Werken in de kraamzorg onder schooltijden; het mamacontract

Naviva kraamzorg heeft een primeur, je kan er als moeder gebruik maken van de mamacontracten die ze aanbieden aan hun werknemers. Met een mamacontract heb je de mogelijkheid om onder schooltijden te werken en op tijd op het schoolplein te staan om je eigen kinderen weer op te halen. Ideaal toch?

Ik werd getriggerd door de manier van werken bij Naviva en mocht een dagje meelopen met Elise. In onderstaande vlog laat ik je zien hoe het werken in de kraamzorg bij Naviva haar bevalt. Daarnaast vertelt Elise hoe zo’n mamacontract werkt en wat het voor je kan doen.

In de kraamzorg werken onder schooltijden; bij Naviva kan het!

Ik ken wel meer moeders die werken in de kraamzorg, maar die werken allemaal onregelmatige tijden en diensten. Je bent er als het nodig is en dan draai je de volledige kraamweek bij een pas bevallen moeder. Hoe je de dingen thuis regelt, dat is dan je eigen zorg. Bij Naviva zien ze in dat dit niet aantrekkelijk is voor jonge moeders en hebben ze bedacht dat het ook anders kan. Namelijk werken onder schooltijden met een aangepast contract voor kortere werktijden.

Zoals in iedere baan is het ook in de kraamzorg van belang dat er een goede privé werk balans is. Werken in de kraamzorg leek de laatste tijd echter minder in trek bij moeders met jongere kinderen, omdat de reguliere contracten nu eenmaal lastig te combineren zijn met het gezinsleven. Ook bij Naviva zagen ze de signalen bij hun werknemers. En zij besloten hier iets mee te doen.

Waarom mamacontracten zo belangrijk zijn

Deze mamacontracten geven de kraamverzorgende bij Naviva kraamzorg de mogelijkheid om hun werk beter te combineren met hun privéleven door de aangepaste werktijden. Met kleine contracten waarin je gemiddeld 6 uur op een dag werkt, blijkt een baan bij deze organisatie ineens heel goed te combineren te zijn met een jong gezin. Fijn voor de kraamverzorgende én fijn voor Naviva, want zij zien hun werknemers uiteraard liever niet gaan.

Door de buurtgerichte aanpak van Naviva werk je daarnaast ook zoveel mogelijk in je eigen regio. Combineer dit met een mamacontract en je staat weer op het schoolplein als je kinderen uit school komen. Net zoals Elise.

Overige voordelen van het werken bij Naviva

Ook al is het werken onder schooltijden een hele grote pré, het is niet het enige dat Naviva haar werknemers te bieden heeft. Deze innovatieve kraamzorgorganisatie staat bekend om haar uitgebreide scholings- en trainingsmogelijkheden. Daarnaast werken ze in deze kraamzorgorganisatie via de nieuwste inzichten zoals bijvoorbeeld Dunstan babytaal, draaiend verzorgen en babymassage. Meer hierover vind je ook terug in bovenstaande filmpje. Maar ik kan je verklappen… als aanstaande moeder klinkt dit ook héél aantrekkelijk. Had ik maar wat meer geleerd over bijvoorbeeld die Dunstan babytaal, daar was ik jaren geleden zeker mee geholpen!

Als kraamverzorgende zelf is het natuurlijk fijn om moeder en baby deze technieken en inzichten mee te geven zodat zij de best mogelijke start kunnen maken.

Al met al blijkt uit mijn gesprek met Elise wel dat werken bij Naviva Kraamzorg een fijne uitdagende baan oplevert, met voldoende opleidingsmogelijkheden. Daarnaast valt deze job uitstekend te combineren met het runnen van je gezin met schoolgaande kinderen door de mamacontracten. Iets voor jou misschien?

Voor meer informatie over Naviva en de mamacontracten kan je op hun website terecht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven