Werkende moeders, voel je niet schuldig!

Door een van mijn collega’s werd ik gewezen op onderstaand artikel over alweer – jawel-  een onderzoekje naar de effecten van werkende moeders op het welzijn van hun kroost, dit keer in de Telegraaf. Het wekt bij mij de nodige vragen op. Zo lijkt erop dat we zijn eruit zijn. Werkende moeders hoeven zich niet langer schuldig te voelen. Je kinderen lijden er nl. niet onder (de maatschappij wel). Ze zijn echter wel ongehoorzaam en agressief, maar dat weegt niet op tegen de voordelen. Namelijk het geld dat je op kan hoesten om alle vernielde spullen te vergoeden.

Ook bijzonder, de titel doet vermoeden dat je als werkende moeder dit artikel graag zou lezen…. maar verderop denk ik…. ik had het niet persé hoeven te zien. Eén voordeel, mocht ik in de loop van de tijd nog depressieve neigingen vertonen, dan weet ik waar het van komt !

Foto: Richard Mouw

AMSTERDAM –  Amerikaans onderzoek wijst uit dat baby’s er niet onder lijden als hun moeders enkele maanden na de bevalling weer aan de slag gaan.

 Een onderzoek van de Columbia University in New York, waarbij ruim duizend kinderen zeven jaar werden gevolgd, toont aan dat de carrière van de moeder geen effect heeft op de sociale en cognitieve ontwikkeling, meldt het NRC Handelsblad.

In de afgelopen jaren waren er vele andere onderzoekers die juist suggereerden dat het slecht zou zijn voor de ontwikkeling van kinderen als moeders in de eerste jaren van hun leven zouden werken.

Voor- en nadelen

De onderzoekers van het nieuwe onderzoek zeggen dat er inderdaad nadelen zitten aan het hebben van een werkende moeder, zoals ongehoorzaamheid en agressiviteit, maar de voordelen wegen volgens hen zwaarder. Zo is er een betere financiële situatie en zou een gelukkige moeder de eventuele negatieve effecten compenseren. Zo zouden fulltime werkende moeders meer last hebben van depressies dan moeders die parttime werken, dus daarom hebben de onderzoekers een voorkeur voor deeltijdwerkers. Volgens de onderzoekers zou de ideale situatie zijn als moeders maximaal 30 uur per week werken.

Bron

ps. het artikel lijkt verdacht veel op mijn eerdere post (vanuit nu.nl), maar is toch ook duidelijk weer heel anders. Wat ‘de kijk’ van een krant toch al niet kan doen op de wijze van verwoorden….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here