Werkt acupunctuur nu echt? Bij Suus wel in ieder geval!

Werkt acupunctuur nu echt, vraag jij je dat wel eens af? Ik wel in ieder geval. Vroeger deed ik eens een spreekbeurt over acupunctuur, maar stiekem was ik ook sceptisch. Maar zelfs dan werkt acupunctuur, je hoeft er niet voor open te staan kwam ik toen achter. Toch is het lang geleden en stel ik me ook nu weer de vraag waar werkt acupunctuur dan allemaal voor? Afijn, daar werd ik aan herinnerd door Suus haar verhaal over acupunctuur en hoe dat voor haar werkt.

werkt acupunctuur

Werkt acupunctuur voor mij?

De griepgolf in al even op zijn retour maar een aantal maanden geleden moest ook ik er aan geloven. Koorts met een hoofdletter K en zo benauwd. Ik probeerde de kou op mijn botten weg te krijgen met een keer of vier per dag in bad gaan, maar het hielp allemaal niets.

Uiteindelijk bleek dat ik er ook nog een longontsteking bij te pakken had, dat verklaarde wel meteen mijn benauwdheid. Ik kan met recht zeggen dat dit de heftigste griep was die ik in jaren mocht ervaren. De MAN-flu is er niets bij 😉 . Net nu ik een weekendje weg zou gaan.  Een weekendje zonder zorgen, zonder kind, echt even een weekendje ME-time. Dat werd dus een weekendje ME-time op mijn eigen bank onder een dekentje… al heb ik daar eerlijk gezegd weinig van meegekregen.

Lees ook: Bij Ellen werkt acupunctuur bij haar emoties, ze heeft acupunctuur voor de milt

Acupunctuur voor meer energie

Omdat er na ruim 4 dagen nog niet echt verbetering was en een kennis van mij hele goede ervaringen had bij een acupuncturist, ben ik eens rond gaan vragen. Terwijl ook ik me afvroeg of dat acupunctuur werkt kwam ik uiteindelijk uit bij Annet Cheizo Acupunctuur in Uden. Ik kon al na een paar dagen terecht.

Daar ging ik, lijkbleek en totaal uitgeput. Op haar vraag wat ze voor mij kon betekenen, heb ik geantwoord “Kun je me resetten? Ik wil weer wat energie in mijn lijf voelen”.

Na een duidelijke uitleg wat ze zou gaan doen, mocht ik gaan liggen op de behandeltafel en heeft ze van top tot teen een naaldje of vijftien in mijn lijf gezet. Het zetten voel je nagenoeg niet, wat ik wel voelde is dat ik na een paar minuten weer dieper kon ademhalen dan de dagen ervoor.

Na twintig minuten werden de naaldjes verwijderd en mocht ik na het maken van een nieuwe afspraak vertrekken. Terwijl ik naar mijn auto liep voelde ik dat mijn gezicht weer warm aanvoelde. Dat werd bevestigd door mijn achteruitkijkspiegel met een rode blos op mijn wangen. Ook kon ik weer diep inademen zonder in een hoestbui te belanden.

Ervaringen acupunctuur de volgende dag

De volgende dag heb ik Annet een berichtje gestuurd:”Wat je gedaan hebt, geen idee… maar ben er zooooo blij mee!! Echt niet normaal wat een verschil qua gevoel. Vannacht heerlijk geslapen, er kan weer lucht in mijn longen en er zit weer wat energie in mijn lijf.”

Een week later mocht ik terug naar Annet. Ik heb haar meteen gebombardeerd tot mijn “bestie” en haar laten weten dat ze niet meer zomaar op vakantie kan gaan 😉 . Na deze goede ervaring ben ik me er eens verder in gaan verdiepen.

Werkt acupunctuur tegen hooikoorts?

Op Facebook zag ik dat Annet ook naalden kan zetten tegen hooikoorts symptomen en gezien het feit dat de berkenpollen en ik geen vriendjes zijn, heb ik haar gevraagd dit mee te nemen. Want zoals ook bij het energieker worden werkt acupunctuur dan misschien ook wel bij mij voor de hooikoorts. “Geen probleem, zetten we er nog een naaldje bij”.

Die naalden voel je wel, ze doen zelf een beetje pijn, maar het resultaat is echt bizar. Ik heb in 24 uur maar 3 keer hoeven niezen en dat zonder mijn medicijnen te hoeven gebruiken. Mijn zorgverzekering vergoed een deel van de rekening van de acupuncturist, dus dat is ook nog eens mooi meegenomen.

Mijn tip. Mocht je met kwalen zitten waar je niet vanaf komt (overgangsklachten, whiplash, hooikoorts, hoofdpijn, fertiliteit problemen etcetera) en je bent niet bang voor naalden, ga eens op zoek naar een acupuncturist. Kies liefst wel voor een bij een beroepsvereniging aangesloten acupunturist bij je in de buurt.

Ik heb inmiddels een antwoord op de vraag ‘werkt acupuntuur?’ Bij mij werkt het, echt!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven