Wereld vol dromen en..hobbels

Kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen grote zorgen. Je voedt ze naar beste weten op en hoopt dat ze gelukkige stabiele persoontjes worden, die met beide benen op de grond in het leven staan. En dan ben je blij als er geen gekke dingen gebeuren, drugs of overmatig alcoholgebruik je deur passeren, ‘’verkeerde vrienden’’ je pand niet betreden en ze ook buitenshuis die doelgroep niet opzoeken, de studies naar wens gaan, ze genieten van het leven, redelijk zorgeloos en op ontdekkingsreis. Naarmate ze groter worden loop ik steeds meer aan de zijlijn mee, niet teveel in beeld, wel altijd bereikbaar. Ze weten me altijd te vinden, zo voelt het ook het beste.

Eigen identiteit

Evengoed zijn er soms roerige tijden en dat kost tijd en energie, die ik met liefde geef, al kan het erg vermoeiend zijn. De hobbel, die ernstig klinkt, maar bij het leven hoort is genomen en de rust keert langzaam terug. Je kind loslaten om eigen goede of minder goede beslissingen te nemen, ik vind het erg lastig, maar het moet soms. Juist het loslaten maakt dat hun zelfvertrouwen steeds groter wordt, omdat ze altijd op zichzelf terug moeten kunnen vallen in het leven. Mijn beslissingen zijn niet altijd die van hun en zo hoort het ook. Eigen levens en eigen identiteit. Ik ben wel erg dankbaar, dat ze tijdens het nemen van hun beslissingen, welke kant die dan ook op gaan, nog altijd tegen me aankruipen als het moeilijk is.

En bij toeval las ik vanmorgen dit en ik heb het in de mailbox van mijn prachtige dochter gemikt.

Leun tegen een boom en droom een wereld van dromen.
Werk hard aan wat je leuk vindt en probeer hindernissen te overwinnen.
Lach om je fouten en wees trots op jezelf dat je ervan geleerd hebt.
Pluk, terwijl je door het leven gaat wat bloemen en waardeer de pracht van de natuur.
Wees eerlijk tegen mensen en geniet van het goede in hen.
Wees niet bang om je emoties te tonen.
Lachen en huilen doen je beter voelen.
Hou van je vrienden en familie met je hele wezen.
Zij zijn het belangrijkste deel van je leven.
Voel de kalmte op een rustige, zonnige dag en maak plannen voor wat je in het leven wilt bereiken.
Vind een regenboog en leef een wereld vol dromen.
Ik hou van jou.

(Susan Polis Schutz)

Ik hou van mijn twee kinderen, alle dagen van het jaar voor de rest van hun en mijn leven en liefde is soms even loslaten.

2 gedachten over “Wereld vol dromen en..hobbels”

  1. Mooi blog, Margo. Fijn dat je dit met ons wilt delen. Liefdevol loslaten, soms o zo moeilijk maar ook heel noodzakelijk. Zo voelt het voor mij ook als moeder van een dochter van 8 en een zoon van 4.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven