Whitney Houston: dood maakt onsterfelijk

Whitney Houston is overleden. Ze werd gevonden in haar hotelkamer in het Beverly Hills hotel in Los Angeles en is door verdrinking om het leven gekomen. Naar verluid als gevolg van een combinatie van drank en medicijngebruik, waardoor ze in bad in slaap viel en is verdronken. Wat een eenzame dood, het geeft mij een heel triest gevoel.

Persoonlijk had ik niet veel met Whitney. Ik was geen fan van haar. Wel vond ik “The Bodyguard” uit 1992 met Kevin Costner een leuke film met een paar mooie nummers erin. Zingen kon ze, echt geweldig, wat een talent! Daar heb ik altijd veel bewondering voor gehad. Helaas was van haar stem na jaren drank en druggebruik niet veel meer over.

Ze was ook moeder van een dochter, Bobbi Kristina van bijna 19. Op deze leeftijd sta je wel op de drempel van de volwassenheid, maar je moet ook nog veel leren. En dan valt je moeder weg…. Ik weet natuurlijk niet hoe de verhouding van moeder en dochter was. Gezien het drank- en drugprobleem kan dat best eens moeilijk geweest zijn, maar wellicht waren ze ook heel close. Hoe dan ook ben je als jonge vrouw zomaar ineens je moeder kwijt en dat is een flinke klap.

Buiten dat ik graag zing (uitsluitend binnenshuis en vooral als ik alleen ben) was mijn grote overeenkomst met Whitney haar leeftijd. Ze is net als ik geboren in 1963. Ze was pas 48 toen ze stierf en dat is natuurlijk veel te jong. Op deze leeftijd had ze nog volop prachtig kunnen zingen of haar zegeningen kunnen tellen en gaan rentenieren. Of misschien had ze net als ik nog dromen en wensen die ze had willen verwezenlijken. We zullen het nooit weten, haar leven hield op….

Ze was tijdens haar leven al een muzikale legende. Nu na haar dood is het deze muziek die haar onsterfelijk zal maken. Dat is haar erfenis en dat heeft ze ook verdiend, vind ik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top