Aantal werkende vrouwen toegenomen

Het CBS heeft goed nieuws! De afgelopen tien jaar blijkt het aantal werkende vrouwen harder te zijn toegenomen dan het aantal werkende mannen.

In het tweede kwartaal van dit jaar telde de werkzame beroepsbevolking ruim 3,8 miljoen vrouwen tegen 3,4 miljoen in 2005. En er waren 4,5 miljoen mannen aan het werk vergeleken met de 4,4 miljoen die er tien jaar geleden geteld werden. Wel werkt driekwart van de vrouwen in deeltijd. Bij de mannen is dat een kwart.

Werkende moeder en het nieuwe werken

Vorig jaar was er een kleine dip te bemerken en dook het aantal werkende vrouwen even onder de 3,8 miljoen. Vooral de zorg en welzijn beroepen zagen een terugloop in het aantal werkende vrouwen. Het afgelopen jaar was de toename onder vrouwen weer relatief sterk waardoor het aantal werkende vrouwen weer boven de 3,8 miljoen uitkwam.

Stijging werkende vrouwen

Er wordt vooral ook een stijging waargenomen van werkende vrouwen in de leeftijd van 45 tot 75 jaar. Deels omdat er steeds meer 45-plussers zijn, maar ook omdat men nu vaker tot op hogere leeftijd blijft werken. De arbeidsparticipatie in deze groep werkende vrouwen neemt dus toe.

Hoe zit het met jouw ambities? Wil je graag blijven werken zolang als het kan, of zou je graag op een bepaalde leeftijd willen stoppen? Of misschien liever helemaal niet werken, maar misschien komt het financieel beter uit? Wij zijn benieuwd!

Bron: CBS

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven