Wii het weet…..! door Ingrid de Bruijn

Mam ,wat gaan we in de herfstvakantie doen? Ik ben niet zo van het plannen van vakanties. Om eerlijk te zijn, ben ik meer een last minute type en dan bedoel ik ook met recht last minute, wat doorgaans neerkomt op een dag of twee van tevoren. Max! Ook met het pakken van de koffers wacht ik tot het allerlaatste moment. Gewoon omdat ik uit ervaring weet dat eerder pakken totaal geen zin heeft. Wat ik erin stop, halen mijn bloedjes er met het grootste gemak weer uit.

Maar nu: de herfstvakantie, geen idee. Niks geboekt en niks gepland. Dan maar eens even wat googelen.

Een deel van mijn koters wil wel wat doen in de vakantie. Immers de “hele” klas gaat weg en wij doen sowieso als enige nooit iets leuks tijdens de vakanties. Daarom vinden ze dat we volgende week maar iets moeten gaan doen. Reden waarom moeder vandaag achter de computer kruipt, om te kijken wat er mogelijk is en wat binnen de (financiële) mogelijkheden ligt.

Een week een huisje huren in eigen land komt al snel op zo’n slordige 800 euro want er moet uiteraard wel een of ander subtropisch zwemparadijs bij zitten, dan heb je nog niks gegeten of gedronken. Hoewel, dit laten we buiten beschouwing, dat moet je immers thuis ook.

Als je een dagje naar een pretpark gaat, zonder korting met vervoer, parkeerplaats en diverse versnaperingen, voor zes personen moet je toch al snel aan een euro of 200. Dan doen we nog niet eens heel gek. Maar wat is één dagje weg, toch ook niks! Daarom ook nog maar even gekeken wat een middagje bowlen kost, met wat bitterballen, een drankje en op de terugweg ongetwijfeld een bezoekje aan de McD. Immers daar rijden we langs en, tja, dan weet je het wel. Ben bang dat ik die middag ook zeker 100 euro kwijt ben, ik heb een groot gezin en dat zal ik weten ook.

Uiteraard plan ik altijd wel een bezoekje naar mijn ouders in. Aangezien deze niet op loopafstand wonen en onze weekenden vrij volgepland zijn met sporten en diverse andere activiteiten, probeer ik tijdens de vakanties toch wel enige ruimte hiervoor vrij te maken. Bovendien is het altijd erg gezellig en fijn om even bij te kleppen. Enige vervelende is dat alleen de twee jongsten dan mee willen. Die anderen hebben tijdens de vakantie heel andere plannen. Die willen stappen en uitslapen. Iets wat ze anders helemaal nooit doen.

Aangezien we deze zomer onze achtertuin hebben opgeknapt is het budget helaas niet al te groot, zeg maar gewoon op. Misschien is het dan toch een goed idee om een spelcomputer aan te schaffen. Zijn we voor een euro of 200 klaar. Kunnen ze zich de hele week vermaken met bowlen, voetballen, boksen, zwemmen, tennissen en golfen. Besparen wij toch snel een euro of 800. Dan kunnen we toch al snel spreken van een typische win-win situatie. Als ze me maar wel een keer laten winnen.

De keuze wat betreft spelcomputers is enorm. Rest alleen nog de vraag. Welke gaat het worden?

WII het weet mag het zeggen!

2 gedachten over “Wii het weet…..! door Ingrid de Bruijn”

  1. Wij riepen deze zomer al dat we voor een dagje Efteling meer kwijt zijn dan voor een PS3 met een heleboel spellen. De PS3 staat hier dan ook al en de Wii ook, maar dat is meer om papa en mama te vermaken, de DS is er vooral voor de kinderen en met af en toe een nieuw spel ben je inderdaad goedkoper uit dan op vakantie gaan. 2e hands spellen zijn net zo goed en nog goedkoper dan nieuwe. de jongste maakt het allemaal toch niet uit.

    Deze zomer hebben wij een woningruil gedaan, om dat het geld hier ook wel op is en we geen honderden euro’s uit kunnen geven aan een dagje uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven