Werkende mama versus thuis mama, beiden doen fantastisch werk!

Wees maar niet bang. Deze blog gaat niet over hoe goed de werkende mama of de thuis mama wel niet is 😉 , dus je kunt met een gerust hart verder lezen. Nee ik wil het ergens anders over hebben, namelijk hoe pittig beiden eigenlijk wel niet zijn! Echt respect voor zowel de werkende mama als de thuis mama’s.

Werkende mama of thuis mama; beiden pittig

Aangezien ik nog student ben, of nuja zeg maar gerust half student…..of gewoon geen student….wacht laat ik het even goed uitleggen. Ik hoef alleen nog maar mijn scriptie in te leveren en dan kan ik mijn diploma ontvangen. Mijn scriptie is al geschreven dus eigenlijk ben ik zo goed als klaar. Eerst moest ik nog een aantal vakken behalen en moest ik steeds tussen de 17-jarigen gaan zitten, maar goed dat zijn natuurlijk niet volle werkdagen en kon ik mij dus een soort van thuis mama noemen. En ja…dat vond ik pittig. Ik hou zielsveel van mijn bijna driejarige dochtertje, maar man wat kan dat kind een energie hebben zeg!

thuis mama

Ik begrijp nog steeds niet hoe je om 06.00 fris en fruitig kan opstaan en dat nog steeds om 20.00 kan zijn. Oke ze doet dan wel een middagdutje, maar die doet mama vaak mee en dan heb ik nog niet het energielevel van haar, zelfs niet met sloten koffie achter de kiezen. En dan is er ook nog eens een ander dingetje: het kind is stapelgek op opa en oma…..

Gelukkig zijn opa en oma er ook nog

Opa en oma zijn heilig en dan bedoel ik echt heilig. Als ik iedere dag bij opa en oma op bezoek zou gaan met haar zou ze nog iedere ochtend aan mij vragen of we naar opa en oma gaan. Zo enthousiast wordt ze van haar opa en oma. Om nog duidelijker te maken hoe gek ze is op opa en oma: op een dag zei ik dat mama een verrassing had. Het was geen cadeau (anders krijgen we dat weer) maar we gingen ergens heen. Ze dacht dus dat we naar de speeltuin zouden gaan en was helemaal blij. Totdat we de straat van mijn ouders inreden. Ze keek mij verbaasd aan met pretoogjes en vroeg of wij naar opa en oma zouden gaan. Toen ik knikte stak ze haar benen en armen in de lucht en begon te juichen van plezier. Op de vraag of ze anders naar de speeltuin wilde kreeg ik niet alleen een hardmondige nee te horen, maar ook bijna een huilbui over mij heen.

Zie je kind maar bezig te houden

Dus, het wordt of iedere dag naar opa en oma of iedere dag op pad. Luana houdt namelijk niet van binnen zitten….totaal niet zelfs. Ik kon vroeger  toen ik klein was uren naar de tv staren (niet pedagogisch verantwoord i know), maar Luana is er na maximaal een half uurtje al klaar mee en zelfs dan nog rent ze ondertussen nog alle kanten op of kletst de oren van mijn hoofd. Dan denk je; ga lekker knutselen of een tent bouwen! Ja dat heb ik vaak geprobeerd en dat vindt ze ook wel leuk….met de nadruk op, ‘wel leuk’. Met zulke activiteiten hou je haar maximaal 2 uur bezig en dan komt alweer de vraag of we naar opa en oma gaan.

Als je dan bedenkt dat je ook nog het huishouden en boodschappen wilt gaan doen of andere afspraken buiten de deur hebt terwijl er een dochtertje overal doorheen stuitert….ja best pittig.

Werkende mama, heerlijk maar vermoeiend

Dan de werkende mama. Sinds deze week werk ik mee aan een project voor een bedrijf. Hartstikke leuk natuurlijk en goed te combineren met mijn dochtertje (1 dag thuis werken en 3 dagen op kantoor). Wat ik alleen niet had verwacht was dat het best zwaar was. Ik heb natuurlijk vaker gewerkt, maar ik was vergeten dat ik nu een dochtertje heb die echt geen rekening gaat houden met een werkende mama.

Want wat dacht Luana? Als mama begint met werken ga ik lekker s ’nachts spoken, dan komt ze heerlijk uitgerust op werk. Zo kwam het dus dat ik deze hele week om het uur mocht opstaan, omdat Lu bang was, drinken wilde, dacht dat ze ziek was, etc. Nu kan papa natuurlijk ook wel opstaan, maar dan wordt er door de babyfoon gekrijst dat mama moet komen en papa weg moet gaan en heel snel! Klinkt heel komisch, maar dat is het om 03.00 toch even niet.

Of dat werken en mama zijn hard werken is? Dat zeker! Want je kan dan wel werkende mama zijn, ondertussen blijft je hoofd toch malen over allerlei kidsstuff. Ik heb nog nooit zo als een gek moeten rennen om ons allemaal in de ochtend op tijd weg te krijgen en in de avond op tijd naar bed te krijgen.

Even thuis mama zijn…

Gelukkig ben ik morgen vrij en mag ik lekker even de thuis mama spelen…..met een wasmand vol was, een stoffig huis en een lege koelkast. Ow, en een kind die pissig wordt omdat we pas in de avond naar opa en oma gaan…..

Lieve dames, thuis mama of werkende mama. Ik heb de grootste respect voor jullie allemaal. Wij doen het toch allemaal maar even zo. We houden duizenden ballen omhoog en kunnen er altijd nog een bal bij nemen. Keep up the good work!

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

2 gedachten over “Werkende mama versus thuis mama, beiden doen fantastisch werk!”

 1. Avatar foto
  Annet Wessels

  Goedemiddag Kimberley

  Ik heb mss een vreemde vraag 🙂

  Mijn dochter doet onderzoek naar (werkende) moeders en is nog hard op zoek naar thuisblijfmoeders om een kleine vragenlijst in te vullen (+/-8 min)
  Zou jij haar hier op een of andere manier mee kunnen helpen?

  Alvast heel erg bedankt,
  Annet Wessels

  1. Avatar foto
   Kimberley Taal

   Hi Annet,
   Ja hoor! Ik zal de vragenlijst doorsturen naar een aantal thuisblijfmoeders. Heb je een link voor mij?

   Groetjes,

   Kim

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven