Je wenkbrauwen laten tatoeëren? Dit kan je verwachten

Begin september heb ik mijn wenkbrauwen laten tatoeëren bij Permanent Mooi in den Bosch. Als jij hier over nadenkt wil je misschien wel graag weten hoe dat in zijn werk gaat, of dat tatoeëren pijnlijk is, hoe het met de vorm van je wenkbrauwen zit en welke keuzes je mag maken voordat je deze permanente make-up laat zetten.

Een paar maanden voordat ik mijn wenkbrauwen heb laten doen heb ik bij Janny ook – naar alle tevredenheid- een permanente eyeliner op mijn ogen laten zetten.

Ik wilde ook graag mijn natuurlijke wenkbrauwen qua vorm en kleur weer terug, omdat dat zo’n groot gedeelte van je gezichtsuitdrukking bepaald en Janny heeft me daarmee uitstekend geholpen.

Ik vertel je dan ook graag meer over het proces van vormgeven van je wenkbrauwen tot aan het tatoeëren ervan. En natuurlijk laat ik je ook het resultaat zien.

Overweeg jij om iets aan je wenkbrauwen te laten doen? Lees dan zeker even mijn ervaringen, zodat je weet wat je te wachten staat. Hier lees je overigens meer over de permanente eyeliner die ik heb laten zetten.

wenkbrauwen tatoeeren met permanente make-up en de microblading methode

Wenkbrauwen tatoeëren voor een mooie gezichtsuitdrukking

Het zou vroeger nooit in me zijn opgekomen om iets aan mijn wenkbrauwen te laten doen, maar naarmate ik ouder word zie ik toch overduidelijk veranderingen in mijn gezichtsuitdrukking en dat vind ik wel een beetje jammer. Ik zie er fletser uit en zonder make-up ga ik zeker de deur niet meer uit. Dat voelt kaal en onverzorgd.

Maar sinds dat ik een hele fijne permanente eyeliner heb (op mijn onderste en bovenste ooglid) én mijn wenkbrauwen heb laten tatoeëren doe ik niets meer aan mijn make-up. En toch ga ik vol zelfvertrouwen de deur uit. Ik vind dat ik er duidelijk verzorgder uit zie en dat mijn gezicht weer een heldere uitdrukking heeft.

Natuurlijk kan je ook iedere dag je wenkbrauwen zelf intekenen, maar daar maak ik in mijn ochtendroutine liever geen tijd voor vrij en dan is tatoeëren een hele fijne oplossing. Daarnaast blijft mijn permanente make-up uitstekend zitten als ik ga zwemmen!

Wil je wel zelf je wenkbrauwen intekenen? Hier kan je een handleiding downloaden over de vorm van je wenkbrauwen en hoe jij de perfecte wenkbrauw tekent.

Welke vorm wenkbrauwen laat je zetten?

De vorm van je wenkbrauwen is goed om over na te denken. In eerste instantie dacht ik dat je automatisch gewoon de vorm van je huidige wenkbrauwen pakt en dat die getatoeëerd wordt. Maar Janny heeft me een ander advies gegeven.

Omdat mijn ogen afhangen (ik heb nu eenmaal droopy ogen van mezelf én ben al wat jaartjes ouder) geeft ze mij het advies om mijn wenkbrauwen juist iets anders te tatoeëren. Iets meer in een hoek en de onderste helft net iets minder ver doorgetrokken en licht omhoog. Daarmee hebben de wenkbrauwen gelijk een liftend effect. Eigenlijk zoals mijn natuurlijke wenbrauwen waren voordat alles ging hangen.

Juist doordat mijn ogen wat zijn gaan afhangen is ook de vorm van mijn wenkbrauwen veranderd in de loop der jaren. Hierdoor krijg ik een vermoeide uitdrukking die met een iets andere vorm wenkbrauw een stuk minder is. Ik lijk wel jaren jonger!

Janny tekent even licht in hoe zij het voor zich ziet en het verschil is direct duidelijk.

Aan de bak dus!

Via welke methode laat je je wenkbrauwen tatoeëren?

Een andere keuze die je mag maken als je permantente make-up voor wenkbrauwen gaat gebruiken is via welke methode je je wenkbrauwen wilt laten tatoeëren.

Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een powder wenkbrauw of voor microblading. Bij de powder brows krijgt je wenkbrauw na het tatoeëren een gepoederde look. En bij microblading kies je er juist voor om de structuur van haartjes duidelijk in beeld te houden.

De laatste techniek heeft mijn persoonlijk voorkeur aangezien ik graag een zo natuurlijk mogelijke look wil behouden.

Een stralend gezicht met microblading

We gaan dus voor permanente wenkbrauwen met microblading techniek in een iets andere vorm dan mijn huidige wenkbrauw. Ik weet wat me ongeveer te wachten staat (vanwege de eyeliner die ik al heb laten zetten), dus ik ben maar licht gespannen. Janny weet dan precies wat ze moet zeggen om me gerust te stellen.

De microblading techniek houdt in dat er haartjes in de wenkbrauw ingetekend worden door middel van tatoeëren met een mesje. Het voelt alsof er met een paar naaldjes tegelijk over je wenkbrauw wordt geschraapt om de inkt aan te brengen.

Persoonlijk vind ik de eyeliner aanbrengen minder gevoelig dan de wenkbrauwen, maar het is goed te doen hoor. Voordat ik het weet zitten mijn nieuwe wenkbrauwen op hun plek en kan ik in de spiegel het resultaat bekijken.

Op de foto bovenaan in het artikel kan je het resultaat zien een paar dagen nadat de wenkbrauwen gedaan zijn. Hieronder een foto van een aantal weken daarvoor. Niet zo’n charmante foto, maar het is natuurlijk de bedoeling dat je kan zien hoe het er eerst uit zag en hoe het er nu uitziet.

vage wenkbrauwen opvullen
wenkbrauwen tatoeeren met permanente make up microblading

Zoals je ziet zijn mijn wenkbrauwen heel natuurlijk gebleven door de microblading, maar wél duidelijker. Ik vind zelf dat ik veel meer expressie in mijn gezicht heb.

Op de foto hierboven zie je ook de eyeliner. Dat scheelt ook, maar mijn wenkbrauwen zijn vooral bij de aanzet donkerder én lopen minder ver door naar beneden. Die aanzet zorgt ervoor dat mijn wenkbrauw weer begint waar hij hoort te beginnen. Ook de optische lift vind ik heel duidelijk.

Ik ben heel erg blij dat ik ook mijn wenkbrauwen heb laten doen en mocht het over een aantal jaren weer een beetje vervaagd zijn, dan laat ik het zo weer bijwerken, daar twijfel ik geen seconde aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven