Mam, is er wifi op vakantie? Anders ga ik niet mee hoor!

‘What? Is er geen wifi op vakantie? Dan ga ik niet mee hoor!’… Joyce hoort het haar zoon zo zeggen. Vroeger waren er bij het uitkiezen van de accommodatie voor de zomervakantie 3 dingen belangrijk: waar ligt de accommodatie, wat host het en kunnen de kids zich er een beetje vermaken? Nu is er slechts nog één ding écht van belang. Tenminste, als ik de onderzoeken moet geloven. En wel: is er wifi? Op plaats 2 en 3: is de wifi gratis, en is er niet de helft van de tijd storing? De een heeft er misschien meer ‘last’ van dan de ander.

En eerlijk is eerlijk, ik snap de uitkomst van dat onderzoek wel. Ik zou het namelijk ook niet tof vinden. En van Joyce weet ik dat ze gewoon niet gaat, als er geen wifi op vakantie is 😉 . Hoe belangrijk vind jij het dat je op vakantie nog steeds online kan zijn? Hou jij daar met het boeken al rekening mee? Dan sta je niet alleen: een kwart van de Nederlanders heeft liever wifi op vakantie dan een zwembad. Daar schrik ik dan weer een beetje van!

wifi op vakantie

Wifi op vakantie, onmisbaar!

Als je voor het werk online moet zijn, is het al vrij logisch dat je rekening houdt met wifi op je vakantieadres. Of laat jij uit zelfbescherming juist je tablet thuis? Overigens zijn er vast ook mensen die niet eens op hun bestemming aan zouden komen zonder internet. Kan jij nog een ouderwetse kaart lezen of ben je letterlijk en figuurlijk verloren zonder je GPS systeem?

Lees ook: de leukste vakantieparken in Nederland (mèt wifi) 

En na aankomst, is een internetverbinding dan nog net zo belangrijk voor je? Dan ben je niet de enige. Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 7 op de 10 Nederlanders wifi op het vakantieadres een must vindt. Eén op de vijf mensen ervaart zelfs ernstige vakantiestress bij het ontbreken van wifi.

Niet online zijn voelt kaal

Tien jaar geleden konden we het ons nog nauwelijks voorstellen, maar tegenwoordig is bijna iedereen altijd online. En dus: bereikbaar. Dan kan je je een beetje ‘kaal’ voelen als je op vakantie gaat en geen wifi hebt. Of vind jij dat nou juist de ultieme manier van rustig vakantie vieren? Wij zijn heel erg benieuwd: zijn Nederlanders echt zo afhankelijk van het wifi-signaal? Aangezien we zelf bloggers zijn, zijn we misschien niet heel representatief. Yes, we love wifi! Ellen schreef al eens over haar pogingen om hun Franse vakantiehuis eindelijk eens van wifi te voorzien. En zelf heb ik ook graag wifi op vakantie; toch zou ik het persoonlijk nooit boven een zwembad verkiezen. Vakantie blijft vakantie, is mijn mening.

En hoe zit het met jou? Is een goede internetverbinding voor jullie ook zo belangrijk op vakantie, of heb je het zwembad net als ik nog wel als eerste prioriteit staan? Voor de een is het een echte must, wifi op vakantie, de ander kan het gestolen worden.

Van Joyce weten we dus inmiddels… die kan niet zonder, maar voor een blogger en zelfstandig ondernemer is dat misschien niet zo vreemd, haar man is dan ook al druk op zoek naar passende oplossingen.

Binnen Europa voor hetzelfde geld online

Gelukkig is er tegenwoordig geen verschil meer in Europa met je bundel. Joehoe. Heb je een mooi maandelijks internet abonnement waarmee je ook zonder wifi toch op internet kan… dan is dit vanaf deze maand ook binnen Europa tegen dezelfde tarieven beschikbaar.

Voor de telefoon is het probleem dus al opgelost, nu nog een goede wifi verbinding voor de laptop, zodat er ook zo nu en dan gewerkt kan worden. Mocht er geen wifi zijn, dan kan je trouwens ook gebruik maken van Mifi, de mobiele wifi. Uiteraard zijn hier wel kosten aan verbonden maar zo heb je toch nog wifi op vakantie.

Mam, is er wel wifi op vakantie?

Wij grote mensen kunnen er misschien wat van, maar ook steeds meer kinderen willen wifi op vakantie. Neem jij de tablet mee om zelf ook af en toe uit te kunnen slapen, of laat je die nou juist expres thuis? En als hij wel wordt ingepakt, heb je dan nog speciale vakantieregels rondom het gebruik ervan?

Lees ook: kinderen en gsm; vanaf welke leeftijd?

Ik ben benieuwd hoe belangrijk wifi op vakantie is voor jullie hele gezin. Laat je het ons even weten?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven