Kinderen en eten. Soms is het makkelijk en soms is het een hele kluif om je zoon of dochter aan het eten te krijgen. In het boek Wereldeters lees je hoe je kinderen alles kunnen eten. In het ‘kookboek’ staan vrolijke verhalen en weetjes van 10 landen uit de hele wereld. Door de vele vrolijke foto’s en illustraties kan je de avondmaaltijd weer boeiend maken voor je kinderen. Natuurlijk krijg je er ook een receptenboek bij, waarin de recepten uit de landen Zuid-Afrika, Marokka, India, Japan, Spanje, Mexico, Italie, Suriname, Hawaï en Indonesië staan. Gezonde en gevarieerde recepten, aangepast aan de smaak van kinderen.
Lees ook: Kinder kook gerei voor de junior masterchefs in huis
Wereldeters: kookboek voor kids
Het boek Wereldeters is geschreven voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud. Ouders kunnen het boek zelf voorlezen, of de kleine stukjes per land eruit halen wat interessant is. Maar de kinderen kunnen er ook prima zelf in lezen. Bij het boek ontvang je ook 2 paspoortjes en een vel met landenstickers. Als je kind goed heeft gegeten dan kan hij een sticker van dat land als beloning in het paspoort plakken. Na 10 maaltijden zijn alle landen ‘bezocht’, veel gerechten geproefd en zitten de paspoorten vol met mooie stickers.
Een ideaal boek dus voor als je kind een wat moeilijkere eter is. Maar dikke kans dat ze, als ze zelf aan het koken slaan, een stuk meer zin hebben in de maaltijd. Door je kind actief bij de bereiding te betrekken weet het meer over wat er op dat bordje ligt. En bovendien, wat je zelf hebt gemaakt wil je toch zeker wel even proeven? Met Wereldeters haal je dus méér dan een kookboek in huis. De kids leren alles over allerlei landen – en paps en mams trouwens ook. Maar je kind wordt ook gestimuleerd om na te denken over eten. En natuurlijk heb je als kers op de taart ook nog een heerlijke maaltijd op tafel staan.
Je koopt Wereldeters online bij Bol.com.
Winnen?
Lees nog even door, want wij mogen namelijk een exemplaar van het boek weggeven. Wat je daarvoor moet doen? Heel simpel!
Wij willen van jou weten hoe jij je kind aan het eten krijgt, wat is je beste tip?
Plaats deze tip hieronder als reactie. De beste tip wordt beloond met dit leuke boek én we willen een kijkje in jouw keuken! Op 7 oktober sluiten we de inzendingen en zullen we de uitslag bekend maken op Facebook (vergeet ons dus niet te volgen).
Let op: deze winactie is afgelopen. De winnaar heeft van ons bericht ontvangen.
Lees ook: Obesitas bij kinderen; is een maagband de oplossing?
Bij onze jongste helpt het vooral als we hem negeren. Gewoon gezellig met elkaar praten en het bordje is zo leeg! Juist niet de aandacht geven aan diegene die niet wil eten, dat helpt bij ons het best. Geen dreigementen, die helpen toch niet. Als de rest klaar is, borden weg, het is tijd voor het toetje, die is voor iedereen. Daarna natuurlijk geen koekjes geven 🙂
iedere keer een andere truc.. maar het beste werkt toch hapje van mem.. hapje van heit.. hapje van pake en als ze dan nog niet wil zeggen we niet mem opeten! Dan doet ze dat natuurlijk wel!
Een liedje zingen en terwijl je kindje eten geven dat lukt altijd 🙂
We nemen de tijd ervoor en zingen eerst een liedje voor het eten gaan. Eten is vooral gezellig! En we dreigen nooit met: als je je groente niet opeet, krijg je geen toetje, want dan lijkt het net of groente “slecht” is.
De groenten op een andere manier aanbieden. Bijvoorbeeld koude wortelen of (pot) sperzieboontjes los uit het handje voordat we aan tafel gaan zijn in een paar minuten op. Dat lustten ze al toen ze nog in het wipstoeltje zaten. Terwijl ze er uren over doen als ze gewoon warm naast de aardappelen op het bord liggen.
sowieso is er de alles-proef-regel: ze moeten alles wat op tafel staat proeven, ook al is het slechts 1 hap. Vaak maak ik meerdere gerechtjes zodat ze zelf hun bord kunnen samenstellen, dat werkt goed. Andere keren helpen ze meekoken, dan eten ze het daarna “beter”. Ook wilt het wel eens helpen om met vormen en kleuren te werken, groenten in de vorm van een tropisch eiland inclusief boot en vissen gaat er nou eenmaal makkelijker in 🙂
kinderen van kleins af aan mee laten eten en alles laten proeven. geen strijd maken aan tafel als een kindje iets niet lust.. maar eten zien als een gezellig sociaal gebeuren…
Als je je bordje niet leeg eet, krijg je ook geen snoepjes meer!
Mijn zoontje krijgt een smartietoetje als hij goed heeft gegeten en anders een ‘normaal ‘ toetje. Dat werkt op zich goed, maar zou tochten strijd aan tafel verminderen en hoop dat wereldeters daar bij kan helpen!