Wenkbrauwen verzorgen doe je zo: ga ook voor een haarfijne look

Je kan tonnen besteden aan make-up en kappersbezoeken. Maar als je je wenkbrauwen vergeet aan te pakken, bepaalt dát je uitstraling. Wist je dat wenkbrauwen super bepalend zijn voor je look? Probeer jezelf maar eens met heel andere wenkbrauwen voor te stellen. Dan zie je er meteen heel anders uit! Je wenkbrauwen verzorgen is dan ook heel belangrijk. En met de tips uit dit blog ben je er in een oogwenk mee klaar.

Vraag jij je af of jouw wenkbrauwen wel de juiste vorm hebben? De kleur én de vorm van je wenkbrauwen zijn heel bepalend voor hoe je gezicht er uit ziet. Maar welke vorm past het beste bij jou? Lees ons blog over wenkbrauw vormen én -kleuren maar eens door. Dan weet je precies welke vorm het beste bij jou gezicht past!

wenkbrauwen verzorgen

Wenkbrauwen verzorgen, 3 belangrijke tips

Wenkbrauwen: het is haar op een vrouwenlichaam en dus vraagt het om af en toe bijwerken. Zo denken de meeste van ons erover. Tenzij je bent gezegend met keurige wenkbrauwen van nature, natuurlijk! Ikzelf zit met een soort unibrow a la Bert (die van Sesamstraat) opgescheept als ik er niet af en toe wat aan doe. Mijn wenkbrauwen verzorgen staat dus zeker op mijn prioriteiten lijstje. Op zich een kleine moeite, als je het maar bijhoudt. Ga jij er wel eens voor naar de schoonmaakspecialiste? Of laat je je wenkbrauwen door de kapper bijwerken? Dat kan ook. Maar met onderstaande tips kan je het ook makkelijk zelf!

Je wenkbrauwen verzorgen met deze tips

Je wenkbrauwen verzorgen hoeft helemaal niet zo veel werk te zijn. Het belangrijkste is dat je weet waar je aan begint. Zoals we hierboven al zeiden zijn de vorm en kleur van je wenkbrauwen heel belangrijk. Ben je wat onzeker, dan kan je ze de eerste keer ook laten bijwerken door de schoonheidsspecialiste. Dan is het daarna makkelijker om de juiste vorm aan te houden. Maar de juiste vorm is niet het énige wat telt. Lees onderstaande tips over wenkbrauwen verzorgen maar eens door.

1. Ontharen kan je leren

De juiste vorm krijgen is één ding. Maar hoe houd je je wenkbrauwen ook in die mooie vorm? Er zijn 3 veelgebruikte methodes voor. Epileren, waarbij je een voor een haartjes uittrekt. En threading of harsen, waarbij je meerdere haartjes tegelijk verwijderd. Bij threading gebeurt dat met een draadje, bij harsen met een wax.

Als je er al ervaring mee hebt zijn harsen en threading goede methodes om te ontharen. Ben je meer een beginneling, of ga je de details bijwerken, ga dan voor epileren. Met behulp van een malletje kan je de juiste vorm aanhouden. Maar pluk niet te vaak of te veel. Ik kreeg in ieder geval een hele fijne pincet in de Goodiebox, dus ik kan weer vooruit.

De fijnste pincetten zijn deze Tweezerman pincetten.

Epileertip: pak het haartje vlak bij de wortel vast. Trek dan de huid eromheen strak en trek het haartje eruit in de richting van de haargroei. Zo voorkom je ingegroeide haartjes en dus ook ontstekingen.

2. Vollere wenkbrauwen creëren

Wil jij graag vollere wenkbrauwen? Hou je dan in qua epileren als je je wenkbrauwen verzorgen gaat. Want er is aangetoond dat ze voller worden, als je minder onthaart. Logisch, zal je denken: ik pluk er ook geen haren meer uit. Maar niet alleen rondom je wenkbrauwen wordt het dan wat hariger. Ze worden zelf ook echt voller.

Heb je geen zin om daar op te wachten? Dan kan je ook voor een wenkbrauw mousse gaan. Daarmee kleur je je wenkbrauwen als het ware in. Maar het ziet er wel een stuk natuurlijker uit dan wanneer je je wenkbrauwen echt optekent. Ontbreken er haartjes? Breng dan eerst wat concealer aan. Daarna kan je met een mousse die bij jouw wenkbrauwkleur past zorgen voor een voller effect.

Bestel hier een goede wenkbrauw mousse ⇒

3. Kammen en wassen

Je doet het misschien alleen bij het haar op je hoofd… Maar kammen én wassen hoort ook bij je wenkbrauwen verzorgen. Met een wenkbrauwborsteltje kan je je wenkbrauwharen netjes recht kamen. En wist je dat er zelfs speciale wenkbrauw conditioner bestaat die je wenkbrauwhaartjes gezond houdt én de groei stimuleert? Naast je wenbrauwen verzorgen is het verzorgen van je wimpers ook belangrijk voor een mooie uitstraling. Joyce deed een keer een wimperlifting, daar lees je meer over in dit blog over wimperlifting.

Shutterstock foto van vrouw door ldutko

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven