scherm van 6,5 inch behoorlijk groot en heb je dus twee handen nodig om hem goed te kunnen bedienen.

Welke telefoon de mooiste foto’s maakt? De OPPO Find X5 Pro is er een van en kost ongeveer € 810,00 bij de Mediamarkt

Natuurlijk moet je voor alle drie deze toestellen de buidel trekken, maar je kunt er dan wel weer een aantal jaar mee vooruit. Een alternatief is natuurlijk om een telefoonabonnement te nemen waarbij je het toestel via je maandelijkse abonnementskosten afbetaalt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven