Wie is de Mol kinderfeestje organiseren? Dat doe je zo!

Een Wie is de Mol kinderfeestje organiseren is wél wat werk, maar met de juiste begeleiding kom je een heel eind.

En die begeleiding die weten we inmiddels te vinden, want ook met ons escape room kinderfeestje hebben we hier gebruik van gemaakt.

Ik heb echter het geluk dat mijn kinderen vrij kort na elkaar jarig zijn en dat ik dus tweemaal in korte tijd een kinderfeestje mag regelen. Dit keer dus een Wie is de Mol kinderfeestje.

En voor de liefhebber doe ik uit de doeken hoe wij hier een succes van hebben gemaakt. Lees dit blog trouwens even als je nog wat andere ideeën voor een kinderfeestje zoekt!

En op deze website vind je ook andere leuke ideeën of hier toffe thema’s voor een kinderfeestje

Wie is de Mol kinderfeestje, hoe dan?

Als je Wie is de Mol niet kent, dan snap ik dat een Wie is de Mol kinderfeestje ook ver bij je vandaan staat.

Toch is het wel degelijk de moeite waard om je hier even in te verdiepen, want het is echt gaaf. Ik ken Wie is de Mol in ieder geval wel.

Sterker nog … ik ben een groot fan. Zelfs toen Angela Groothuizen het nog presenteerde, zat ik al aan de buis gekluisterd.

Voor de mensen die onder een steen hebben geleefd: Het is een spelprogramma waarbij 10 kandidaten moeten samenwerken om geld te verdienen. Voor de pot!

Een van de deelnemers is de mol. Hij of zij saboteert het spel in het geniep. De mol wil zo min mogelijk geld in de pot. De kandidaten juist zoveel mogelijk.

Om beurten valt er, na het maken van dé test, een deelnemer af. Dit is degene die het minst van de mol af weet.

De winnaar is de persoon die de mol ontmaskerd en uiteraard krijgt de winnaar de pot met geld. En zo gaat het ook ongeveer met het Wie is de Mol kinderfeestje.

wie is de mol kinderfeestje

Het oog wil ook Art, uh wat!

Het gekonkel, sabotage en de complotjes maken het een spannend geheel. Het spel speelt zich meestal af in verre landen met toffe steden, wat ook nog eens prachtige beelden oplevert.

En dat Art Rooijackers het presenteert, is ook een aangename bijkomstigheid!

Kortom, ik wil geen aflevering missen. Inmiddels heb ik mijn kinderen aangestoken met het Mol-virus. Ze kijken iedere zaterdagavond trouw met me mee.

Dit was aanleiding genoeg voor mijn zoon om zijn kinderfeestje geheel in het thema Wie is de Mol te stellen.

Dat misschien niet al zijn vriendjes het spel kennen, was voor hem geen bezwaar.

De kinderen zijn pas acht en negen jaar, maar een Wie is de Mol kinderfeestje leek hem een van de leukere kinderfeestjes. Ik vroeg me af of dat wel zou werken…

Wie is de Mol kinderfeestje organiseren doe je zo

Nu had ik bij de website Locohippo.com het clockdown-escaperoomfeestje van mijn dochter dus al gevonden.

Hier hadden ze ook een Wie is de Mol kinderfeestje draaiboek. De eigenaresse adviseerde me een jaartje te wachten maar zoonlief was onverbiddelijk.

Stiekem vond ik dit zelf ook wel een heel gaaf thema en ging overstag. Het draaiboek voor het Wie is de Mol kinderfeestje werd aangeschaft en ik kon aan de slag.

Dik Wie is de Mol kinderfeestje draaiboek voor een klein prijsje

Het draaiboek van het Wie is de Mol kinderfeestje is een dik boekwerk. Alles staat dan ook perfect uitgewerkt. Gelukkig!

Houvast heb ik echt wel nodig bij het organiseren van dit kinderfeestje. Er zijn vijf opdrachten tot in de puntjes beschreven.

De toegangscode voor een speciale app met de eindtest is ook inbegrepen. Er zitten uitnodigingen bij en vragenlijsten voor de genodigden.

Handig, want zo kom je er achter of een kind de mol wil zijn of juist liever kandidaat. Ook geven de kinderen antwoorden op vragen die je dan weer in dé test kunt gebruiken.

Er heeft al iemand voor mij nagedacht en dat is fijn.

Eerlijk is eerlijk. Je moet zelf veel voorbereidingen treffen voor een kinderfeestje in het thema van Wie is de Mol, maar het zit zo leuk en goed in elkaar dat iedereen dit kan.

Naast het draaiboek bestaat de mogelijkheid om een feestpakket te bestellen. Je koopt dan per kind een pakket met daarin onder andere jokers, mol boekjes en kant en klare uitnodigingen.

Er zijn drie varianten met verschillende prijzen. Je bent dus niet verplicht om dit te bestellen, maar je kan alles ook zelf maken of ergens anders kopen.

Door de keuzevrijheid, kun je thuis met een klein budget een super leuk kinderfeestje organiseren. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Maar hoe gaat het dan, zo’n Wie is de Mol kinderfeestje? En is het leuk? Ik vertel je hoe wij het gedaan hebben. En wat we ervan van vonden.

wie is de mol kinderfeestje organiseren
Deze zou je kunnen bestellen bij de Hema

De test voorbereiden aan de hand van een vragenlijst bij uitnodiging

De spanning bouwt zich langzaam op. Dit begint al bij de uitnodigingen. Daar hadden we de vragenlijst bij gestopt.

Hierop wordt al aangegeven dat ze niemand mogen vertrouwen tijdens het spel. De kinderen die het niet kenden snapten niet precies wat ze te wachten stond, al vonden ze het wel super spannend.

En wij hadden alle antwoorden om de test voor te bereiden voor ons Wie is de Mol kinderfeestje.

De ochtend voor het kinderfeestje viel er nog een brief in de bus van de kandidaten.

Kort van tevoren, want anders wordt de kans op versprekingen alleen maar groter. In deze brief staat vermeld dat ze een kandidaat zijn en worden er tips gegeven om het spel goed te spelen.

Door hun ouders worden nog wat handige adviezen ingefluisterd. De meesten ouders zijn net als ik fan en reageerden erg enthousiast.

De mol kreeg een andere brief. De mol kreeg op voorhand alle opdrachten door en er werden handige molstreken gedeeld.

Mol boekjes en jokers tijdens het Wie is de Mol kinderfeestje

Onze huiskamer was omgetoverd tot een met zwart/groen/grijs versiert mol-walhalla. Er lagen echte jokers en mol boekjes klaar. Want zeg nu zelf. Het spel “Wie is de mol” kun je niet spelen zonder heus mol boekje.

Voor zwart, groen, grijze feestversiering kan je uitstekend hier terecht:

Een aantal van de in het draaiboek aangegeven opdrachten vond ik vrij moeilijk. Tenminste voor onze jonge gasten.

Ook zitten er spellen bij die buiten plaatsvinden. Gezien de weersvoorspellingen was dat ook niet handig: er werd nogal wat regen verwacht.

Om het spel aan te passen aan mijn eigen doelgroep en het weer, werd er een toch een beroep gedaan op mijn creativiteit. Als dat maar goed gaat!

Molstreken, geheime opdrachten en een briljante mol

De eerste opdracht kwam niet uit het draaiboek. Bij de ouders van de genodigden had ik baby-foto’s opgevraagd.

De deelnemers moesten de juiste babyfoto aan de juiste kandidaat koppelen. Ze waren los en begonnen het Wie is de Mol kinderfeestje spel te snappen. Dat alleen al was heel leuk om te zien.

Alle kinderen speelden de opdrachten enthousiast mee. Er waren kinderen die expres gingen “mollen”, kinderen die zich op de achtergrond hielden en de kinderen die het spelletje slim speelden.

Zelfs tijdens het avondeten ging het spel gewoon door met geheime opdrachten. Hier vielen jokers en vrijstellingen te verdienen!

En dan onze mol. Deze was briljant! Echt, we hadden ons geen betere mol kunnen treffen. Handig was dat hij het spel ook kende.

wie is de mol kinderfeestje test

Dé enige echte Wie is de Mol test!

Na het eten kwam dé test. Dat was nog het gaafste van alles. Kijk, je kunt zelf best wat opdrachten verzinnen en vragen maken.

Maar een heuse test maken op de laptop of tablet maakt het feestje toch wel helemaal af. Inclusief rode en groene schermen.

De test kun je van te voren zelf vullen. Er staan standaard vragen in, maar deze zijn naar eigen wens te wijzigen of aan te vullen.

Onze kandidaten vonden het maar wat spannend. Er was slechts één kandidaat die de mol had ontmaskerd.

Uiteraard kreeg iedereen wat (drop) geld mee naar huis en de winnaar en de mol ontvingen echt geld voor in de pot

Je vindt dit toiletpapier met een geldprintje! hier

wie is de mol kinderfeestje geld

Het was een top Wie is de Mol feestje voor onze kinderen. Veel werk, dat wel. Zeker als je dit feestje en het escaperoomfeestje binnen drie dagen gepland hebt.

Maar alle voorbereidingen waren het dubbel en dwars waard. Ik kan weer een jaar nadenken over welk kinderfeestje het volgend jaar gaat worden.

Dus heb jij nog originele kinderfeestje ideeën, ik hoor ze graag!

Update augustus 2020:

Nog meer inspiratie en tips voor een Wie is de Mol feestje voor kinderen

Hieronder vind je nog wat leuke ideeën voor als je zelf een kinderfeestje wilt organiseren met het Wie is de Mol thema. Ideeën met betrekking tot de aankleding in de tuin bijvoorbeeld.

Bron: Pinterest

Bron: Pinterest

Tuinaankleding voor je kinderfeestje

Hoe meer je je inleeft in het thema, des te leuker het wordt. Houdt je bij de juiste tinten en geef iedereen de Wie is de Mol vibe mee door de aankleding en het lekkers wat je op tafel zet.

Bron: Deze Wie is de Mol kit vonden we op Pinterest

Bron: Deze thema kit komt bij Eerstehulpbijfeestjes vandaan

Themakisten voor je Wie is de Mol feestje

Er zijn diverse partijen die een kant en klare themakist voor je hebben. We hebben hier al wat namen genoemd en een beetje rondzoeken op internet levert je ongetwijfeld nog meer hulp op.

Zo’n themakist zorgt ervoor dat je niet alles zelf hoeft te bedenken. Dat scheelt je al aardig wat tijd bij het organiseren van dit kinderfeestje en zo kan je nog meer geintjes uithalen bij Wie is de Mol.

Bron: Pinterest; met zo’n soort invulformulier maak je het makkelijker om ideeën over de Mol vast te leggen gedurende het kinderfeestje

Tips voor aanvullingen op je kinderfeestje en opdrachten voor Wie is de Mol

Wil je het kinderfeestje helemaal zelf opzetten dan kan je bijvoorbeeld op de website van Feestideevoorjou wat opdrachten vinden die je kan gebruiken voor Wie is de Mol.

Wij maken in sommige blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij op dat moment een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Jij zorgt er mede voor dat we MamsatWork kunnen blijven voortzetten. Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp en zullen nooit iets vermelden waar we niet achter staan.

Over de auteur

9 gedachten over “Wie is de Mol kinderfeestje organiseren? Dat doe je zo!”

 1. Ook een themakist gehuurd voor wie is De Mol. Waren vier spelronde’s met jachtspel, symbolenspel en meer. Zaten notitieboekjes bij, walkie talkies en laserguns. Kinderen hebben zich kostelijk vermaakt. Ze waren echt gespannen zeker ook bij de test. Kinderen waren tussen de 8 en 10 jaar oud.

 2. Hoi, wat had jij besteld bij locohippo, alleen het draaiboek of ook het feestpakket met vrijstellingskaartjes ed.?
  En de opdrachten die de kinderen moeten doen staan die in het draaiboek of moet je die zelf verzinnen? Ik hoor het graag van je.

 3. Avatar foto
  Meike Noeverman

  hallo,
  ik wil ook graag m’n feestje houden samen met 2 andere meiden. het leek ons leuk om wie is de mol te gaan spelen. op deze site wordt het echt super enthousiast aangeraden. alleen 1 vraag: waar heb je dit allemaal vandaan? heb je het allemaal zelf gemaakt of heb je het van een site?
  ik hoor er graag meer over!
  groeten Meike

  1. Hoi Meike, dit is echt super leuk. Het draaiboek heb ik van locohippo. Zij hebben betaalbare draaiboeken en leuke toebehoren!
   Ik wens je veel plezier! Laat ons gerust even weten hoe het is geweest, mocht je voor dit thema gaan! Dat vinden wij altijd leuk om te horen!

  1. Hoi Angelina,
   Er vallen geen kinderen af. Ze vullen pas aan het einde van het feestje een vragenlijst in. Degene die dat als beste doet, is de winnaar. Iedereen doet dus het hele feestje mee!

 4. We hebben een themakist gehuurd, dat was een groot succes. Er zitten allerlei spullen in voor diverse speelronde’s zoals laserguns, molgeld, vlaggen, notitieboekjes, etc. Ook hebben zij een WIDM test met rode en groen scherm. Aanrader!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven