Werkende moeders gaan fluitend aan de slag

Het gemiddelde cijfer dat vrouwen aan hun werk geven is een 7,3 maar meer dan de helft geeft haar werk zelfs een 8 of hoger. Dit blijkt uit de Margriet Werk Enquête, waaraan 530 vrouwen meededen. Wat het meest hierin opvalt is dat vrouwen die moeder zijn meer plezier aan hun werk beleven dan vrouwen zonder kinderen.

Geld verdienen niet de enige drijfveer

En dat is niet het enige opvallende feit dat deze enquête oplevert want hoewel wij vrouwen toch wel in de eerste plaats voor de centen werken, zegt 69% procent van de ondervraagde vrouwen dat ze ook blijven werken als ze de loterij zouden winnen. Ze geven aan dat, naast een salaris krijgen, de sociale contacten en persoonlijke ontwikkeling belangrijke drijfveren zijn om aan de slag te gaan en te blijven.

Vooral lekker werken en niet hogerop

Ondanks dat moeders hun werk dus hoger waarderen dan vrouwen zonder kinderen, zorgt het hebben van een partner en gezin er wel voor dat moeders minder hoge carrièrewensen hebben.  Maar 24% van deze vrouwen wilt carrière maken terwijl vrouwen zonder partner en gezin  twee keer ambitieuzer zijn dan de moeders.

Ook opmerkelijk

Wat verder opvalt in de uitslag van de enquête is dat de duurdere kinderopvang voor acht op de tien moeders geen reden is om te stoppen met werken. Verder geven veel vrouwen aan best we te willen verhuizen voor de carrière van hun partner maar is slechts 1% bereid dit voor hun eigen carrière te doen.

Overige cijfers

  • Bij 72% van de ondervraagden is de partner kostwinner.
  • Minder dan 1 op de 5 vrouwen verdient evenveel als de partner.
  • 1 op de 10 vrouwen tussen de 20 en 39 jaar zou willen dat de partner meer verdiende.

Wat vind jij ?

Zelf kan ik me wel vinden in deze uitslag. Ik werk ook vooral omdat ik het leuk vind en om me verder te ontwikkelen en even niet alleen maar mama te zijn maar ook gewoon mezelf. Ik pas ook wel in het plaatje dat geschetst wordt, mijn partner is kostwinner en het zou niet snel in mijn hooft opkomen om te gaan verhuizen voor mijn werk. Maar hoe denk jij hierover en vooral kan jij je hier in vinden of echt totaal niet? We zien je reactie graag tegemoet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven