10 type kussen om te geven en 6 redenen om méér te zoenen!

Wereld kusdag, dat is vandaag! Je hebt vandaag geen mistletoe nodig om iemand te verleiden, welnee! Pak ze gewoon vol op de mond en vertel daarna even dat het wereld kusdag is. Kom je er zomaar mee weg 😉 . Wil jij weten welke type kussen je kan gebruiken en waarom je eigenlijk meer moet zoenen? Lees vooral verder!

wereld kusdag

Wereld Kusdag, over zoenen enzo

Kijk, dat het wereld kusdag is, dat is allemaal wel leuk en aardig, maar als jij iemand wilt zoenen en die ander ‘zoent niet mee’ dan is dat op zijn zachtst gezegd een beetje lullig. Maar het zou zomaar kunnen, want wist je dat een behoorlijk deel van de mensen liever he-le-maal niet zoent?

Ergens heb ik daar best een beetje begrip voor. Zeker als je er even goed over nadenkt dat je een bak met speeksel uitwisselt waar je u tegen zegt. Zo wissel je met je zoenpartner zomaar even miljoenen bacteriën uit op dat moment. Wél goed voor je weerstand, dat dan weer wel.

Wereld kusdag

Met dank aan wereld kusdag hebben wij vandaag even wat zoenperikelen voor je op een rijtje gezet. Van 10 type kusjes tot waarom je eigenlijk vaker moet zoenen en niet alleen op wereld kusdag. Doe er je voordeel mee 😉 .

Heb jij meer dan eenmaal per week sex? Dan lig je boven het gemiddelde!

Wereld kusdag, wat voor zoenen zijn er allemaal?

Ook al kan je op wereld kusdag ongegeneerd je gang gaan, vergeet dus niet dat je ’tegenpartij’ wel open moet staan voor de zoen die jij gaat geven 😉 . De volgende kussen kennen we allemaal wel, take your pick!

 1. Je allereerste kus; die ga je nooit vergeten toch? Helaas doe je die maar één keer en is de kans klein dat dat vandaag is
 2. De zuigzoen; in een bepaalde leeftijdsfase is dit een hottie 😉
 3. De handkus; de romantiek druipt ervan of… ook wel te gebruiken bij je vriendinnen
 4. De tongzoen; yegh, dat is zo’n bacterieverspreider, kies je bacteriën zorgvuldig!
 5. Een intense kus; zo eentje waar je vlinders van in je buik krijgt
 6. De afscheidskus; hiervan moet slikken… en niet om het speeksel weg te werken, maar juist om die brok in je keel, niet te vaak doen!
 7. De quicky; een snelle zoen om gedag te zeggen ’tot vanavond schat’.
 8. De knabbelkus; sensueel, zachtjes bijtend, niet voor iedereen bestemd!
 9. De kus op de wang; bedoelt voor al je vrienden en familie
 10. De kus op andere lichaamsdelen; kan lief, romantisch maar ook enorm sexy en opwindend zijn

Waarom je tóch vaker moet kussen (en niet alleen op wereld kusdag)

 1. Omdat zoenen ontzettend gezond voor je is. Met een minuutje tongzoenen verbrand je bijvoorbeeld al 26 calorieën! Als je maar lang genoeg zoent, dan val je vanzelf af 😉 , moet je wel de French Kiss doen natuurlijk!
 2. Omdat (sommige) vrouwen van zoenen ook kunnen klaarkomen. Hoe makkelijk is dat?
 3. Omdat het je weerstand verbetert (door die vreemde bacteriën natuurlijk)!
 4. Omdat het goed is voor je gebit. Elkaar kussen zorgt er namelijk voor dat je speeksel overhevelt en dat speeksel is weer goed tegen tandplak. Een betere bescherming tegen gaatjes. Dussss.
 5. Omdat je langer leeft. Onderzocht is dat, als je ten minste iedere dag kust… je 5 jaar langer leeft. Als je niet op je 80ste pas begint natuurlijk!
 6. Elkaar kussen wordt vaak intiemer gevonden dan sex hebben met elkaar. Ben jij in voor een hartstochtelijke kus met je partner? Dan zal hij daar zéker van onder de indruk zijn! Wacht dus niet tot wereld kusdag.

Kus weetje

Wist je trouwens ook dat 2/3 van de mensen hun hoofd naar rechts draait tijdens het zoenen? Dat is weer eens wat anders dan de kin omhoog steken zoals mijn opgroeiende puber dat op het moment doet om mijn zoenen te ontwijken 😉 . Een tijdje geleden schreef ik over een kus op de mond of op de wang bij kinderen, daar moest ik gelijk weer aan denken!

Vertel eens, grijp jij wereld kusdag aan om weer eens nieuw leven te blazen in je kusgedrag, of ben jij niet zo’n zoener? En waarom dan niet?

En wat is jouw favoriete zoen? Tell us!

Gebruikte afbeelding via shutterstock

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven