Wijn als cadeau: flessenpost, maar dan net even anders

Met goede vrienden een glas wijn drinken, dat is een van de fijnste dingen die er is. Zó fijn, dat het meestal niet bij één glas blijft. Samen lachen, samen huilen, en samen aan de wijn. Dat levert toch heerlijke vriendenavonden op? Houden jij en je besties ook wel van een wijntje? Dan is wijn misschien wel het beste cadeau dat je hen kan geven… Met een beetje geluk word je nog uitgenodigd om hem mee op te drinken ook! En het levert vaak de mooiste herinneringen op. Dus geef je, als je er een béétje denkwerk in steekt, niet alleen een fles wijn cadeau. Je geeft eigenlijk een gebottelde herinnering!

Wijn als cadeau; vloeibare flessenpost

Herinner je je die heerlijke avond in Toscane nog? Met je vrienden een week op vakantie? Of dat ontzettend lekkere wijntje tijdens jullie kampeervakantie in Frankrijk? Soms is een glas wijn zoveel meer dan alleen een glas wijn! Het staat voor een gezellige en onvergetelijke avond. Die smaak zullen jullie vast nooit meer vergeten. Op zoek naar een cadeau voor je lief, of een van je vrienden? Geef ze die bijzondere fles wijn als cadeau, en ze krijgen niet alleen een goedgevulde fles, maar ook een mooie herinnering! Daarnaast is het ook nog eens leuk om je wijnpaal te vullen!

Om je een voorbeeld te geven van wijn als cadeau en herinneringen

Afgelopen week waren wij met vrienden op wintersport. Lekker skiën samen maar vooral ook alle avonden tijd voor elkaar. Spelletjes doen, uit eten, een lekker schnapsje drinken, maar vooral ook een lekker wijntje. Op één van die avonden gingen we een hapje eten en dronken we daarbij gezamenlijk een fles Viognier in het restaurant. We hebben enorm veel plezier gehad, en thuis aangekomen bedacht ik me -als rasechte Chardonnay drinker- dat ik terug in Nederland ook eens Viognier ging proberen.

De avond na thuiskomst hebben we onze vrienden uitgenodigd om nog even gezellig na te tafelen met mijn beroemde zelfgemaakte courgette soep. Een aanbod wat niet afgeslagen werd, want wie vindt het nu niet lekker om ergens anders een hapje te eten. Bij binnenkomst ontving ik een fles Viognier cadeau van onze vrienden. En daarmee hadden we gelijk een bevestiging van die mooie herinnering te pakken. Uiteraard hebben we die fles wijn gezamenlijk bij de soep ‘soldaat’ gemaakt. Heerlijk én gezellig! Ben je niet in de gelegenheid om zelf die wijn mee te nemen, maar wil je toch graag een cadeautje geven, dan kan je natuurlijk ook altijd wijn als cadeau bezorgen. Het gaat tenslotte om de gedachte, nietwaar?

Maak er een speciaal cadeautje van door er even over na te denken met deze tips

Of je nu met liefde terugdenkt aan die heerlijke bourgogne op een Frans terras, of aan de Chardonnay die jullie tijdens een avondje met vrienden hebben gedronken… Er is vast een wijn die voor jou een ´speciale bijsmaak´ heeft. Eentje die smaakt naar vakantie, of een romantische avond met zijn tweetjes… Wie zegt dat een fles wijn cadeau doen saai is, of een cliché? Als je er een beetje denkwerk in steekt kan het juist een heel persoonlijk cadeau zijn.

  1. Ga voor een fles wijn waarvan je weet dat de smaak past bij diegene die hem als cadeau krijgt
  2. Verdiep je in het type wijn zodat je er -als je hem cadeau geeft- ook even een klein verhaaltje bij kan vertellen
  3. Vergeet vooral niet bij het geven van de wijn ook te vertellen waar deze je aan herinnert: een ‘weet je nog’ momentje!
  4. Een bijpassend kaasje erbij is helemaal leuk, want wijn en kaas gaan prima samen.
  5. Wil je echt uitpakken? Kijk dan eens voor accessoires bij de wijn, ook leuk om er bijvoorbeeld een decanteerset of een handige wijnpomp bij cadeau te geven.

Maak je wijn cadeau helemaal persoonlijk door er een lief persoonlijk kaartje bij te doen. Misschien met die leuke anekdote over die ene vakantie, of die middag op het terras, die ervoor heeft gezorgd dat deze wijn jullie voor altijd bij zal blijven? En dan is dat vloeibare geschenk opeens allesbehalve een cliché! Wij zouden zeggen: proost, op de liefde!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven