Werk combineren met kinderen, ik schiet overal te kort ben ik bang

Ik ben een gelukkig mens, ik hoef maar 16 uurtjes per week te werken en dan ook nog in een niet al te stressvolle baan. De opvang voor de kleine meid is super geregeld, ze wordt liefdevol opgevangen. Toch vind ik het werk combineren met kinderen best een behoorlijke uitdaging

Werk combineren met kinderen als ze ouder worden

Ze wordt nu ouder en is inmiddels dus ook leerplichtig. Daarnaast gaan er speelafspraken, kinderfeestjes, sporten en zwemmen meer en meer op de kalender verschijnen. Iets wat ik probeer te organiseren op de dagen dat ik niet werkzaam ben. Hierdoor word ik voor de werkgever wel wat minder flexibel en dat vind ik vervelend. Ik vind het lastig om daarin de goede balans te vinden. Ik wil heus flexibel zijn, maar ik wil ook dochter niet te kort doen.

werk combineren met kinderen

De eerste twee jaar dat ik bij mijn huidige werkgever werkte heb ik mij zeer flexibel opgesteld. Dat ging goed omdat kleine toen nog niet naar school ging en ik ze bij wijze van spreken te pas en te onpas bij grootouder(s) kon brengen. Ook begin van dit jaar heb ik 3 maanden lang een extra dag in de week gewerkt om een zwangerschapsverlof te overbruggen, dit viel goed in te plannen met schoonouders, dus ook geen punt.

Dat eventueel schipperen, daar pieker ik nu al over

Wel vond dochterlief het vervelend dat ze niet met vriendjes en vriendinnetjes af kon spreken. Maar nadat ik uitgelegd had dat dat na een poosje weer mogelijk was, vond ze het eigenlijk ook weer prima. Bij opa en oma is het immers ook leuk.

Maar wat als ik haar nu al beloofd heb op woensdagmiddag met haar vriendinnetje te mogen spelen en ik moet onverwachts werken? Dan voel ik me niet zo’n fijne moeder! Maar indien ik op vrijdag niet in kan vallen omdat dochter naar zwemles moet voel ik me ook weer niet zo’n fijne collega.

En dat speelt zich dus nu al af terwijl ik ‘maar’ 16 uur in de week werk. Of misschien juist wel daarom! Hoe schipperen jullie hier tussenin zodat alle partijen tevreden gehouden kunnen worden?

Dit vind je denk ik ook leuk:

Gebruikte afbeelding via shutterstock

3 gedachten over “Werk combineren met kinderen, ik schiet overal te kort ben ik bang”

  1. Herkenbaar. Ik werk als ambulant hulpverlener en wil maar 24 uur werken, collega is ziek dus werk ik al 30 uur, verdeeld over 4 dagen.
    Mijn clienten zijn niet altijd betrouwbaar in hun afspraken, sta regelmatig voor een dichte deur of wordt vlak van te voren afgebeld.. veel geregel voor mijn 6maanden oude baby… schiet voor mijn gevoel op allerlei fronten te kort en het levert mij een bult stress op
    Gesprek over gehad met mijn werkgever en ik ga uitzien naar een andere baan, werken volgens een rooster dus weten waar ik aan toe ben, heerlijk

  2. Als moeder moet je flexibel zijn. Probeer niet te hard vast te houden aan allerlei afspraakjes. Opa’s en oma’s vinden het echt niet erg om met je kind te gaan zwemmen, een vriendje mee te nemen of te chauffeuren naar een clubje. En soms gaan dingen niet door, ook niet erg. Dat haal je op een andere dag wel weer in 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven