Ik ben jaloers! En misschien wel op jouw werkplek…

Ik kan geen socialmediamedium (mooi scrabble woord!) openen of ik word geconfronteerd met de mooiste werkplekken. De ene werkplek is nog mooier dan de andere. En daar word ik NIET GOED van!

Hoe kan dat nou? Dat het er bij jullie altijd zo mooi uit ziet en dat het bij mij zo’n puinhoop is? Ik wil ook zo’n prachtig-voor-de-foto-maar-bij-mij-niet-werkbare werkplek. Als is het alleen maar voor die ene foto! Die ene foto die ik dan keer op keer kan (en ook zàl) gebruiken om alle andere mensen jaloers te maken.

Mijn werkplek

Het kan me niet schelen al is het een Ikea werkplek, maar gewoon zo’n mooie gelikte werkplek waar de organisatie skills vanaf druipen en waar je vrolijk wordt van de kleurtjes, of juist heel erg rustig wordt van de basic uitstraling. Ik heb dat niet. Mijn werkplek ziet er zo uit…

werkplek

Nou, dat is schrikken hè? Een mooie tafel dat wel, en een stoel die prima zit, dat ook, maar daar heb je het dan ook mee gehad. Verder geen mooie laatjes, geen fijne kleurtjes en geen nette stapeltjes. Altijd pennen om me heen die het niet doen en stapels to-do-papiertjes, rekeningen en natuurlijk niet te vergeten de snotlappen. Niet dat ik zo emo ben… nee, gewoon verkouden.

Maar even terug naar de kern. Ik irriteer me mateloos aan al die mooie werkplekken. Hoezo is jouw werkplek leeg en opgeruimd? Heb je niets te doen dan? Ik zit vaak tot laat in de avond achter mijn pc en dan heb ik zelfs geen zin meer om mijn laptop af te sluiten… laat staan dat ik mijn ‘werkplek’ op ruim. Echt niet! ’s Ochtends zet ik gauw mijn lege wijnglas op het aanrecht voordat de kinderen weer aan tafel moeten ontbijten en ’s avonds voor het avondeten wordt alles gauw op een stapel gegooid zodat we 4 borden neer kunnen zetten.

En het is niet zo dat we niet genoeg ruimte hebben in huis hoor 😉 . Ik heb een prachtig kantoor aan huis, maar daar is het gewoon niet gezellig! Daar zitten geen kinderen aan de tafel te skypen met hun vriendjes, daar kan ik niet naar buiten de tuin in kijken en daar ligt de hond niet lekker bij me. Daarbij komt dat het tever van het koffiezetapparaat is en dat de kinderen me daar gewoonweg niet weten te vinden.

En stiekem verdenk ik jullie er allemaal van dat jullie werkplek er eigenlijk ook niet zo tof uitziet als op al die plaatjes! Kom op, wees eens eerlijk? Heb jij een Barbie werkplek of ziet hij er ook ongeveer zo uit als die van mij?

 

3 gedachten over “Ik ben jaloers! En misschien wel op jouw werkplek…”

  1. Haha vergeleken met mijn werkplek aan mijn overvolle bureau waar m’n laptop nog net op past vind ik die van jou best mooi!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven