Wijn drinken doe je zo: neem er maar eens wat aardbeien bij

Op vrijdagmiddag kan ik er zó van genieten… En laten we wel wezen: op veel andere dagen ook 😉 . Een wijntje drinken. En ik ben niet de enige. De gemiddelde Nederlander schijnt zo’n 20 liter per jaar weg te werken. Dat doen jullie netjes 😉 . Maar we kunnen er wel lollig over doen. Erg gezond is al dat wijn drinken natuurlijk niet. En als je een béétje uitschiet is je lijf ook niet te beroerd om je dat duidelijk te maken. Of eigenlijk wel beroerd natuurlijk. Maar, goed nieuws voor al ons wijndrinkers. Eindelijk is er een oplossing voor de schadelijke gevolgen van het drinken van een wijntje(s). En de oplossing is wel heel simpel…

Lees ook: Infused water met fruit is reuze hip, maar wat stelt het nou voor?

Een anti-alcohol oppepper?

Wijn drinken geven we liever niet zomaar op. Als je zwanger bent is het al zwaar genoeg 😉 . Toch wat doen aan die giftige alcohol die je je lichaam inspoelt? Da’s heel simpel. Eet eens wat meer aardbeiden!

Ja jullie horen het goed, eet aardbeien. Als je per dag 40 mg aardbeien zou eten en dan ook nog eens 10 dagen voordat je je wijntje gaat drinken beschermen ze je tegen de negatieve effecten van alcohol. Op naar de groenteboer dus 😉 .

Wijn drinken? Aardbeitje erbij

Aarbeien zijn goed voor de maag dankzij de antioxidanten in het heerlijke rode fruit. Verder activeren ze ook nog de verdedigende anitoxidanten en enzymen in je lichaam. Bovendien kunnen ze het ontstaan van een maagzweer afremmen. En heel eerlijk: wat meer aardbeien eten lijkt me niet bepaald een straf, of wel soms? Ook als je geen drinker bent is het geen verkeerd idee om wat vaker aardbeien of ander rood fruit te eten.

Het beste is waarschijnlijk om elke dag wat aardbeien te eten dan zit je altijd safe. Ze zijn tegenwoordig gewoon het hele jaar door te verkrijgen… Al is het ook weer niet het goedkoopste fruit 😉 . Misschien kunnen de kids wat aardbeienplanten in de tuin opkweken? Is nog leuk en leerzaam ook… En mama kan weer onbezorgd een wijntje pakken 😉 . Nu nog een uitvinding voor de kater achteraf en we kunnen helemaal los gaan!

Psst… de antikater pil?

Misschien wist je het nog niet… Maar er ís al een uitvinding tegen de kater op de markt. Groot nieuws! Een heuse antikaterpil. De vraag is natuurlijk: is dat echt een oplossing? Of vergroot die het probleem alleen? Want hoe erg mijn hekel aan die pestkaters ook is… Ze zijn wel een waarschuwing voor mijn (niet al te jonge) lichaam. Dat een glaasje minder soms gewoon het állerbeste idee is. Pak ik gewoon nog een aardbeitje 😉 . Denk eraan dames, wijn drinken doen we -meestal- met mate!

Lees ook: De lekkerste 5 mocktail recepten; gegarandeerd geen kater

1 gedachte over “Wijn drinken doe je zo: neem er maar eens wat aardbeien bij”

 1. Leuk artiekel!
  Ben benieuwd of het werkt! Testen dus 😉
  Nu inderdaad alleen nog iets om de kater achteraf mee te bestrijden… Ik weet wel dat als je ervoor zorgt dat je in ieder geval goede kwaliteitswijnen drinkt, zit minder sulfiet(krijg je hoofdpijn van)in, dat je dan minder last hebt van een kater de volgende dag.
  Ik verkoop zelf wijnen die laag zijn in het sulfiet gehalte en heb ook heerlijke rosés waarvan in sommige ook een hintje aarbei zit… Twee vliegen in 1 klap 😉
  Misschien leuk om die eens te proberen!

  Groetjes,

  Romain
  Summer & Grapes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven