Je wenkbrauwen opvullen; vollere wenkbrauwen en meer uitstraling

Ik ben al gezegend met redelijk volle wenkbrauwen van mezelf. Toch bemerk ik ook bij mezelf wat ‘issues’ waardoor ik graag wat tijd besteed aan het opvullen van mijn wenkbrauwen. Daarover hieronder meer. Eerst wil ik nog even aanstippen dat dit blog bedoeld is voor diegenen die niet helemaal tevreden zijn met hun wenkbrauwen. De kleur ervan of de breedte/dikte ervan. Zou jij graag je wenkbrauwen willen opvullen, maar wil je niet overstappen op het laten tatoeëren van je wenkbrauwen? Lees dan zeker even verder.

Tip voor het opvullen van je wenkbrauwen voor een mooi vol resultaat
Mijn wenkbrauwen zonder dat ik er iets aan gedaan heb

Wenkbrauwen opvullen is heel eenvoudig, als je maar goede producten hebt!

Als jij je stoort aan je eigen wenkbrauwen omdat ze bijvoorbeeld heel licht van kleur zijn. Of omdat je ‘vroeger’ je wenkbrauwen heel erg geëpileerd hebt of threading hebt toegepast en daar nu spijt van hebt. Dan heb ik nu een heel fijn product voor je.

Opvullen wenkbrauwen met een cream liner en een brow shadow
Hier heb ik met de cream liner en de brow shadow mijn wenkbrauwen wat meer opgevuld en bijgewerkt. Ik vind het een hele mooie subtiele verandering, vind je niet?

Wenkbrauwen subtiel wat donkerder maken en opvullen

Zoals gezegd ben ik zelf gezegend met redelijke wenkbrauwen. Nu moet ik ook eerlijk aangeven dat ik ze niet heel veel epileer. Behalve dan dat ik ze aan de onderzijde een beetje bij hou, maar dat is eigenlijk alles. Eigenlijk zou ik er wel iets meer vorm in mogen brengen denk ik. Afijn, echte dunne wenkbrauwen heb ik er nooit van gemaakt dus opvullen is voor mij meer een bijwerken ervan. Vooral ook omdat de kleur van mijn wenkbrauwen ook redelijk donker is. Maar als je je wenkbrauwen in het verleden veel geëpileerd hebt, dan kan ik me heel goed voorstellen dat je ze nu graag op een subtiele manier wat donkerder wilt maken.

Een wenkbrauwpotloodje gebruiken

Uiteraard weet jij in dat geval al wel dat je hier eventueel een wenkbrauwpotloodje voor kan gebruiken. Zelf word ik daar echter nooit zo blij van. Ik werk veel liever met een cream liner omdat deze veel zachter is. Je krijgt in dat geval dan ook met heel weinig product toch al resultaat en dat is super fijn. Op uitnodiging van Pure Bellezza testte ik hun cream liner uit voor mijn wenkbrauwen én een Brow shadow pallet. Ik vertel je daar graag wat meer over.

Pure Belezza make up voor opvullen wenkbrauwen
Deze brow shadow en cream liner gebruik ik tegenwoordig

Werken met een cream liner voor je wenkbrauwen

Ik vind het werken met een cream liner voor het opvullen van mijn wenkbrauwen echt een heel stuk prettiger dan het werken met een brow potloodje. Om te beginnen is een cream liner veel zachter, zoals ik hierboven al aangaf. Daardoor heb je heel snel resultaat. Daarnaast kan je de cream liner opbrengen met een heel mooi dun kwastje waardoor je écht heel goed kan richten. Hiermee bereik ik dan ook een veel mooier en natuurlijker resultaat. Vooral ook omdat het voor mij belangrijk is dat ik de kleur een heel klein beetje wil verdiepen, maar niet veel wil bijtekenen.

Het voordeel van de cream liner zelf is ook dat deze een beetje crèmig is (ja, duhuh, dat zegt de naam al natuurlijk). Maar hierdoor kan ik ook meteen mijn wenkbrauwen goed in model brengen. Hier zit voor mij namelijk de grootste uitdaging. Ik mag dan wel redelijk volle wenkbrauwen hebben, ze staan een beetje zoals ze zelf willen staan. Net als mijn haren zijn ook mijn wenkbrauwen nogal eigenwijs zeg maar 😉 .

Wenkbrauwen opvullen en beter in vorm kunnen brengen

Door de cream liner te gebruiken breng ik dus ook gelijk mijn wenkbrauwen wat beter in model, naast het opvullen ervan. Als ik dit niet doe dan gaan de haren van mijn wenkbrauwen een beetje naar beneden staan waardoor ik een wat norse uitdrukking krijg. Het is dat ik veel lach, want anders zou je hierdoor kunnen denken dat ik nogal vaak chagrijnig ben, haha. En gelukkig is het doordat mijn hangende oogleden gecorrigeerd zijn ook minder erg dan het was. Maar toch.

brow shadow en cream liner van Pure Belezza om je wenkbrauwen op te vullen
De cream liner breng je aan met het kwastje dat in de dop zit en de brow shaduw box bestaat uit een schaduw om je wenkbrauwen op te vullen, een metallic glansje voor onder je wenkbrauw én een wax (helemaal rechts).

Wenkbrauwen bijwerken met een brow shadow

Wist jij dat brow shadow een ding is? Ik wist eerlijk gezegd niet eens dat het bestond. Inmiddels wel natuurlijk en ook over het gebruik van de brow shadow wil ik dan graag wat roepen.

Ik gebruik de brow shadow voor mezelf na de cream liner. Omdat de cream liner zwart is (ook handig om een lijntje bij je ogen te zetten trouwens), vind ik het zelf mooi om er met de donkerbruine brow shadow nog overheen te gaan. Hierdoor oogt het nog net wat natuurlijker. Want ik wil dan wel mijn wenkbrauwen opvullen, maar ik hou niet van die strakke donkere wenkbrauwen die helemaal vol zitten met ‘nep’ pigment. Dat vind ik niets. Een zachte uitstraling met natuurlijke make up blijf ik het mooiste vinden.

Door de donkerbruine kleur over de cream liner heen te zetten verzacht ik de look. Daarnaast kan ik dan met de wax, die ook in de brow shadow box zit gelijk nog wat extra stevigheid geven aan de vorm van mijn wenkbrauwen. En dat werkt goed, aangezien mijn wenkbrauwen hierdoor de hele dag beter in model blijven zitten. Als laatste doe ik een klein beetje van de gouden glans (middelste kleur van de shadow box) nét onder mijn wenkbrauwen waardoor ik gelijk een iets frissere uitstraling krijg. En klaar ben ik!

Opvullen van wenkbrauwen bij mijn dochter

De browshadow heeft nog een andere gebruiker gevonden trouwens. Lotte vindt het ook heel fijn om deze te gebruiken voor het opvullen en aanzetten van haar wenkbrauwen. Nu hoor ik je denken… haar dochter? Ik moet het misschien even kort toelichten. Lotte heeft op haar 5e jaar een ernstig slee ongeluk gehad tijdens onze skivakantie. Als gevolg hiervan heeft ze een litteken van ongeveer 6-7 centimeter boven haar oog door haar wenkbrauw heen zitten.

Gelukkig heeft ze er zelf niet heel veel last van, maar soms -als ze gaat chillen bijvoorbeeld- vindt ze het leuk om zich een beetje op te tutten. En daar hoort dan voor haar ook het opvullen van haar wenkbrauwen bij. Het litteken gaat namelijk dwars door haar wenkbrauw heen waardoor daar eigenlijk geen haartjes meer groeien. Standaard vallen de andere haartjes van haar wenkbrauw er wel iets overheen, maar toch zie je het verschil omdat deze plek lichter is. Met de brow shadow kan ze dat heel netjes bijwerken.

Hier vind je meer informatie over de producten van Pure Bellezza

Andere manieren van je wenkbrauwen opvullen

Er zijn dus ook nog andere manieren om je wenkbrauwen op te vullen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan permanente make up. Het tatoeëren van de wenkbrauwen dus. Mijn zus heeft dat laten doen en ik snap heel goed waarom. Zij heeft in haar leven zoveel van de wenkbrauwen geëpileerd dat er bijna geen wenkbrauw overgebleven is. Jammer, want hierdoor heb je écht minder uitstraling in je gezicht. Bij haar werkt het eigenlijk niet voldoende om bij te werken.

Het tatoeëren van wenkbrauwen voor opvullen vind ik niet echt heel mooi, maar ik kan me voorstellen dat je soms geen andere oplossing meer ziet. En dan is het fijn dat het kan en dat je niet iedere dag heel lang voor de spiegel hoeft te staan om je wenkbrauwen bij te werken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven