Werken bij Weight Watchers; Weight Watchers zoekt 50 nieuwe coaches

Werken bij Weight Watchers. Hoe werkt dat en hoe bevalt dat? Tijdens mijn interview met Claudia -coach bij Weight Watchers- heb ik daar een goede indruk van gekregen. Wil jij weten of dat werken bij Weight Watchers iets voor jou zou kunnen zijn? Lees dan verder en raak geïnspireerd door mijn gesprek met Claudia, want ze zoeken 50 nieuwe coaches in de Benelux bij Weight Watchers. Wie weet past het bij je!

Werken bij Weight Watchers, hoe is dat?

Als coach werken bij Weight Watchers. Claudia weet er inmiddels alles van en ze vertelt dan ook ongeremd over de baan waar ze 8 jaar geleden aan begon. Claudia startte destijds als coach nadat ze zelf ook 36 kilo was afgevallen met het programma van Weight Watchers. Een tevreden klant is de beste ambassadeur en misschien wel een nóg betere coach.

Als geen ander weet Claudia hoe het is om met een gewichtsprobleem te kampen. Dat maakt dat zij zich ook ontzettend goed kan inleven in haar klanten. Ze werd getriggerd door de methode die Weight Watchers hanteert. “Weight Watchers verbiedt niets. Je moet gewoon zorgen dat je binnen je persoonlijke SmartPoints-budget blijft. Dat wordt berekend op basis van je lengte, gewicht, leeftijd en geslacht”, roept ze als ik haar vraag waarom haar keuze op dit programma viel.

Na haar positieve ervaringen als klant bij Weight Watchers hoefde ze er dan ook niet lang over na te denken om zelf te willen werken bij Weight Watchers. Als coach.

werken bij Weight Watchers

Een bijbaan naast een andere baan

Claudia startte met het geven van 2 cursussen naast de fulltime baan die ze destijds al had. Al snel raakte ze zo enthousiast over deze baan dat ze van het geven van 2 naar 4 cursussen in de week ging. Tot ze op een moment kwam dat haar enthousiasme en passie voor Weight Watchers niet meer te houden waren. Ze verruilde haar oude fulltimebaan voor een fulltime job bij Weight Watchers.

Parttime werken als moeder, 5 redenen waarom dat goed werkt

Op de vraag waarom ze haar werk als coach bij Weight Watchers zo leuk vindt geeft Claudia hetvolgende aan. “De omgang met mensen en hen begeleiden in hun verandering van leefstijl vind ik fantastisch. Je kan een effectief verschil maken door hen te ondersteunen en groeit daarmee zelf ook in je ontwikkeling”.

Weight Watchers zoekt 50 nieuwe coaches, iets voor jou?

Heb jij wel eens overwogen of werken bij Weight Watchers iets voor jou zou zijn? Dan is nu je kans. Ze zoeken namelijk 50 nieuwe coaches in de Benelux om zoveel mogelijk mensen te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Hoe ziet een baan als coach bij Weight Watchers er uit?

Gemiddeld geef je als coach 2 cursussen in de week. In de avonden. Heel eenvoudig te combineren met een eventuele parttime baan die je al hebt. Maar ook goed te combineren als je momenteel niet werkt maar een gezin hebt waar je de zorg voor draagt. Is je partner in de avonden thuis? Dan kan jij misschien als coach twee avonden aan de slag. Goed om te weten ook dat de plaats waar jij de cursussen geeft zo dicht mogelijk bij je woonplaats zal zijn.

Naast de twee avonden waarop je cursus geeft heb je nog wat voorbereidingstijd nodig om de cursus te kunnen geven en wat social media te doen. Gelukkig word je in alle gevallen door Weight Watchers in je werk ondersteund. Met bijvoorbeeld de thema’s voor de cursussen en allerhande tools om je cursus en je social media vorm te geven.

“Je bepaalt als coach in samenspraak hoeveel en welke momenten je werkt, en dat geeft veel vrijheid”. Nog zo’n voordeel van werken bij Weight Watchers aldus Claudia.

Je kwaliteiten en je interesses

Geen zorgen, er is geen waslijst aan eisen om het werken bij Weight Watchers mogelijk te maken. Uiteraard is het fijn als je er geen moeite mee hebt om een groep cursisten te begeleiden, maar wat niet is kan nog komen! En daar ondersteunt Weight Watchers haar coaches volledig in.

Ervaring in een soortgelijke functie is dan ook niet noodzakelijk geeft Claudia aan. “Je zal zien dat de chemie in de groep cursisten die je begeleidt zorgt voor inspirerende avonden. Avonden die met elkaar beleefd worden en waarbij je als coach de richting aangeeft”.

Wel is het prettig als je interesse hebt in een gezonde levensstijl en alles wat daarbij komt kijken. Daar draait immers het hele programma en de begeleiding om.

De perfecte basisgarderobe voor de werkende moeder

Welke ondersteuning biedt Weight Watchers je?

Lijkt deze job je interessant maar vraag je je af hoe je aan alle informatie komt om te starten? Daar kan ik je ook alvast wat over vertellen.

Voordat je als coach gaat werken bij Weight Watchers krijg je een intensieve 5-daagse opleiding aan de Weight Watchers Academy. Hierbij verdiep je je in voedingsleer en krijg je bijvoorbeeld ook gedragstraining. Maar ook de ins & outs van het programma en het administratieve deel zal je leren. Daarnaast loop je een dag stage bij een andere coach zodat je ook in de praktijk kan voelen hoe het gaat.

Ga je aan de slag met het opzetten van je eigen cursus dan word je daarin begeleid door een mentor, wel zo fijn.

En ben je helemaal up and running in je baan als coach bij Weight Watchers? Ook dan krijg je regelmatig bijscholing in de meest recente (wetenschappelijke) voedingsinzichten. Zo blijf je up to date om je cursisten goed te woord te kunnen staan.

In je baan als coach ben je in loondienst.

Lijkt werken bij Weight Watchers je een leuke uitdaging? Lees dan nog meer informatie op hun website over de mogelijkheden. Hier kan je ook de video van Claudia bekijken. Of loop eens binnen bij een bestaande cursus van een andere coach om te kijken hoe het er aan toe gaat.

Hi, welkom bij lifestyle blog MamsatWork. Ik ben Joyce, content creator en internet ondernemer, getrouwd en moeder van een puber en een tiener.

Dit platform is van een persoonlijk blog uitgegroeid tot een lifestyle platform waar dagelijks nieuwe artikelen verschijnen. Een veelzijdig blog met onderwerpen als lifestyle, interieur, food, ondernemerschap, opvoeding, reizen, uitjes, fashion en DIY.

Je vindt hier volop inspiratie. Heb je vragen? Mail me!

2 gedachten over “Werken bij Weight Watchers; Weight Watchers zoekt 50 nieuwe coaches”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven