Werkende vrouw voelt zich energiek

Vandaag een artikel in de Manageronline.nl wat ik jullie niet wil onthouden. Een artikel wat goed past bij onze site, en de inhoud ervan kunnen wij allemaal beamen denk ik.

Het artikel beschrijft de uitkomsten van een onderzoek wat jaarlijks plaatsvindt in opdracht van activeerjeenergie.nl en in samenwerking met Supradyn multivitamine. Onderzocht wordt hoe energiek de Nederlander is. En voor wat betreft de uitkomst voor de werkende vrouwen, die is als volgt:

Werkende vrouwen eten gezond, slapen voldoende, sporten regelmatig, hebben plezier in hun werk en hebben ook nog energie over voor leuke activiteiten. De werkende vrouw voelt zich energieker dan de gemiddelde vrouw.


Plezier en geluk
De werkende vrouw scoort dit jaar een 6,83 op de energiebarometer, terwijl de niet werkende vrouw een 6,69 scoort. De werkende vrouw noemt vooral voldoende slapen, gezond eten en sporten als activiteiten waar men energie van krijgt. Deze aspecten worden minder vaak genoemd door niet-werkende vrouwen. 26 procent van de niet-werkende vrouwen zegt energie te krijgen van koffie, terwijl 21 procent van de werkende vrouwen dit noemt. De belangrijkste factor die het energieniveau beïnvloedt, plezier en geluk, wordt ook regelmatig genoemd door de werkende vrouw. Op veel factoren wordt goed gescoord door de werkende vrouwen. Ten opzichte van niet-werkende vrouwen scoren zij het best op de factor plezier en geluk. Dit verklaart waarom de werkende vrouw een hoger energieniveau ervaart.

Kinderen
Wanneer we de werkende vrouw met kinderen vergelijken met de werkende vrouw zonder kinderen, zien we ook verrassende resultaten. De werkende vrouw mét kinderen voelt zich iets minder energiek dan de werkende vrouw zónder kinderen, maar is wel iets gelukkiger. De werkende vrouw met kinderen onderneemt meer leuke activiteiten dan die zonder kinderen. Maar liefst 59 procent van de werkende vrouwen met kinderen onderneemt veel leuke activiteiten tegenover maar 45 procent van de werkende vrouwen zonder kinderen. Daarentegen heeft 28 procent van de werkende vrouwen met kinderen weinig nachtrust, terwijl maar 23 procent van de werkende vrouwen zonder kinderen weinig nachtrust krijgt.

Van werken krijg je energie
64 procent van de werkende vrouwen ervaart plezier in de dagelijkse bezigheden, 53 procent is gemotiveerd voor het doen van deze bezigheden en 60 procent ervaart succes in de activiteiten die men onderneemt. Deze percentages liggen lager in de groep niet-werkende vrouwen. 54 procent sport minstens één keer in de week. De werkende vrouw heeft vaak nog kinderen en levert daarbij een grote bijdrage in het huishouden. Ze sport regelmatig, doet vaak leuke dingen en heeft plezier in haar leven.

7 REACTIES

  1. Wat een goed artikel, toen ik full-time thuis zat had ik echt het gevoel dat ik niet meer op maandag of donderdag leefde, de energie werd inderdaad steeds minder. Ben een abonnement gaan nemen op de sportschool (met schaamrood op me wangen moet ik toegeven dat ik sinds ik bij me huidige werkgever werk, niet meer ben wezen sporten). Sinds ik werk loop ik soms de benen onder me kont vandaan.. overdag energiek en ’s avonds als me meissie in bed ligt, zit ik toch totall loss op de bank.

  2. Nu dat sporten moeten we maar even heel ver weg stoppen, zeer kleine letter, weet echt niet waar ik daar de tijd nog weg moet halen. Daarnaast heb ik zoals hierboven genoemd het hele huis gedaan+ was en krijg bij thuis komst de opmerking ‘heb je het eten nog niet klaar’. Hallo, ik ben zelf een hele week ziek geweest, wees blij dat je nu in een schoon huis komt, en je werkkleding weer schoon is. Energieker, nou ik weet het niet. Maar ik weet wel dat ik liever aan het werk ben want dan ben ik gewoon een betere en gezelligere mama. En dan valt het niet zo op als ik commetaar krijg, want dan zeg ik ‘ik heb ook gewerkt en nog geen tijd gehad om te koken’, ‘dus kook jij maar vast want ik ben nog aan het werk’. Vandaag stond 15 minuten later het eten op tafel. maar de afwas staat er nog.

  3. Persoonlijk denk ik dat het zo kan zijn dat de werkende vrouw zich meer gewaardeerd voelt en daardoor iets energieker.
    Ik bedoel daarmee te zeggen dat er weinig waardering komt van je huiskamer of badkamer als je die hebt schoongemaakt, zij zullen je niet vertellen dat het zo fijn is dat ze weer fris zijn.
    Je baas en/of collega voor wie je een klus hebt gedaan doen dat wellicht wel…..en dat geeft een goed gevoel. Zo heb ik het in elk geval wel altijd ervaren.

  4. Ik kreeg zojuist de 1e reactie al via twitter “Ik niet altijd” en dat is nou precies wat ik hier nog even wilde melden. Zo nu en dan kan je mij bij elkaar vegen. Fysiek en psychisch even helemaal ‘op’ zoals ze dat zeggen. Dus het is maar net op welk moment ze in het onderzoek de persoon in kwestie de vragen om zijn hoofd slingeren 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here