Wie is de Mol kinderfeestje organiseren? Dat doe je zo!

Een Wie is de Mol kinderfeestje organiseren is wél wat werk, maar met de juiste begeleiding kom je een heel eind. Ik neem jullie dan ook mee in mijn ideeën en plan om Wie is de Mol thuis spelen mogelijk te maken, voor een verjaardag, of gewoon zomaar met je vrienden.

Ook ons escape room kinderfeestje is een groot succes geweest doordat we de juiste keuzes gemaakt hebben hierin, dus het komt zeker goed.

Ik heb het geluk dat mijn kinderen vrij kort na elkaar jarig zijn en dat ik dus tweemaal in korte tijd een kinderfeestje mag regelen. Dit keer dus een Wie is de Mol kinderfeestje en de vorige keer de Escape Room voor thuis.

Voor de liefhebber doe ik uit de doeken hoe wij hier een succes van hebben gemaakt. Lees dit blog trouwens even als je nog wat andere ideeën voor een kinderfeestje zoekt!

En op deze website vind je ook andere leuke ideeën of hier toffe thema’s voor een kinderfeestje

Wie is de Mol kinderfeestje thuis spelen, hoe dan?

Als je Wie is de Mol niet kent, dan snap ik dat een Wie is de Mol kinderfeestje ook ver bij je vandaan staat. Toch is het wel degelijk de moeite waard om je hier even in te verdiepen, want het is echt gaaf.

Ik ken Wie is de Mol in ieder geval wel. Sterker nog … ik ben een groot fan. Zelfs toen Angela Groothuizen het nog presenteerde, zat ik al aan de buis gekluisterd.

Wie is de Mol, uitleg in het kort

Voor de mensen die onder een steen hebben geleefd: Wie is de Mol is het is een spelprogramma waarbij 10 kandidaten moeten samenwerken om geld te verdienen. Voor de pot!

Een van de deelnemers is de mol. Hij of zij saboteert het spel in het geniep. De mol wil zo min mogelijk geld in de pot. De kandidaten juist zoveel mogelijk.

Om beurten valt er, na het maken van dé test, een deelnemer af. Dit is degene die het minst van de mol af weet.

De winnaar is de persoon die de mol ontmaskerd en uiteraard krijgt de winnaar de pot met geld. En zo gaat het ook ongeveer met het Wie is de Mol kinderfeestje dat je thuis speelt.

wie is de mol kinderfeestje

Het oog wil ook Art, uh wat!

Het gekonkel, de sabotage en de complotjes maken het Mol spel tot een spannend geheel. Het spel speelt zich meestal af in verre landen met toffe steden, wat ook nog eens prachtige beelden oplevert.

En dat Art Rooijackers het presenteert, is ook een aangename bijkomstigheid! Kortom, ik wil geen aflevering missen. Inmiddels heb ik mijn kinderen aangestoken met het Mol-virus. Ze kijken iedere zaterdagavond trouw met me mee.

Dit was aanleiding genoeg voor mijn zoon om zijn kinderfeestje geheel in het thema Wie is de Mol te stellen. Dat misschien niet al zijn vriendjes het spel kennen, was voor hem geen bezwaar.

De kinderen zijn pas acht en negen jaar, maar een Wie is de Mol kinderfeestje leek hem een van de leukere kinderfeestjes. Ik vroeg me af of dat wel zou werken…

Wie is de Mol feestje thuis organiseren doe je zo

Nu had ik bij de website Locohippo.com het clockdown-escaperoomfeestje van mijn dochter dus al gevonden. Hier hebben ze ook een Wie is de Mol kinderfeestje draaiboek. De eigenaresse adviseerde me een jaartje te wachten maar zoonlief was onverbiddelijk.

Stiekem vond ik dit zelf ook wel een heel gaaf thema en ging overstag. Het draaiboek voor het Wie is de Mol kinderfeestje werd aangeschaft en ik kon aan de slag.

Dik Wie is de Mol kinderfeestje draaiboek voor een klein prijsje

Het draaiboek van het Wie is de Mol kinderfeestje is een dik boekwerk. Alles staat dan ook perfect uitgewerkt. Gelukkig!

Houvast heb ik echt wel nodig bij het organiseren van dit kinderfeestje. Er zijn vijf opdrachten tot in de puntjes beschreven.

De toegangscode voor een speciale app met de eindtest is ook inbegrepen. Er zitten uitnodigingen bij en vragenlijsten voor de genodigden. Handig, want zo kom je er achter of een kind de mol wil zijn of juist liever kandidaat. Ook geven de kinderen antwoorden op vragen die je dan weer in dé test kunt gebruiken.

Eerlijk is eerlijk. Je moet nog steeds zelf veel voorbereidingen treffen voor een kinderfeestje in het thema van Wie is de Mol, maar het zit zo leuk en goed in elkaar dat iedereen dit kan.

Naast het draaiboek bestaat de mogelijkheid om een feestpakket te bestellen. Je koopt dan per kind een pakket met daarin onder andere jokers, mol boekjes en kant en klare uitnodigingen.

Er zijn drie varianten met verschillende prijzen. Je bent dus niet verplicht om dit te bestellen, maar je kan alles ook zelf maken of ergens anders kopen.

Door de keuzevrijheid, kun je thuis met een klein budget een super leuk kinderfeestje organiseren. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Maar hoe gaat het dan, zo’n Wie is de Mol kinderfeestje? En is het leuk? Ik vertel je hoe wij het gedaan hebben. En wat we ervan van vonden.

wie is de mol kinderfeestje organiseren
Deze zou je kunnen bestellen bij de Hema

De test voorbereiden aan de hand van een vragenlijst bij uitnodiging

De spanning bouwt zich langzaam op. Dit begint al bij de uitnodigingen. Daar hadden we de vragenlijst bij gestopt.

Hierop wordt al aangegeven dat ze niemand mogen vertrouwen tijdens het spel. De kinderen die het niet kenden snapten niet precies wat ze te wachten stond, al vonden ze het wel super spannend.

En wij hadden alle antwoorden om de test voor te bereiden voor ons Wie is de Mol kinderfeestje om thuis te spelen. De ochtend voor het kinderfeestje viel er nog een brief in de bus van de kandidaten.

Kort van tevoren, want anders wordt de kans op versprekingen alleen maar groter. In deze brief staat vermeld dat ze een kandidaat zijn en worden er tips gegeven om het spel goed te spelen. Door hun ouders worden nog wat handige adviezen ingefluisterd. De meesten ouders zijn net als ik fan en reageerden erg enthousiast.

De mol kreeg een andere brief. De mol kreeg op voorhand alle opdrachten door en er werden handige molstreken gedeeld.

Mol boekjes en jokers tijdens het Wie is de Mol kinderfeestje

Onze huiskamer was omgetoverd tot een met zwart/groen/grijs versiert mol-walhalla. Er lagen echte jokers en mol boekjes klaar. Want zeg nu zelf. Het spel “Wie is de mol” kun je niet spelen zonder heus mol boekje.

Voor zwart, groen, grijze feestversiering kan je uitstekend hier terecht:

Een aantal van de in het draaiboek aangegeven opdrachten vond ik vrij moeilijk. Tenminste voor onze jonge gasten. Daarnaast zitten er spellen bij die buiten plaatsvinden. Gezien de weersvoorspellingen was dat ook niet handig: er werd nogal wat regen verwacht.

Om het spel aan te passen aan mijn eigen doelgroep en het weer, werd er een toch een beroep gedaan op mijn creativiteit.

Molstreken, geheime Mol opdrachten en een briljante mol

De eerste opdracht kwam niet uit het draaiboek. Bij de ouders van de genodigden had ik baby-foto’s opgevraagd.

De deelnemers moesten de juiste babyfoto aan de juiste kandidaat koppelen. Ze waren los en begonnen het Wie is de Mol kinderfeestje spel te snappen. Dat alleen al was heel leuk om te zien.

Alle kinderen speelden de opdrachten enthousiast mee. Er waren kinderen die expres gingen “mollen”, kinderen die zich op de achtergrond hielden en de kinderen die het spelletje slim speelden.

Zelfs tijdens het avondeten ging het spel gewoon door met geheime opdrachten. Hier vielen jokers en vrijstellingen te verdienen!

En dan onze mol. Deze was briljant! Echt, we hadden ons geen betere mol kunnen treffen. Handig was dat hij het spel ook kende.

wie is de mol kinderfeestje test

Dé enige echte Wie is de Mol test!

Na het eten kwam dé test. Dat was nog het gaafste van alles. Kijk, je kunt zelf best wat opdrachten verzinnen en vragen maken.

Maar een heuse test maken op de laptop of tablet maakt het feestje toch wel helemaal af. Inclusief rode en groene schermen.

De test kun je van te voren zelf vullen. Er staan standaard vragen in, maar deze zijn naar eigen wens te wijzigen of aan te vullen.

Onze kandidaten vonden het maar wat spannend. Er was slechts één kandidaat die de mol had ontmaskerd.

Uiteraard kreeg iedereen wat (drop) geld mee naar huis en de winnaar en de mol ontvingen echt geld voor in de pot

Je vindt dit toiletpapier met een geldprintje! hier

wie is de mol kinderfeestje geld

Het was een top Wie is de Mol feestje om thuis met de kinderen te spelen. Veel werk, dat wel. Zeker als je dit feestje en het escaperoomfeestje binnen drie dagen gepland hebt.

Maar alle voorbereidingen waren het dubbel en dwars waard. Ik kan weer een jaar nadenken over welk kinderfeestje het volgend jaar gaat worden.

Dus heb jij nog originele kinderfeestje ideeën, ik hoor ze graag!

Themakisten voor je Wie is de Mol feestje om thuis te spelen

Er zijn diverse partijen die een kant en klare themakist voor je hebben. We hebben hier al wat namen genoemd en een beetje rondzoeken op internet levert je ongetwijfeld nog meer hulp op.

Zo’n themakist zorgt ervoor dat je niet alles zelf hoeft te bedenken. Dat scheelt je al aardig wat tijd bij het organiseren van dit kinderfeestje en zo kan je nog meer geintjes uithalen bij Wie is de Mol.

Bron: Pinterest; met zo’n soort invulformulier maak je het makkelijker om ideeën over de Mol vast te leggen gedurende het kinderfeestje

Tips voor aanvullingen op je kinderfeestje en Mol opdrachten voor Wie is de Mol

Wil je het kinderfeestje helemaal zelf opzetten dan kan je met de Mol opdrachten ook nog aan de slag.

1. Babyfoto’s raden

Deze opdracht hebben we hierboven al kort uitgelicht maar nemen we nog even mee zodat je een totaal overzicht hebt van leuke Mol opdrachten voor je Wie is de Mol om thuis te spelen.

Zorg dat er van alle deelnemers aan het Wie is de Mol feestje een babyfoto aanwezig is. Er moet geraden worden van wie welke babyfoto is.

2. Molopdracht Molgeld zoeken

Laat de deelnemers verstopt Molgeld zoeken. Zorg ervoor dat je flink wat Molgeld verstopt op verschillende plekken. Speel je binnen? Dan verstop je Molgeld door het hele huis. Speel je buiten? Ga dan in het park aan de slag met al je Molgeld. In bijvoorbeeld 5 minuten tijd moet zoveel mogelijk Molgeld gevonden worden voor de pot.

In ons pakket hieronder kan je ook Molgeld vinden om uit te printen.

3. Kan je me bellen opdracht voor Wie is de Mol om thuis te spelen

De groep die Wie is de Mol thuis wil spelen kan deze opdracht makkelijk inzetten. Het gaat erom dat ze – op het einde van de opdracht- je telefoonnummer bij elkaar geraden hebben en je -voordat de tijd op is- hebben gebeld op dit nummer.

Hoe pak je de Wie is de Mol belopdracht aan?

In ons Mol pakket vind je naast het Molgeld, de Jokers, het invulformulier ook een paar raadsels die je kan gebruiken. Per raadsel kan je er zelf een aantal cijfers aan koppelen (een deel van je eigen telefoonnummer). Deze cijfers krijgen ze dan pas van je als ze het raadsel hebben opgelost.

Splits je mobiele nummer bijvoorbeeld op in 4 delen; 2 delen van 3 cijfers en 2 delen van 2 cijfers. Voor ieder deel maak je een aparte enveloppe waarin je de cijfercombinatie stopt. Deze enveloppe geef je de Mol deelnemers pas als ze het bijbehorende raadsel (of de vraag/puzzel) hebben opgelost.

Hebben ze de 4 enveloppen verdient, dan moeten ze nog in de juiste volgorde geplaatst worden. Laat je ze daar nog een andere opdracht voor doen? Of zet je bijvoorbeeld in het klein -of met onzichtbare inkt oid) een nummer op de enveloppe die je ze geeft. Als ze dan de nummers in de juiste volgorde zetten hebben ze je telefoonnummer en kunnen ze je bellen!

4. Vul een fles opdracht voor het Wie is de Mol kinderfeestje

Deze opdracht lijkt heel simpel, maar is moeilijker dan je denkt. Hij is wel vrij eenvoudig voor te bereiden. Voor deze Wis is de Mol opdracht heb je een lege frisdrankfles nodig van 1 liter of 1,5 liter.

Laat de Mol deelnemers de fles vullen met een theelepel binnen een bepaalde tijd (zelf even uitproberen hoe lang je er ongeveer voor nodig hebt). Lukt het binnen de tijd, dan hebben de deelnemers Molgeld voor de pot gewonnen.

Nog meer inspiratie en tips voor een Wie is de Mol feestje voor kinderen

Hieronder vind je nog wat leuke ideeën voor als je zelf een kinderfeestje wilt organiseren met het Wie is de Mol thema. Ideeën met betrekking tot de aankleding in de tuin bijvoorbeeld.

Bron: Pinterest

Bron: Pinterest

Tuinaankleding voor je kinderfeestje

Hoe meer je je inleeft in het thema, des te leuker het wordt. Houdt je bij de juiste tinten en geef iedereen de Wie is de Mol vibe mee door de aankleding en het lekkers wat je op tafel zet.

Bron: Deze Wie is de Mol kit vonden we op Pinterest

Bron: Deze thema kit komt bij Eerstehulpbijfeestjes vandaan

9 gedachten over “Wie is de Mol kinderfeestje organiseren? Dat doe je zo!”

 1. Ook een themakist gehuurd voor wie is De Mol. Waren vier spelronde’s met jachtspel, symbolenspel en meer. Zaten notitieboekjes bij, walkie talkies en laserguns. Kinderen hebben zich kostelijk vermaakt. Ze waren echt gespannen zeker ook bij de test. Kinderen waren tussen de 8 en 10 jaar oud.

 2. Hoi, wat had jij besteld bij locohippo, alleen het draaiboek of ook het feestpakket met vrijstellingskaartjes ed.?
  En de opdrachten die de kinderen moeten doen staan die in het draaiboek of moet je die zelf verzinnen? Ik hoor het graag van je.

 3. Avatar foto
  Meike Noeverman

  hallo,
  ik wil ook graag m’n feestje houden samen met 2 andere meiden. het leek ons leuk om wie is de mol te gaan spelen. op deze site wordt het echt super enthousiast aangeraden. alleen 1 vraag: waar heb je dit allemaal vandaan? heb je het allemaal zelf gemaakt of heb je het van een site?
  ik hoor er graag meer over!
  groeten Meike

  1. Hoi Meike, dit is echt super leuk. Het draaiboek heb ik van locohippo. Zij hebben betaalbare draaiboeken en leuke toebehoren!
   Ik wens je veel plezier! Laat ons gerust even weten hoe het is geweest, mocht je voor dit thema gaan! Dat vinden wij altijd leuk om te horen!

  1. Hoi Angelina,
   Er vallen geen kinderen af. Ze vullen pas aan het einde van het feestje een vragenlijst in. Degene die dat als beste doet, is de winnaar. Iedereen doet dus het hele feestje mee!

 4. We hebben een themakist gehuurd, dat was een groot succes. Er zitten allerlei spullen in voor diverse speelronde’s zoals laserguns, molgeld, vlaggen, notitieboekjes, etc. Ook hebben zij een WIDM test met rode en groen scherm. Aanrader!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven