Wetenschappelijk onderzoek, door Ilse Annegarn

Tegenwoordig krijg je nauwelijks nog brieven met de aanhef ‘aan de bewoners van dit huis’, maar wordt je met je naam aangesproken, meestal ook nog in een neutrale envelop, zodat je hem niet gelijk bij het oud papier flikkert. Pas als je brief uit de envelop haalt, zie je dat het veelal om ordinaire geldklopperij gaat. Voor een goed doel, een loterij of een combinatie van die twee (Help deze homofiele, mishandelde weeskindertjes die met het aidsvirus besmet zijn….en win deze geweldige Tarzan waarmee u  urenlang veel plezier zult hebben en alle wereldleed vergeet!)

Wil je nog meer lezen van Ilse? Kijk dan hier

Spam in je mailbox

Ook bij de mail merk ik dat men de laatste tijd zo min mogelijk anoniem wil aanspreken. Steeds vaker verschijnt er dan ook mail in mijn postbus die start met:

Beste Mevrouw Annegarn, Mogen Wij U Op de Fort Sint Michielstraat In Blerick Blij Komen Maken Met ……(de hoofdprijs of iets dergelijks).

Ik heb altijd gedacht dat mensen niet gevoelig zijn voor een dergelijke aanpak, maar sinds deze week weet ik wel beter!

Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk onomstotelijk en significant bewezen dat mensen sneller op onzin reageren als deze persoonlijk aan hen gericht wordt.

Onderzoeker IA uit B. (that’s me) deed hier onlangs een onderzoek naar.

Ik zal het even toelichten.

Ik verstuurde mijn wekelijkse column iedere week naar ongeveer zestien streng geselecteerde ontvangers, die veelal zelf hadden aangegeven dat ze de columns wilden ontvangen. Gemiddeld kreeg ik ongeveer twee reacties op iedere column, wat neerkomt op 12,5 %.

Afgelopen week verstuurde ik, in het kader van mijn wetenschappelijk onderzoek, echter de column naar iedere geselecteerde afzonderlijk. En wat bleek? Ineens reageerden er wel acht personen, hetgeen neer komt op een respons van maar liefst 50%!

Een waterdun onderzoek? Onwetenschappelijk geflans? Echt niet, want tegenwoordig wordt er nog wel met kleinere onderzoekgroepen, en onbenulligere onderwerpen, over ‘betrouwbare resultaten’ gesproken.

Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik met mijn resultaat kan promoveren. Ik weet alleen nog niet precies in het kader waarvan, dus ik ga eerst wetenschappelijk onderzoeken op welke gebieden wetenschappers normaliter promoveren.

Als je hiervoor nog suggesties hebt dan houd ik me van harte aanbevolen. Schrijf in je mail even mijn volledige naam en adres, zodat ik hem niet als spam verwijder.

De eerste tien die op mijn column reageren, ontvangen een leuke attentie! Wie binnen 24 uur reageert, dingt bovendien mee naar de hoofdprijs……

1 gedachte over “Wetenschappelijk onderzoek, door Ilse Annegarn”

  1. Heel herkenbaar, zelf mail die aan meerdere collega’s gericht is kun je tegenwoordig beter stuk voor stuk versturen anders denken ze allemaal ‘een ander zal wel reageren’ of zo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven