Werken vanaf mijn vakantie adres; ik kan niet zonder

Het klinkt jou misschien niet zo fijn in de oren, maar als ik naar een vakantieadres op zoek ga dan is een van de belangrijke punten van beoordeling dat ik kan werken vanaf mijn vakantieadres. Kan ik niet werken op vakantie, omdat de wifi bijvoorbeeld niet goed genoeg is? Dan word ik daar zenuwachtig van. En daar wordt niemand in ons gezin blij van. Herken jij dat, of kies jij het liefst voor een aantal weken volledig detox en niet werken op vakantie?

werken op vakantie

De mogelijkheid om te werken op vakantie; een must voor mij

Misschien komt het omdat ik zzp-er ben. Of misschien gewoon omdat ik niet graag heb dat er twee weken lang mails binnenkomen die ik niet kan bekijken. Dat het werk zich opstapelt. Maar voor mij staat als een paal boven water dat ik moet kunnen werken op vakantie. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik dit iedere dag doe. Of dat ik dan de hele dag aan het werk ben. Maar de mogelijkheid moet er wel zijn. Anders raak ik volledig gestresst. En dat kan nooit het doel zijn van op vakantie gaan, toch?

De wifi is dan ook een musthave. Niet alleen voor de kinderen, maar dus ook voor mij. En stiekem eigenlijk ook wel een beetje voor Frank. En niet eens alleen om te werken op vakantie, maar ook een beetje voor de hobby. Zo heb ik bijvoorbeeld op onze camping aan het Lago Maggiore meer afgelopen jaar mijn theorie examen voor de motor gehaald. Zonder wifi niet te doen, want de hele theorie cursus verliep online.

Extra handigheidje als je moet werken op vakantie

Maar wat dit jaar pas extra handig was, is dat we vanaf iedere willekeurige plek ook in kunnen loggen op ons eigen thuisnetwerk in Nederland. En ook dat is onmisbaar heb ik inmiddels gemerkt. Vanaf de laptop, maar ook vanaf de smartphone. Ideaal. Misschien ben jij als ondernemer wel helemaal online ingesteld, dat kan natuurlijk, dat je alles in de cloud hebt staan en thuis helemaal geen uitgebreid eigen netwerk hebt. Wij hebben dat thuisnetwerk echter wel. Dat betekent voor mij bijvoorbeeld ook dat ik thuis gewoon met een pc werk en op vakantie mijn laptop meeneem. Super fijn want ik werk thuis op het vaste netwerk met een pc die heel veel capaciteit heeft en daardoor lekker snel is. Maar heel veel zaken zoals contractafspraken met leveranciers, maar ook briefings van klanten en facturen en dergelijke staan allemaal op ons thuisnetwerk. Vervelend als je dan op vakantie plotseling wat gegevens nodig hebt die dan dus niet op de laptop staan.

Hardware/software om te kunnen werken op vakantie

Gelukkig heb ik een man die hier behoorlijk handig in is. Hij heeft bijvoorbeeld geregeld dat thuis alles gemirrord is. Voor de leken onder ons: gaat er een NAS kapot waardoor alle data onbereikbaar is, dan hebben we alles ook nog op een andere NAS staan. Ieder nacht wordt alle data van beide schijven gesyncd. Zo heb ik dus altijd een backup bij de hand als dat nodig is.

Afijn, even terug naar werken op vakantie en niet alle informatie bij je hebben. Manlief heeft er zo ook voor gezorgd dat ik van buitenaf toch op ons thuisnetwerk kan komen. Dat heeft hij geregeld met een VPN verbinding. Ik weet er het fijne niet van, maar ik weet inmiddels wél dat het super handig is. Waar we op dat moment ook zitten, of het nu in een café om de hoek is of aan de andere kant van de wereld, door een beveiligde verbinding kan ik zo toch bij al mijn documenten. Ben jij ondernemer en klinkt dit jou als muziek in de oren? Check dan even hier voor meer informatie over gratis VPN, wie weet is deze functionaliteit voor jou net zo handig als voor mij!

Fijn samenwerken met klanten

Op deze manier kan ik er toch voor zorgen dat ik klanten van alle gevraagde informatie kan voorzien. Zelfs in mijn vakantie. Ik zou het namelijk erg vervelend vinden als ik dan twee weken zou moeten wachten om dat af te kunnen handelen. Ik ben dan wel op vakantie, maar als zzp’er heb je de zaak toch alleen te runnen. En totale onbereikbaarheid past daar voor mij niet goed bij. Ben jij nog geen ondernemer maar denk je erover om zzp’er te worden? Neem dan gemirrorde schijven en de VPN als tip mee in je achterhoofd! Ben jij al wel ondernemer? Dan wil ik graag van jou weten of dat werken op vakantie voor jou ook de normaalste zaak van de wereld is. En wat heb jij dan geregeld om dit ook goed mogelijk te maken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven