Wenkbrauw vormen en kleuren: zo houd je je gezicht in balans

In mijn dagelijks werk als schoonheidsspecialiste zie ik heel wat verschillende wenkbrauwen voorbij komen. Van breed tot dunne streepjes, van ultra licht tot bijna zwart. Maar wist je dat wenkbrauwen heel bepalend zijn voor je gezicht? En dat je zelfs met je wenkbrauwen invloed hebt op de vorm van je gezicht? Wenkbrauw vormen zijn heel karakteristiek. Maar ook de kleur kan heel veel invloed hebben. Heb jij al eens met je wenkbrauw vorm ‘geëxperimenteerd’?

Dat kan heel leuk zijn, maar ook desastreus 😉 . Wil jij weten welke wenkbrauw vormen het beste bij jouw gezicht passen? Dat lees je in dit blog. Ook geef ik nog wat tips over de kleur van je wenkbrauwen, die minstens net zo belangrijk is.

Lees ook: Wallen onder je ogen – zo kom je er vanaf

Wenkbrauw vormen: het bepalen van de juiste vorm  

Er zijn verschillende wenkbrauw vormen. En als moderne vrouw heb jij natuurlijk zelf de controle over die vorm 😉 . Maar welke past nou het beste bij jouw gezicht? Dat hangt ervan af welke vorm je gezicht heeft.

  • Hartvormig: Om je gezicht meer in evenwicht te brengen kun je je wenkbrauwen het beste niet te breed en vol laten.
  • Ovaal: Epileer een lichte boog, zo krijg je een zacht model wenkbrauw die het beste bij je gezicht past.
  • Lang: Om de lengte van je gezicht te doorbreken kun je beter niet teveel in een boogje epileren. Een iets rechtere vorm breekt als het ware de lengte van je gezicht.
  • Vierkant: Om je wat hoekige kaaklijn te breken staat een zachte wenkbrauw met een iets hogere boog het mooiste.
  • Diamantvormig: Omdat de kaaklijn en voorhoofd net zo breed zijn staat een iets rondere wenkbrauw het mooist. Dit geeft je gezicht een wat zachtere uitstraling.
  • Rond: Bij een ronder gezicht staan wenkbrauwen met iets scherpere hoeken en een hogere boog prachtig. Optisch lijkt je gezicht smaller.

Minstens zo belangrijk; de juiste kleur!

Niet alleen wenkbrauw vormen zijn bepalend voor je uitstraling. Minstens net zo belangrijk? De kleur. Als je blond bent van jezelf en dus ook lichte wenkbrauwen hebt, is een natuurlijke lichtbruine tint mooier dan donkerbruin. En als je van jezelf zwart haar hebt is een mengeling van donker bruin met zwart het mooiste. Als je alleen zwart zou gebruiken maakt dat je gezicht te hard. Je kunt je wenkbrauwen (laten) verven, maar je kunt ook kiezen voor een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder. Aan jou de keus. Als je het lastig vind om te bepalen wat je het mooiste staat, kun je kiezen voor bijv. een Anastacia setje, hierbij zitten sjablonen om de juiste wenkbrauw vorm te bepalen en deze mal kun je heel makkelijk invullen met bijbehorend poeder. Simple as that!

Twijfel je? Voor een meer natuurlijke wenkbrauw vorm en kleur kun je je eens laten adviseren door een professional. Mijn wenkbrauwen hou ik een paar keer per week bij, zo belangrijk vind ik ze. En jij, hoe hou jij je wenkbrauwen in vorm?

Lees ook: Gezichtsreiniging? Met dit stappenplan kost het je 3 minuten per dag

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven