Wijnpaal van hout als meubelstuk in je huis? Ik zeg: doen!

Diegene die mij al wat langer volgen weten dat ik wel van een wijntje hou. Daarnaast ben ik ook nogal van de interieurstyling, dus een wijnpaal van hout passend bij ons interieur lag dan ook voor de hand.

En ook al probeer ik tegenwoordig doordeweeks de wijn te laten staan, ik geniet er in het weekend niet minder om. Sterker nog, ik denk dat ik alleen nog maar meer van de wijn geniet tegenwoordig. Maar met ‘al die’ wijnen in huis liet het opbergen ervan nog wel wat te wensen over.

Tot nu! Want tegenwoordig hebben wij een heuse wijnpaal in huis waar onze wijnen in pronken. Ik laat je graag zien hoe dit eruit ziet en vertel waarom wij de keuze voor een wijnpaal hebben gemaakt in plaats van een andere oplossing.

wijnpaal om wijnflessen in te hangen

Een wijnpaal als design meubel in huis

Gedurende onze verbouwingen kom ik -naast dat ik nog steeds van mijn wijntjes geniet- ook steeds dichter bij oplossingen die blijvend zijn. Producten die ons interieur verfraaien. Of producten die problemen aanpakken en orde in de chaos scheppen.

En deze wijnpaal is een van die oplossingen. Sterker nog, het is een oplossing die beide kanten belicht. Ten eerste heeft de wijnpaal een prachtig design waardoor het echt een eye-cather is en een aanvulling op ons interieur.

Daarnaast biedt de wijnpaal op een eenvoudige manier de oplossing voor mijn flessenprobleem. Het is de meest trendy oplossing voor het opbergen van je flessen wijn die ook nog eens relatief weinig plek in beslag neemt.

Ik had de wijnpaal al eens eerder voorbij zien komen (op social media denk ik), maar tot nu toe waren we nog niet in staat om de wijnpaal een mooi plekje te geven. Nu, na de verbouwing van de keuken en de woonkamer, is dat wel gelukt.

Eindelijk hebben we een plek waar die wijnpaal goed tot zijn recht komt en ook uitstekend past.

wijnpaal van hout om wijnflessen in op te hangen

Alhoewel ik moet toegeven dat ik bij sommigen de wijnpaal nog mooier vind staan dan bij ons. Kijk maar eens op de website van Wijnpaal of de Instagram pagina naar al die mooie plaatjes! Om van te smullen. Hieronder een kleine teaser.

wijnpaal in houtlook
Wijnpaal in wit van vloer tot plafond
houten wijnpaal bij keuken om flessen wijn in te hangen

Tip: Het staat het mooiste als je een aantal dezelfde wijnflessen boven elkaar hangt en zo ‘setjes’ maakt. Ziet er lekker strak en geordend uit!

Keuze uit 3 modellen

Het uiterlijk van deze wijnpaal zorgt ervoor dat je hem eigenlijk overal wel wilt neerzetten. Het design is door zijn eenvoud voor mijn gevoel compleet volmaakt. Daarnaast is hij handgemaakt en dat heeft ook wel wat vind ik. En nog een pro: het is Nederlands design bedacht door Ruby & Mike, wijnliefhebbers met smaak!

Ze hebben overigens meerdere modellen wijnpalen in hun collectie zitten. Ik zal ze alledrie hieronder even met je doornemen. Ze hebben in ieder geval één ding met elkaar gemeen. Je hangt de wijnfles erin door de hals van de fles door het gat heen te steken. Tof toch?

En daarnaast ook nog eens de manier waarop je je wijnflessen eigenlijk hoort te bewaren. In ieder geval de wijnflessen met een kurk erin. Het liggend bewaren ervan zorgt er namelijk voor dat de kurk niet uitdroogt. Hebben ze goed over nagedacht!

De Custom serie (die hebben wij)

De custom serie is de duurste variant wijnpaal die je ook hierboven ziet. Deze kan je in iedere gewenste RAL kleur krijgen en gaat van € 349,00 tot € 699,00, afhankelijk van kleur en type fles die je er graag in wilt.

Ben jij bijvoorbeeld een echte champagneliefhebber (en drinker) dan is deze er ook in het formaat waar champagneflessen in passen.

De custom serie is prachtig om bijvoorbeeld in dezelfde kleur te laten spuiten als je keuken. Of zoals wij hebben gedaan in het zwart zodat hij ook echt een industriële uitstraling krijgt.

Ik vind deze zwarte wijnpaal prachtig staan bij de stalen balken in ons huis én de stalen deuren. Deze wijnpaal loopt daarnaast van vloer tot plafond en geeft het idee dat hij bij het meubilair in je huis hoort.

De Industrial serie

De Industrial Wijnpaal is gemaakt van eikenhout en heeft plaats voor 12 flessen wijn en kost € 199,00. Aangezien wij ook aardig wat eiken in huis hebben heb ik nog even getwijfeld, maar persoonlijk vond ik het model van de Custom serie net wat mooier.

Daarnaast is dit model voor de plek waar wij de wijnpaal in gedachten hadden niet helemaal geschikt. Onze wijnpaal zit namelijk precies langs de doorloop van een deuropening.

wijnpaal industrial style van eikenhout
Industrial serie van Wijnpaal
compacte wijnpaal voor 6 flessen wijn
Compact serie

De compact serie van wijnpaal

De compact serie van Wijnpaal is een vloermodel dat je gewoon los ergens plaatst. Hierin kan je 6 flessen wijn kwijt (veel te weinig voor ons natuurlijk 😉 ) en hij is beschikbaar in de kleuren wit, zwart, grijs, geel en blauw. Voor € 99,00 heb je deze wijnpaal al in huis staan.

Waarom deze paal in plaats van een wijnrek?

Tja, wat mij betreft kan ik daar heel kort in zijn. Om te beginnen hou ik van mooie producten en dit is er een, dat kan je niet ontkennen. En ja, de wijnpaal uit de Custom serie is inderdaad misschien wel prijzig. Maar als je je bedenkt dat hij met de hand gemaakt wordt dan valt het wel weer mee.

Daarbij komt dat meubels wel vaker aan de prijs zijn als je kiest voor een bepaald merk of een mooi en strak design.

En als je dan ook nog weet dat hier een ondernemer achter zit die met liefde en passie dit product bedacht, ontworpen én gemaakt heeft? Nou ja, dan is het ze gewoon gegund. Toch?

Voor ons speelde ook nog mee dat we in de keuken gewoonweg geen plek hebben om de wijnflessen op te bergen in een kast. En eigenlijk vind ik het juist leuk om onze wijnen te showen. Een goede wijn verdient het toch om gezien te worden, vind je niet?

Daarnaast ken ik persoonlijk geen wijnrekken die ik echt mooi vind. Ze zijn óf te zwaar, óf te lomp qua uiterlijk, óf er kunnen niet genoeg flessen wijn in. Behalve bij deze wijnpaal! Die is elegant, praktisch én we kunnen er een hoop in kwijt.

wijnpaal van hout

De installatie van de wijnpaal

We hebben de wijnpaal zelf opgemeten en geïnstalleerd. Best wel spannend, want eigenlijk ben je bang dat je het niet helemaal goed doet. Maar in principe is het een makkie. Hoe je de lengte van de wijnpaal op moet meten dat staat overduidelijk op de website van Wijnpaal uitgelegd. En dan krijg je de installatie handleiding ook nog eens netjes in je mailbox. Maar eigenlijk is het dus heel simpel.

Je schroeft het bijgeleverde blokje op de juiste plek tegen het plafond en dan schuiff je de wijnpaal er zo overheen. Let er overigens wel op dat je de wijnpaal van de Custom serie met juiste zijde naar de muur plaatst. De wijnflessen kunnen namelijk maar op één manier goed recht in de paal hangen.

Vind je het toch niet prettig om de wijnpaal zelf te installeren? Je kan het ook laten doen als extra service.

Nu is het alleen nog zaak dat we de wijnpaal vullen met de heerlijke wijnen van onze persoonlijke wijnleverancier. Er hangen nu een aantal wijnen in die uit ons Vinobox wijnabonnement komen, maar liever hang ik hier de kwaliteitswijnen in van onze huisleverancier Eros.

Een Italiaan uit Piedmonte die van zijn passie zijn beroep heeft gemaakt en heerlijke wijnen uit zijn geboortestreek importeert. En dan is ook onze wijnpaal van onder tot boven gevuld!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven