Werken op feestdagen, ik kan ervan genieten

Tja, van de week biechtte ik al op dat ik een workaholic lijk te zijn, dus dan klinkt het niet vreemd als ik zeg dat ik het werken op feestdagen helemaal niet zo erg vind. Maar wat ik eigenlijk daarmee bedoel te zeggen is wat anders.

werken op feestdagen

Het is niet zo dat ik persé wil werken op feestdagen, maar ik bedoel dat het werken in deze weken zo fijn is. Dat vond ik al toen ik nog voor de baas werkte, en dat vind ik nog steeds! Het werken op feestdagen betekent voor mij een beetje bijwerken. In deze weken is het namelijk een héél stuk rustiger met contactmomenten dan in andere weken. Je merkt toch dat er veel mensen vrij zijn.

Toen ik nog bij de baas werkte merkte ik dat ik duidelijk minder ‘gestoord’ werd met vragen van collega’s, en nu merk ik dat ik beter de kans krijg om wat zaken weg te werken. Heerlijk vind ik dat. Ook manlief vind het helemaal geen probleem om in deze weken aan de slag te zijn. Ook hij raakt een klein beetje bijgewerkt zeg maar 😉 .

Werken op feestdagen met muziekje aan

Kerstmuziekje op de achtergrond aan en gáán met die banaan! Natuurlijk, muziek kan altijd, maar de sfeer van de kerstmuziek in deze tijd doet tòch wat extra’s. Zodra ik van mijn bureau naar het koffiezetautomaat loop hoor ik mezelf alweer meeneurieën met de kerstmuziek die vanuit de woonkamer komt opzetten. Normaal gesproken heb ik in de tijd dat ik mijn overheerlijke cappuccino gezet heb alweer een aantal mails binnen, maar in de laatste twee weken van het jaar gebeurt het zelfs wel eens dat ik even de mailserver moet checken omdat ik me afvraag waarom er geen mail binnen komt 😛 .

Nu heb ik momenteel natuurlijk makkelijk ‘lullen’, want ik werk toch thuis, tja, ik hoor je al denken… dan is werken op feestdagen inderdaad niet zo erg. Vandaar ook dat ik nieuwsgierig ben naar jullie! Vind jij het een probleem om in deze tijd van het jaar te werken, of geniet je van de rust op het werk, net als ik?

6 gedachten over “Werken op feestdagen, ik kan ervan genieten”

  1. Ik had er eigenlijk nog nooit zo bij stilgestaan. Als moeder ben ik meestal toch wel ergens mee bezig en echt vakantie heb ik eigenlijk nooit. Maar dat vind ik geen punt. Mijn dochters moeten allebei een van de kerstdagen werken en vinden dat ook geen probleem.

  2. Ik vind het ook zeker geen probleem om in deze tijd van het jaar te werken. Het is een stuk rustiger en kan achterstanden wegwerken zonder teveel te worden gestoord. Helaas door de aard van mijn werk is het niet mogelijk om een kerstmuziekje op de achtergrond aan te hebben, dat vind ik wel eens jammer. Werkse!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven